چه عواملی موجب خسارت به مراتع میشود؟
معاون فنی ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: بالا بودن نسبت دامهای استان به نسبت مراتع و حضور زودهنگام و خروج دیرهنگام دامها موجب فشار به مراتع میشود که باید مورد توجه قرار داد.

معاون فنی ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: بالا بودن نسبت دامهای استان به نسبت مراتع و حضور زودهنگام و خروج دیرهنگام دامها موجب فشار به مراتع میشود که باید مورد توجه قرار داد.
جلیل سلطانینژاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: منابعطبیعی یکی ضرورتهای زندگی محسوب میشود که نقش بسزایی در ابعاد مختلف زندگی ایفا میکند.
وی افزود: پوشش گیاهی یکی از منابع مهم و اساسی در منابعطبیعی بهشمار میآید که موجب حفظ خاک، آب و هوا میشود که در صورت از بین رفتن این پوشش، زندگی جوامع با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد شد.
سلطانینژاد تصریح کرد: در حال حاضر در استان زنجان 240 هزار و 442 هکتار مرتع خوب وجود دارد که این رقم 21 درصد از مجموع مراتع استان زنجان را تشکیل میدهد.
همچنین تراکم تاج پوشش در این نوع مراتع بیش از 50 درصد است و تولید علوفه خشک در این مراتع بیش از 220 کیلوگرم در هکتار میرسد.
وی گفت: مراتع نیمه متراکم در استان به رقم 425 هزار و 300 هکتار میرسد که این میزان شامل 37 درصد از مراتع استان زنجان است.
همچنین تراکم تاج پوشش در این مراتع 25 تا 50 درصد است و تولید علوفه خشک در این مراتع به رقم 115 کیلوگرم در هکتار میرسد.
معاون فنی ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان یادآور شد: 417 هزار و 318 هکتار از مساحت مراتع استان زنجان کمتراکم است که این میزان 42 درصد از کل مراتع استان زنجان را تشکیل میدهد که تولید علوفه خشک در این مراتع 70 کیلوگرم در هکتار بوده و تراکم تاج پوشش این مراتع 5 تا 25 درصد است.
وی در ادامه به موضوع نفوذ آب در انواع پوشش گیاهی اشاره کرد و افزود: اگر پوشش گیاهی بالای 50 درصد باشد، میزان نفوذ آب در زمین 97 درصد و میزان روانآب 3 درصد خواهد شد و در مقابل اگر پوشش گیاهی زیر 25 درصد باشد میزان نفوذ آب در زمین 27 درصد و میزان روانآب 73 درصد خواهد بود.
سلطانینژاد خاطرنشان کرد: بالا بودن نسبت دامهای استان زنجان نسبت به مراتع و حضور زودهنگام و خروج دیرهنگام دامها موجب فشار به مراتع میشود که باید مورد توجه قرار داد.
انتهای پیام