سند توسعه منابع طبیعی کرمانشاه تدوین میشود
کرمانشاه_مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از تدوین سند توسعه منابع طبیعی استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، انشاالله کولانی ظهر امروز سهشنبه در نشست خبری اظهار داشت: با توجه به نگاه ویژه مقام معظم رهبری به موضوع آبخیزداری مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی در سال جاری به سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور اختصاص یافت و پیرو آن مبلغ ۲۰ میلیارد تومان به کرمانشاه تخصیص یافت و جان تازهای در کالبد منابع طبیعی و زاگرسنشینان این خطه دمیده شد.
وی افزود: عملیات آبخیزداری در چهار حوزه آبخیز با عقد ۶۲ قرارداد زمینهساز شروع عملیاتهای مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک در عرصه کار و تلاش شبانهروزی کادر تخصصی و فنی با مشارکت همه جانبه مردم در راستای اقتصاد مقاومتی انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه تصریح کرد: طرح مدیریت جامع آبخیزداری شامل استفاده بهینه از نزولات آسمانی و روان آبها، کنترل سیل به منظور حفاظت از سکونتگاهها، تأسیسات زیربنایی، تقویت پوشش گیاهی، تغذیه آبخوانها و کنترل رسوب ورودی به مخازن سدها و بهبود معیشت جوامع روستایی در راستای اهداف توسعه پایدار حفاظت خاک و کنترل فرسایش انجام شده است.
وی از شناسایی تسهیلگران و اعزام آنها به روستاها و برپایی کارگاههای تسهیلگری خبر داد و بیان کرد: تفاهم نامه بین سازمان جنگلها و استانداری به منظور توسعه عملیات آبخیزداری برای ایجاد زمینه پرداخت ۱۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استان منعقد شده است.
به گفته کولانی، عملیات آبخیزداری به مساحت ۶۴۳۴ هکتار در حوزه سدهای شهرستانهای گیلان غرب، دالاهو، سنقر و سرپل ذهاب آغاز شده است.
وی عنوان کرد: عملیات آبخیزداری نیز به مساحت ۸۷۰۴ هکتار در حوزه سد کرخه در شهرستانهای اسلام آباد غرب و کرمانشاه شروع شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از اجرای عملیات آبخیزداری به مساحت ۲ هزار و ۱۳۰ هکتار در حوزههای فاقد سد در شهرستانهای پاوه و جوانرود خبر داد و گفت: همچنین کشت تلفیقی گیاهان دارویی و خوراکی در عرصههای طبیعی با مشارکت گسترده مردم در عرصههای گل گاوزبان، آویشن، موسیر، پیاز زعفران و گونههای درختی گل محمدی، پسته و گلابی وحشی آغاز شده است.
وی ادامه داد: عملیات بذرپاشی مرتعی در شهرستانهای کنگاور، سنقر، دالاهو، پاوه و سرپل ذهاب در سطح ۵۳۱ هکتار از عرصههای طبیعی توسط بهرهبرداران آغاز شده است.
به گفته کولانی، بهرهبرداران ۴۰ هزار اصله گونه آتریپلکس تولید شده را در عرصههای طبیعی کشت خواهند کرد.
وی بیان داشت: شهرستانهای اسلام آباد غرب، دالاهو و کنگاور شاهد کشت مشارکتی نهالهای مثمر جنگلی در سطح ۹۰ هکتار از عرصههای طبیعی به دست مردم خواهند بود و ۶۰۰ هزار اصله نهال نیز تولید میکنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: کنترل آفات و مبارزه مکانیکی با بیماری لورانتوس و آفت خشکیدگی جنگلهای بلوط در سطح ۵۸۳ هکتار در جنگلهای شهرستانهای اسلام آباد غرب و گیلانغرب آغاز شده است.
احداث ۳۰ کیلومتر کمربند حفاظتی در استان
وی از احداث کمربند حفاظتی به طول ۳۰ کیلومتر حد فاصل اراضی زراعی و عرصههای جنگلی و مراتع شهرستانهای اسلام آباد غرب، گیلانغرب و دالاهو خبر داد و گفت: عملیات کاداستر اراضی ملی به مساحت ۳۸ هزار هکتار در شهرستانهای کرمانشاه، دالاهو و اسلام آباد غرب در حال اجرا است.
