خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سازگاری و مدارا از عوامل مهم پایداری خانواده است

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 01 مرداد 1399 - 07:51
گروه استان‌ها- یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: سازگاری و مدارا یکی از برجسته‌ترین نشانه‌های رشد یافتگی انسان‌ها و یکی از عوامل مهم پایداری خانواده و اجتماع است.
خانواده،حضرت،مدارا،اهل،نرمش،سازگاري،سالم،سازگار،زهرا،الاسلام ...

حجت الاسلام مهدی حاجیلوئی از اساتید حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با اشاره با سالروز ازدواج حضرت امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) بر لزوم الگوگیری خانواده‌ها از این بزرگان تاکید کرد و اظهار داشت: سازگاری و مدارا یکی از برجسته‌ترین نشانه‌های رشد یافتگی انسان‌ها و یکی از عوامل مهم پایداری خانواده و اجتماع است.
وی مهم‌ترین علت ایجاد مشکلات در بین افراد را عدم تحمل یکدیگر عنوان کرد و گفت: نتیجه سازگاری و مدارا، پیوستگی و اتحاد اجتماعی خواهد بود، اما ناسازگاری از هم گسیختگی خانواده و اجتماع را رقم خواهد زد.
این استاد حوزه و دانشگاه به تشریح شاخصه‌های انسان اهل مدارا پرداخت و مطرح کرد: این افراد اعتقادات و سلایق متفاوت و گوناگون را می‌پذیرند و تحمل می‌کنند و به دلیل همین نرمش، توانایی همراهی با انسان‌های گوناگون در آنها وجود دارد.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) که فرمودند: "نرمش به آشتی می‌انجامد" عنوان کرد: کسانی که اهل نرمش به جا هستند، مدارا و همراهی بهتری با خانواده و جامعه خواهند داشت.
حجت الاسلام حاجیلوئی افزود: افراد اهل سازش به دنبال تحمیل افکار خود بر دیگران و ایجاد جنجال نیستند بلکه با خواسته‌های معقول و منطقی دیگران کنار می‌آیند، البته لازم به ذکر است این افراد در کنار اهل سازش بودن، دارای چارچوب فکری و اعتقادی محکمی هستند که به بنیان‌های اخلاقی نیز پایبندند.
خانواده سالم، زیر ساخت جامعه سالم است
وی دلیل بسیاری از اختلافات درون و برون خانوادگی را نداشتن نرمش از طرف افراد دانست و گفت: سازگاری در خانواده دارای اهمیت بیشتری است، چرا که افراد در خانواده زمان بیشتری را در کنار یکدیگر سپری می‌کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه خانواده سالم، زیر ساخت جامعه سالم است، عنوان کرد: پدر و مادر سازگار، فرزندان اهل مدارا و برخوردار از قدرت تحمل بالاتری را تربیت می‌کنند و نمونه‌ای کامل از این خانواده رشد یافته و سازگار را در خانواده حضرت امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) می‌توان دید.
وی به توصیفات امام علی(ع) از همسر خود اشاره کرد و گفت: زمانی که انسان بیانات حضرت امیر(ع) در توصیف حضرت زهرا(س) را که فرمودند: "هیچگاه فاطمه از من نرنجید و او هم مرا نرنجاند و یا اینکه، هر گاه به رخسار او نگاه می‌کردم تمام غصه‌ها و دردهایم فراموش می‌شود" را مشاهده می‌کند، به نمونه کامل یک زندگی پایدار و سازگار برمی‌خورد که نه تنها یکدیگر را نمی‌رنجانند، بلکه به نظر و دیدگاه یکدیگر نیز احترام می‌گذاشتند.
حجت الاسلام حاجیلوئی با بیان اینکه در زندگی باید بکوشیم تا به سازگاری لازم دست پیدا کنیم، مطرح کرد: باید بتوانیم با رفتارهای متفاوت و مخالف افراد، زندگی کنیم و به دیدگاه‌های معقول و در چارچوب دیگران احترام بگذاریم.
انتهای پیام/741/ی