خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رضایت پامپئو از انگلیس در تشکیل ائتلاف علیه چین

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 01 مرداد 1399 - 10:32
وزیر خارجه آمریکا از حمایت انگلیس از این کشور در تشکیل ائتلاف علیه پکن ابراز رضایت کرد.
بريتانيا،چين،آمريكا،خارجه،وزير،دولتش،جانسون،پكن،استقبال،سخت

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نیویورک تایمز، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه از موضع انگلیس در برابر چین استقبال کرد و با متهم کردن چین به شیوع ویروس کرونا (در راستای منافع پکن) خواستار تشکیل ائتلاف جهانی علیه این کشور شد.
این اظهارات درحالی در بریتانیا از زبان وزیر خارجه آمریکا مطرح شد که پیشتر ترامپ از این متحد اروپایی خود خواسته بود در مسائلی مانند نقش چین در زیرساخت‌های ارتباطاتی سمت خود (آمریکا یا چین) را انتخاب کند.
پامپئو از تصمیم هفته گذشته وزارت خارجه بریتانیا در ممنوعیت فعالیت شرکت هوآوی در شبکه پرسرعت بریتانیا استقبال کرد.
هرچند این اقدام بریتانیا باعث خوشحالی آمریکا شده اما بسیاری از کارشناسان معتقدند به آغوش کشیدن بریتانیا از سوی آمریکا تنها خروج از شکاف اختلاف با پکن را برای بوریس جانسون و دولتش سخت تر خواهد کرد.
سفیر چین نیز دوشنبه شب اقدامات بریتانیا در خصوص هنگ کنگ را مداخله در امور داخلی چین و نقض قوانین بین الملل دانست.
با اینحال به نظر می رسد به واسطه تغییر روند افکار عمومی، نخست وزیر بریتانیا طی ماه های اخیر مجبور به سخت تر کردن لحن برخورد با چین شد.
قرارداد تجاری بین بریتانیا و آمریکا یکی از مواردی بود که می توانست برای جانسون و دولتش خطرناک باشد.
شاید یکی از مهمترین دلایل برگزیت امید به این توافق بود و مسلما این موضوع در نزدیک کردن مواضع بریتانیا به امریکا علیه چین بی تاثیر نبود.
پامپئو، در کنفرانس خبری مشترک با دومینیک راب نیز گفت: ما می‌خواهیم هر ملتی با همکاری ما، تلاش‌های چین در هر مسیری که امروز برای شما توضیح دادم را به عقب براند.
این مسلما شامل بریتانیا نیز می شود.
انتهای پیام/