ارائه۲۰۹ هزار نفر ساعت آموزش مهارتی درمراکز آزاد فنی و حرفه ای
اراک- مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی از ارائه ۲۰۹ هزار نفر ساعت دوره آموزش مهارتی در۸۴ آموزشگاه ازاد فعال استان طی سه ماهه نخست امسال خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، منصور جلیلوند روز یکشنبه به مناسبت فرارسیدن هفته ملی مهارت در جمع خبرنگاران در اراک، اظهار کرد: با توجه به نامگذاری امسال به نام جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب، وظیفهای که در سازمان آموزش فنی و حرفهای بر عهده مسئولین قرار گرفته، آموزشهای مهارتی است.
وی ادامه داد: باید حلقه اتصالی بین تولید آموزش در دانشگاهها و انتقال آن به صنعت توسط آموزشهای مهارتی شکل گیرد که کاری بسی دشوار بنظر میرسد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی بیان کرد: تعداد مراکز آموزش فنی و حرفهای در استان ۲۲ مرکز است و از نظر وسعت قابل قبول است.
قسمتی از آموزشهای مهارتی در پادگانها، زندانها، سربازان، صنایع صورت میپذیرد.
به گفته جلیلوند استان مرکزی یکی از پنج قطب صنعتی کشور است و این مهم مسئولیت این اداره کل را در ارائه آموزشهای مهارتی در صنایع دو چندان میسازد.
وی با اشاره به اهمیت ارائه آموزشهای فنی و حرفهای در محیط کار واقعی عنوان کرد: امروز با توجه به مشکلات موجود در جامعه و عدم امکان حضور در مراکز آموزش فنی و حرفهای آموزش در محیط کار واقعی به عنوان یکی از وظایف آموزش فنی و حرفهای مورد توجه قرار گرفته است که بر اساس استانداردهای موجود آنها را تحت پوشش قرار میدهیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی گفت: این آموزشها در پادگانها نیز تداوم دارد.
جلیلوند بابیان اینکه ویروس کرونا باعث ایجاد وقفه در برنامههای سالیانه این نهاد شد، افزود: در بخش سیار شهری با تخصیص اعتبار لازم از استانداری ساخت مرکز سیار شهری در کوی سجادیه از سال گذشته آغاز شده و در حال آماده شدن است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی گفت: در حال حاضر آموزشهای فنی و حرفهای در فضای مجازی از رشد خوبی برخوردار است و موجب شده تا کلاسها در این بستر دنبال و ساعتهای اندکی به کلاسهای عملی اختصاص داده شود.
جلیلوند بیان کرد: در سه ماه نخست امسال ۵۰ درصد آموزشهای مهارتی در پادگانها انجام شده و همچنان این امر تداوم دارد و هیچ عاملی در این مسیر مانع از انجام وظایف مسئولین مربوطه نخواهد شد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی تصریح کرد: امروز همکاران فنی و حرفهای با عشق، علاقه، هم افزایی و تکیه بر دانش در این مسیر مشغول فعالیت هستند.
جلیلوند با بیان اینکه سال ۹۸ در بخش آموزشگاههای آزاد ۲۱۲ آموزشگاه فعال وجود داشته است، عنوان کرد: در این آموزشگاهها به ۱۵ هزار و ۸۰۳ نفر در قالب ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ساعت آموزشهای مهارتی ارائه شده است.
وی گفت: در سه ماه نخست امسال متأسفانه از ۲۱۲ آموزشگاه آزاد ۸۴ مورد آن فعال است که ۲۰۹ هزار نفر ساعت را در ۱۷ رشته و ۶۷ حرفه آموزش دادند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی بیان کرد: امروز در بخش آموزشهای فنی و حرفهای با اشکال اساسی مواجه هستیم و باید مشخص کرد این همان آموزشی است که مردم به آن نیازمندند و در اشتغال تأثیر گذار است و آمایش سرزمینی و بانکهای اطلاعاتی قوی در باره آن تا چه میزان وجود دارد.
جلیلوند گفت: با مشارکت مردم میتوان بهتر آموزشهای مهارتی را به سمت فضای مجازی هدایت کرد.
در مراکز عالی و غیر رسمی به معنای واقعی نیاز سنجی توجه نشده است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی گفت: آموزشهای مهارتی مطابق با دانش روز در حال ارائه است و اولین دوره آموزشی مربوط به آن در مرکز شهید سلیمانی انجام میشود.
به گفته جلیلوند امروز نگاه علمی به کار مد نظر این نهاد است و باید به دنبال تکمیل اطلاعات و دادهها باشیم تا آموزشها بر اساس نیازها و دادهها برنامه ریزی شود.