ترسیم چشم انداز حوزه هنری بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
قزوین- رئیس حوزه هنری قزوین گفت: ترسیم چشم انداز حوزه هنری بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به هدفمندی و تمرکز سرمایههای مادی و معنوی جامعه میانجامد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی هوشمندی صبح سه شنبه در نشست کارشناسان و مسئولان واحدهای هنری این مرکز، تعریف و طراحی برنامههای راهبردی، جامع و بلند مدت برای رسیدن به اهداف مطلوب را لازمهی زندگی در عصر حاضر برشمرد و گفت: بیانیه ی گام دوم انقلاب با اتکا و پشتوانهی چهار دهه تجربهی متراکم و نگاه به آینده بر اساس ویژگیها و عناصر فرهنگی جامعه ایران تنظیم و ارائه شده است.
وی افزود: تاکید بیانیه بر مباحث فرهنگی نشان دهنده ی؛ نقش، اهمیت و قدرت فرهنگ در ساحتهای مختلف جامعه اسلامی است که متأسفانه مدتها تحت شعاع عامل اقتصادی قرار گرفته بود.
وی یادآور شد: تجربه چهل ساله نشان داده، توسعه عرصههای گوناگون جامعه در گرو نگاه ویژه به فرهنگ نهفته است.
بنابراین ضرورت، این مرکز با همکاری پژوهشکده آینده پژوهی دانشگاه بین المللی امام (ره)، آینده نگاری راهبردی حوزه هنری استان را تدوین کرده و در همین راستا در نظر دارد در قالب نشستهای تخصصی با حضور استادان مربوطه به جنبههای این بیانیه و مطالعات پیرامونی اش در خصوص؛ نقش و اهمیت بنیادین فرهنگ در تعالی و توسعه موزون جامعه بپردازد.
این مسئول فرهنگی «سبک زندگی» را از دغدغههای مقام معظم رهبری برشمرد و خاطرنشان کرد: اهمیت و ضرورت مبحث سبک زندگی به عنوان مفهومی نوپدید، در پاسخ به پرسشهایی چون: مؤلفههای سبک زندگی؟
فرهنگ و توسعه فرهنگی مطلوب؟
بیش از پیش آشکار میشود.
وی به نقش و اهمیت «آموزش» در تربیت فرهنگی جامعه پرداخت و گفت: تجربه انقلاب اسلامی ثابت کرد، فرهنگ امری کاملاً اکتسابی آموختنی است که با آموزشهای محسوس و نامحسوس منتقل میگردد، اساساً فلسفه وجود تعلیم و تربیت در جامعه انسانی بر اساس همین ویژگی استوار است بر این مبنا در برنامه ریزی حوزه فرهنگ باید به کمال رسیدن استعدادها و شایستگیهای انسان در تمام شئون زندگی فردی و اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس حوزه هنری قزوین: قناعت، ساده زیستی، کسب و کار حلال، اخلاق مداری، کمک به تولید ملی، توجه به منافع جمعی، کسب روزی حلال و… را در مقابل؛ مصرف گرایی، تجمل گرایی، بی توجهی به ارزشهای اخلاقی، مدگرایی، سودمحوری، فردگرایی افراطی، خوش گذرانی، قانون گریزی و… را نمادهای دو الگوی زیستی و سبک زندگی برشمرد.
وی ضمن نقد نگاه حداقلی و تقلیل گرا به مقولهی فرهنگ گفت: گرچه فرهنگ کارکردی ابزاری در رشد و تعالی جامعه دارد، اما ابعادش به همین جا محدود نمیشود و افزون بر این الهام بخش هدفهایی است که به زندگی معنا می بخشد.
این ماهیت دوگانهی فرهنگ به رشد اقتصادی کمک میکند و مهمتر آنکه؛ جنبههای دیگر زندگی را سامان می بخشد و به هدفهایی چون: حفظ انسجام اجتماعی و ارتقای ارزشهای انسانی و معنوی و تقویت جامعه اسلامی یاری میرساند.