ماسک هایی که چشم انتظار مشتری هستند
اسفند ماه بود که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد و تب و تاب برای خرید ماسک و مواد ضدعفونی کننده به اوج رسید.

ایسنا/خراسان شمالی اسفند ماه بود که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد و تب و تاب برای خرید ماسک و مواد ضدعفونی کننده به اوج رسید.
در آن برهه زمانی از سوی مسئولان بهداشت استان ها اعلام می شد که مهمترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا شست و شوی مرتب دست هاست و ماسک تاثیر چندانی ندارد و فقط باید افراد مبتلا آن را استفاده کنند اما گوش ها بدهکار نبود و مردم متقاضی خرید ماسک و استفاده از آن بودند.
همین امر سبب شد تا مشکل کمبود ماسک به علت تقاضای بالا در خراسان شمالی به وجود آید و برای رفع این مشکل شرکت های تولیدی پوشاک، سمن ها و ...
پای کار آمدند تا برای رفع نیاز ماسک کارگاهی را با پارچه تولید و در اختیار مردم قرار دهند.
تولید همین ماسک ها سبب شد تا آن جو روانی که کمبود ماسک به وجود آورده بود برطرف شود و تعدادی از مردم روی به استفاده از ماسک های کارگاهی آوردند.
اما با تغییر خط تولید برخی از واحدهای صنعتی و وارد مدار شدن خط های تولید ماسک صنعتی و علاوه بر آن کاهش شدت شیوع ویروس کرونا در برهه کوتاهی از زمان سبب شد تا بازار مملو از ماسک صنعتی شود و از سوی دیگر میزان تقاضا نیز برای خرید کاهش یافت و همین امر موجب شده تا مقدار قابل توجهی از ماسک های کارگاهی تولید شده در این استان بر روی دست تولیدکننده باقی بماند و مشتری نداشته باشد.
ماسک های کارگاهی مشتری ندارد
کلاته رئیس کمیته توزیع اقلام بهداشتی ستاد مقابله با ویروس کرونا در خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: با شیوع ویروس کرونا و پای کارآمدن بخش خصوصی ماسک های کارگاهی در استان تولید شد که در ابتدای تولید از آن ها استقبال و مقدار قابل توجهی به فروش رفت.
وی گفت: اما با تغییر خط تولید و یا افزایش خطوط تولید برای ساخت ماسک های صنعتی و اشباع شدن بازار این نوع از ماسک ها، ماسک کارگاهی به حاشیه رفت و هم اکنون اغلب مردم مشتری ماسک های صنعتی هستند.
کلاته افزود: همین امر موجب شده تا تولید ماسک های کارگاهی در استان متوقف شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر 130 تا 150 هزار ماسک توسط بخش خصوصی تولید شده که هنوز به فروش نرفته است و از سوی دیگر 30 هزار ماسک کارگاهی توسط سپاه استان تولید شده که آن ها نیز در انبارها انباشته شده اند.
این مقام مسئول در ارتباط با قیمت ماسک های صنعتی و کارگاهی تولید شده در استان توضیح داد: در حال حاضر قیمت هر ماسک صنعتی تولید شده در استان هزار و 300 تومان است.
وی تصریح کرد: قیمت گذاری انجام شده برای ماسک های کارگاهی هزار و 700 تا هزار و 800 تومان بوده اما آن را به قیمت هزار و 400 تومان نیز رساندیم ولی بازهم در حال حاضر از آن استقبالی نشد.
تمایل برای فروش ماسک های کارگاهی حتی با ضرر
امیدوار رئیس اتاق اصناف خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: با اشباع شدن بازار از ماسک های صنعتی از آنجاییکه این نوع از ماسک به لحاظ ظاهری شیک تر به نظر می رسد مردم تمایل بیشتری از این ماسک ها پیدا کردند تا ماسک های کارگاهی.
وی افزود: در اسفندماه سال گذشته حتی برخی از مدیران تماس می گرفتند و خواهش داشتند که همین ماسک های کارگاهی را به آن ها ارائه دهیم اما اکنون تقاضایی برای آن ها نمی شود.
امیدوار ادامه داد: قیمت گذاری که برای این ماسک ها انجام شده بود رقم هزار و 800 تومان بوده اما هم اکنون تولیدی ها حاضر هستند حتی با ضرر با قیمت هزار و 600 تومان نیز به فروش برسانند.
کمبود ماسک در بازار خراسان شمالی وجود ندارد
موفق مدیر کمیته اقتصادی، تامین و توزیع اقلامم ستاد بحران خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با تامین ماسک در استان اظهارکرد: در حال حاضر 40 تا 45 هزار ماسک به صورت صنعتی در داخل استان تولید می شود.
وی با بیان اینکه تعدادی از واحدهای تولیدی با مشکل تامین مواد اولیه مواجه بودند و مواد اولیه آن ها تمام شده بود، افزود: جلسه ای روز گذشته برگزار شده بود و به ظاهر وزارت صمت مشکل تامین پارچه را مرتفع کرده است.
موفق ادامه داد: از سوی دیگر پیگیری ها برای افزایش دستگاه های تولید ماسک انجام و این دستگاه ها وارد استان شده است که با نصب آن ها، تولید این کالا به 70 تا 80 هزار عدد خواهد رسید.
وی در ارتباط با ماسک های تولید شده در کارگاه ها نیز گفت: بعد از اینکه ماسک های صنعتی و با کیفیت وارد بازار شد، مردم راغب به استفاده از ماسک های صنعتی شدند و در حال حاضر تاحدودی تولید ماسک های کارگاهی در استان متوقف شده است.
این مقام مسئول در خصوص قیمت ماسک نیز بیان کرد: ماسک هایی که در داخل استان تولید می شود با قیمت یک هزار و 100 تومان و ماسک هایی که از بیرون وارد استان می شود با قیمت یک هزار و 500 تومان به فروش می رسد.
وی در پاسخ به این سوال که باید چگونه ماسک های تولیدی داخل استان تشخیص داده شود و یا اینکه مراکز مشخصی برای توزیع آن ها وجود دارد؟
اظهارکرد: ماسک های داخل استان در داخل جعبه های مشخصی بسته بندی شده است و از سوی دیگر مصوب شده است تا لیبل های مشخصی بر روی ماسک های تولید داخل استان خورده شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بازار خراسان شمالی از ماسک اشباع شده و هیچ گونه کمبودی در این ارتباط وجود ندارد.
به خطوط تولیدی ماسک های صنعتی در استان اضافه می شود
رضا فیروزه رئیس سازمان صمت خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: طی چند روز آینده یک خط تولیدی جدید ماسک صنعتی وارد مدار خواهد شد و کف تولید آن 20 هزار عدد خواهد بود و با توجه به مواد اولیه تامین شده تولید آن افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام