طرح کاداستر در ۲۵ درصد از اراضی کشاورزی کردستان اجرا میشود
سنندج - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: طرح کاداستر در ۲۵ درصد از اراضی کشاورزی استان طی فاز اول اجرا میشود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرید سپری شامگاه پنجشنبه در نخستین جلسه کارگروه کاداستر اراضی کشاورزی استان کردستان که در سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ پلاکاز اراضی کشاورزی استان در مرحله صدور سند مالکیت قرار دارند.
وی گفت: مساحت کل اراضی کشاورزی کردستان یک میلیون و ۲۸۵ هزار هکتار است که تا اکنون برای اجرای طرح کاداستر (حدنگاری) قرارداد ۲۵ درصد از این اراضی با مهندسین مشاور منعقد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: در اختیار داشتن اطلاعات و دادههای صحیح و جامع از بخش کشاورزی استان به خصوص میزان اراضی کشاورزی، موقعیت اراضی و مشخصات بهره برداران میتواند منجر به برنامهریزی صحیح و تدوین الگوی کشت مناسب و تحلیل آتی بازار در کشور و به تبع در استان شود.
سپری با بیان این که رفع تداخل اراضی کشاورزی پیش نیاز اجرای طرح کاداستر کشاورزی است، بیان کرد: خوشبختانه این مهم با همراهی و همکاری دستگاههای متولی در استان به خوبی دنبال شده و امیدواریم در آینده نزدیک در راستای اجرای طرح کاداستر و رفع تداخل اراضی استان به نقطه مطلوب برسیم.
وی با بیان اینکه مهمترین هدف ما در اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی پایش، تعیین کاربری و سند دار کردن اراضی کشاورزی است، بیان کرد: این مهم در نهایت به آرزوی دیرینه ما یعنی سند دار کردن اراضی کشاورزی با رعایت تمامی الزامات خواهد انجامید.
وی اظهار کرد: اجرای این طرح در راستای قانون جامع حد نگار (کاداستر) کشور مصوب ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ مجلس شورای اسلامی است که کلیه دستگاههای دولتی را مکلف کرده تمام مستندات و اطلاعات توصیفی املاک متعلق به خود یا تحت اداره خود ازجمله مشخصات ثبتی، کاربری، نام بهره بردار و نقشههای مختصات جغرافیایی املاک را تهیه کرده و جهت صدور سند مالکیت حد نگار در اختیار سازمان ثبت اسناد و املاک قرار دهند.
سپری بیان کرد: در راستای اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی کارگروههایی شهرستانی و استانی کار نظارت بر اجرای دقیق طرح کاداستر اراضی کشاورزی را بر عهده داشته و با اجرای این مهم، زمینه سند دار کردن اراضی کشاورزی و همچنین پایش کاربری اراضی، افزایش بهرهوری و ایجاد پایگاه اطلاعات در سطح استان محقق میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان افزود: با اجرای طرح کاداستر اراضی مالکین و بهره برداران بخش کشاورزی، بسیاری از دستگاههای اجرایی و مجموعه جهاد کشاورزی منتفع خواهند شد.
سپری گفت: ثبت اطلاعات توصیفی و مکانی اراضی کشاورزی، تعیین تکلیف اراضی غیر ملی با حدود و صغور دقیق، جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی و منابع ملی، ایجاد بستر مدیریت مزرعه، پیش بینی سطح زیرکشت و میزان تولید محصولات کشاورزی و تعیین تکلیف بهره برداران بخش کشاورزی و برنامهریزی در خصوص ساماندهی ارائه خدمات به آنها از مهمترین مزایای اجرای طرح کاداستر و رفع تداخل اراضی است.
وی با اشاره به دستاوردهای اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی برای سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: شناخت دقیق وضع موجود اراضی کشاورزی، امکان برنامهریزی و تصمیم سازی صحیح، امکان تحلیلهای پیچیده و دقیق و از همه مهمتر مدیریت صحیح منابع و بحرانها را برای مجموعه فراهم خواهد کرد.
در پایان این جلسه مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: مسائل فرهنگی و عدم همکاری مردم در بحث جمعآوری اطلاعات توصیفی و عدم حضور بعضی مالکین و بهره برداران در محل روستا از مشکلات موجود در اجرای کاداستر اراضی استان است.