ایران در قرارداد با چین در موضع قدرت است
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی در انعقاد قرارداد با چین در موضع قدرت است نه ضعف، درست است که در بحران تحریمها قرار گرفتهایم اما همه نسبت به توانمندی جمهوری اسلامی باور دارند و چین هم دقیقا میداند با چه کشوری در حال انعقاد قرارداد است.

ایسنا/خراسان رضوی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی در انعقاد قرارداد با چین در موضع قدرت است نه ضعف، درست است که در بحران تحریمها قرار گرفتهایم اما همه نسبت به توانمندی جمهوری اسلامی باور دارند و چین هم دقیقا میداند با چه کشوری در حال انعقاد قرارداد است.
بهروز محبی نجمآبادی در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه مفاد قرارداد ایران با چین هنوز رسانهای نشده است، بیان کرد: ایران با بسیاری از کشورهای همسایه در حال عقد پیماننامههایی است و تلاش میشود تا روابط قانونمندی بین جمهوری اسلامی و سایر کشورها وجود داشته باشد .
وی با اشاره به اینکه چین هم به عنوان کشوری قدرتمند، صاحب نفوذ و دارای اقتصادی بزرگ، از این قاعده مستثنی نیست، افزود: بنابراین طبیعی است که در این چندین سال بین ایران و چین ارتباطاتی وجود داشته باشد و قراردادهایی در حال نهایی شدن بین دو کشور باشد، البته هنوز فقط قسمتهایی از این قرارداد رسانهای شده و به صورت علنی چیزی اعلام نشده و در صورت نهایی شدن، برابر با قانون اساسی در مجلس شورای اسلامی باید مطرح شود و مجلس با دقت موضوع را بررسی خواهد کرد .
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: برجام تجربهای ارزشمند برای نظام جمهوری اسلامی است، برخی از منتقدان همان ابتدا تذکراتی جدی دادند و گفتند باید به جای اینکه تمام توجه خود را معطوف به مذاکره با غرب کنیم، اقدامات دیگری را که زمینه برایشان فراهمتر است و کم هزینهتر هم هستند را مورد توجه قرار دهیم، مانند برقراری ارتباط با کشورهای آمریکای جنوبی .
وی ضمن اشاره به مشهود بودن برتری مذاکره با شرق بر مذاکره با غرب ، تصریح کرد : دولت در مذاکره با غرب نتوانست کاری انجام دهد چرا که غرب چیزی فراتر از روابط معمول بین دو کشور و چیزی که در ذهن تیم دیپلماسی کشور ما بود میخواست.
محبی با بیان اینکه اظهار نظراتی مانند واگذاری جزایر کشورمان به چین صحت ندارد ، تاکید کرد : جمهوری اسلامی در موقعیت ضعف نیست که واگذاری انجام دهد، این قرارداد باید به مفهوم واقعی قراردادی برد-برد باشد، ما کشوری قدرتمند و دارای شرایط ویژهای هستیم .
درست است که در بحران تحریم ها قرار گرفتهایم اما همه نسبت به توانمندی جمهوری اسلامی باور دارند و چین هم دقیقا میداند با چه کشوری در حال انعقاد قرارداد است .
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد : وجود یک سری نگرانیها از سوی عدهای در خصوص نتایج انعقاد این قرارداد مساله بدی نیست، اما تجربه نشان داده بخش عظیم کسانی که در حال بیان اظهارات منفی علیه این قرارداد هستند و به نوعی در حال القای چینستیزی به جامعه هستند در حال خدمت به نظام سلطهاند.
وی با تاکید برضرورت وجود تضمین اجرا در تمام قراردادهایی که با کشورهای دیگر منعقد میکنیم، خاطرنشان کرد: نقدی جدی که بر برجام وجود داشت نیز ناظر بر همین مسئله بود و بسیاری نگران بودند که اگر آمریکا یکتنه از برجام خارج شود چه باید کرد، برجام معاملهای برد-برد نبود، قطعا ما باید طبق تجربهای که از برجام و سایر قراردادهای پیشین به دست آوردهایم، قرارداد با چین را بهگونهای ببندیم که اگر روزی طرف مقابل خواست بدعهدی کند، تاوان این اقدام خود را بدهد .
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم اظهار کرد: قرارداد با چین باید کاملا بر مبنای اطلاعات دقیق منعقد شود، ما باید با اشراف کامل بر مسائل حقوق بینالملل و آگاهی کامل از توانایی خود و طرف مقابلمان اقدام به عقد این قرارداد کنیم.
محبی افزود: همه ابعاد این معاهده باید بررسی شود و با توجه به اینکه ما در شرایط ضعف نیستیم و در این شرایط قدرت اگر فقط به قراردادی برد-برد به معنای واقعی کلمه فکر کنیم، قطعا هیچ آسیبی برای ما ایجاد نخواهد کرد .
انتهای پیام