سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سه درصد جمعیت استان قزوین بی سواد هستند

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 31 تیر 1399 - 18:45
قزوین-معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان قزوین گفت: ۹۷ درصد جمعیت استان باسواد و تنها ۳ درصد بیسواد هستند که برای ریشه کن شدن آن برنامه ریزی می‌کنیم.
استان،سوادآموزي،مراكز،مركز،آموزش،قزوين،يادگيري،سواد،حاضر،باس ...

به گزارش خبرنگار مهر، کبری جعفربگلو در کارگروه زنان و خانواده که روز سه شنبه در استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر استان قزوین با میانگین ۹۷ درصد باسوادی، در ردیف ۱۰ استان باسواد کشور قرار دارد.
جعفربگلو افزود: میزان بهره‌مندی مردم از حداقل سواد از شاخصه‌های رشد و توسعه جوامع و از حقوق اولیه انسان‌ها در راستای عدالت اجتماعی تلقی می‌شود و سوادآموزی فرصت دوباره برای افرادی است که در مقطعی آموزش را به هر دلیلی از دست داده اند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اظهار کرد: سواد آموزی با هدف ارتقا سطح کیفیت زندگی افراد است و با راه‌اندازی، تقویت و توسعه مراکز یادگیری تلاش می‌کنیم همه مردم باسواد شوند.
وی گفت: در سال‌های گذشته تعداد دو مرکز یادگیری در تاکستان، یک مرکز در چوبیندر قزوین فعال شده بود و سال گذشته نیز ۲ مرکز جدید به نام مرکز حاج قاسم سلیمانی در آبیک و مرکز شهدای سوادآموزی البرز فعال شد که در این ۵ مرکز خدمات سوادآموزی به افراد علاقمند ارائه می‌شود.
جعفر بگلو بیان کرد: در حال حاضر پیگیر توسعه مراکز یادگیری در استان هستیم و امسال سه مرکز غیردولتی در شهرستان‌های البرز، اقبالیه و قزوین و دو مرکز مشارکتی نیز در زندان بویین زهرا راه‌اندازی می‌شود.
وی اظهار داشت: میانگین باسوادی استان قزوین در حال حاضر حدود ۹۷ درصد است و در ردیف ۱۰ استان باسواد کشور قرار داریم و در این میان شهرستان البرز با میانگین ۹۸ درصد بالاترین سطح باسوادی و آوج کمترین باسوادی را دارد.
معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان یادآور شد: جامعه هدف در کلاس‌های نهضت سوادآموزی افراد ۱۰ تا ۴۰ سال است و در این میان به افراد سنین ۵۰ سال تا ۶۰ سال هم آموزش می‌دهیم.
جعفربگلو اضافه کرد: در مراکز خدمات آموزشی دوره‌های سه‌گانه به صورت رایگان ارائه می‌شود که دوره سواد آموزی معادل سوم ابتدایی، دوره انتقال معادل ششم ابتدایی و دوره تحکیم نیز برای جلوگیری از بی‌سوادی است.
وی گفت: آموزش اتباع بیگانه، آموزش زندانیان، خودآموز، زنان و دختران روستایی، طرح عملی نماز، طرح کارگری و اصناف، آموزش با رایانه، راه اندازی مراکز یادگیری محلی، خواندن با خانواده و حلقه‌های کتاب خوانی از برنامه‌های نهضت سوادآموزی استان قزوین است.
جعفربگلو بیان کرد: در مراکز یادگیری به دنبال توانمند سازی، ایجاد فرصت سوادآموزی، کمک به خوداشتغالی، فقرزدایی، توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور هستیم و تلاش می‌کنیم آموزش‌ها متناسب با نیازهای ضروری جامعه هدف باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مهم‌ترین طرح در حال اجرای این معاونت همان طرح مراکز یادگیری محلی است، این مراکز علاوه بر آموزش سواد، مهارت‌های اجتماعی و حقوق شهروندی را نیز آموزش می‌دهد، این مراکز تجربه موفق سوادآموزی است که با نگاه تخصصی به افراد بی‌سواد و کم‌سواد خدمات ارائه می‌کنند تا افراد باسواد و کم‌سواد به سطحی از مهارت‌های پایه‌ای برسند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش استان تأکید کرد: در حال حاضر مهم‌ترین چالش ما این است که به اطلاعات و نام افراد بی‌سواد دسترسی داشته باشیم؛ در شرایط فعلی مشخصات دقیقی از افراد بی‌سواد استان قزوین نداریم و از دستگاه‌ها می‌خواهیم در شناسایی این افراد به ما کمک کنند.