کولانی از انجام ۹۳.۵ هکتار بانکت بندی و بذرکاری در اراضی جنگلی آلوده به بیماری خشکیدگی درختان بلوط خبر داد و خاطرنشان کرد: همچنین عملیات مرمت چشمه سار و احداث آبشار به حدود ۱۹ مورد در شهرستانهای جوانرود، پاوه و کنگاور به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه اخذ اسناد ملی سبب کمک به اشتغال و انجام سرمایه گذاری میشود، گفت: علاوه بر ظرفیت تشکلهای مردمی، ۱۴ تعاونی در سطح استان کرمانشاه داریم.
تدوین سند توسعه منابع طبیعی کرمانشاه
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از تدوین سند توسعه منابع طبیعی کرمانشاه در افق ۱۴۰۰ خبر داد و بیان کرد: دو نهالستان تولید نهالهای جنگلی سردسیری و گرمسیری در سطح استان کرمانشاه وجود دارد که با تخصیص اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی از سوی مقام معظم رهبری دو نهالستان گرمسیری و سردسیری اسلام آباد تکمیل و تا سال آینده تولیدات ما به حد کافی خواهد رسید.
وی از وجود ۲۵۰۰ کارشناس، کارشناس ارشد و دکترا و ۲۱۰ شرکت فراگیر در شرکتهای زیرمجموعه منابع طبیعی خبر داد و گفت: باید برنامههای آموزشی برای دامداران و عشایر لحاظ و نسبت به برگزاری اقدام شود.
سالانه ۹ تا ۱۴ تن فرسایش خاک در کرمانشاه داریم
کولانی با بیان اینکه مدیریت بیش از ۷۰ درصد خاک استان بر عهده منابع طبیعی است، گفت: سالانه بین ۹ تا ۱۴ تن در سال فرسایش خاک داریم این در حالی است که
۴۰۰ سال طول میکشد تا یک سانتی متر خاک تشکیل شود.
وی با تاکید بر اینکه نمیتوانیم خاک و آب را وارد کنیم بنابراین باید آنها را حفظ کنیم افزود: همچنین باید از چرای بیش از حد ظرفیت مراتع پرهیز کرد.
شناسایی ۱۴۰ گونه گیاهی در استان
وی با بیان اینکه ۱۴۰ گونه گیاهی در استان شناسایی شده که میتواند در بحث اشتغال و گیاه درمانی مؤثر باشد خواسته پیشگیری از انقراض این گونهها شد و افزود: بر اساس پایه مادری این گونه درصدد ترویج در مناطق وتوانمند سازی جوامع محلی هستیم.
وی برداشت بی رویه گیاهان دارویی را از دیگر چالشهای موجود دانست و گفت: در استان توسعه گیاهان دارویی خوب پیش میرود.
دامپروری در استان باید به سمت صنعتی شدن برود
کولانی بهره برداری بی رویه از منابع آب، از بین رفتن حیات وحش گیاهی و جانوری در اثر شکارهای بی رویه را از دیگر چالشهای موجود خواند و گفت: منابع طبیعی خوراک و تغذیه ۱۴ سازمان و وزارت خانه را تهیه میکند.
وی با تاکید بر وجود ضعف در برنامه ریزی ها و عدم انسجام سازمانی گفت: به منظور مقابله با قطع درختان به دستور دادستان هیئتی تشکیل شد و از محل صندوق توسعه ملی حوزهای برای تخصیص منابع برگزاری کلاسهای توانمندسازی در بحث جوامع محلی اختصاص یافت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از تخصیص دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در بحث تجهیز زیرساختهای منابع طبیعی در مناطق با قطع بالای درختان خبر دارد و بیان کرد: زمینههای اشتغالزایی در این مناطق فراهم شده تا اهالی از روی آوردن به قطع درختان بپرهیزند.
به گفته وی، اقدامات انجام شده در حوزه آبخیز داری و آبخوان داری باعث عدم مهاجرت به شهرها شده همچنین در ۱۴ نقطه در سطح استان شامل ده شهرستان کارهای آبخیزداری و آبخوان داری انجام شده است.
کولانی وجود ریزگردها و گرد و غبار را از دیگر چالشهای موجود دانست که به دلیل عدم مدیریت کشورهای همجواری رخ داده است.
وی همچنین از وجود شعب ویژه در شعبه چهار و ۱۵ دادگستری و نیز کمیسیون حل اختلاف برای پروندههای تصرف خبر داد و افزود: شناسایی نقاط بحرانی سبب کاهش ۸۲ درصدی حریق در جنگلها و مراتع استان شد.