خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عفاف مختص بانوان نیست/حجاب یک فرایند است برای رسیدن به عفاف

مهر | دین و اندیشه | چهارشنبه، 25 تیر 1399 - 11:11
حجت الاسلام سلطانی شایان گفت: متاسفانه به محض اینکه اسم عفاف برده می‌شود خیلی‌ها تصور می‌کنند فقط خانمها باید عفیف باشند درصورتیکه خطاب آیه ۳۰ سوره نور ابتدا به مردهاست و بعد به خانمها.
حجاب،عفاف،زن،اسلامي،ذائقه،سلطاني،معنا،الاسلام،حجت،زيبايي،نشا ...

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین عبدالله سلطانی شایان عضو کمیته علمی حجاب و عفاف وزارت ارشاد و پژوهشگر در برنامه «گفتگوی فرهنگی» رادیو گفتگو در رابطه با زیبایی شناسی پوشش گفت: در تمدن اسلامی یک شیء زیبا به معنای برخورداری از تناسب و تعادل است کمااینکه در ایران باستان نیز همین زیبایی یعنی زیبایی کاربردی و در خدمت انسانیت مد نظر بوده است.
وی افزود: حجاب مانعی برای حضور بانوان در جامعه نیست بلکه مقابله‌ای برای عرضه شدن جنس زن به عنوان کالاست.
عضو کمیته علمی حجاب و عفاف وزارت ارشاد اظهار کرد: حجاب یک فرآیند است تا انسان بتواند به عفاف برسد، این موضوع را دقیقاً می‌توان به گردو تشبیه کرد که پوسته همان حجاب و عفاف مغز گردوست یعنی اگر حجاب نباشد عفافی هم وجود ندارد و در حقیقت حجاب باید به عفت درونی در انسان منجر شود اما ما بیشتر تمرکزمان را روی پوسته قرار دادیم و به مغز و محتوای آن ورود نکردیم.
حجت الاسلام سلطانی با تذکر این نکته که عفاف مختص بانوان نیست گفت: متاسفانه به محض اینکه اسم عفاف برده می‌شود خیلی‌ها تصور می‌کنند فقط خانمها باید عفیف باشند درصورتیکه خطاب آیه ۳۰ سوره نور ابتدا به مردهاست و بعد به خانمها.
این پژوهشگر افزود: معمولاً به محض اینکه اسم حجاب برده می‌شود ما وجود زن و دختر را در عرصه اجتماعی بررسی می‌کنیم درصورتیکه اینطور نیست و تنها یک قسمت از حضور زن در عرصه اجتماع به دلایلی در قالب حجاب قرار می‌گیرد.
عضو کمیته علمی حجاب و عفاف وزارت ارشاد مطرح کرد: ما در فرهنگ و تمدن غرب از نشانه به معنا می‌رسیم یعنی با شنیدن چند موسیقی و فیلم سینمایی به قالب آن‌ها پی‌ی بریم اما قالب اسلامی کاملا برعکس است یعنی باید از معنا به نشانه برسیم و اینطور هم نیست که با مشاهده چند مسجد به مفهوم معماری اسلامی پی برد زیرا مسجد در ایران و دیگر کشورهای اسلامی متفاوت است این مسئله در مورد حجاب هم صدق می‌کند یعنی خداوند در آیاتی از قرآن کریم جنس زن را معنا کرده و در آیات دیگر، محدودیت حجاب را از محارم مانند دایی و عمو برداشته است.
حجت الاسلام سلطانی در رابطه با اینکه گردش مالی چادر به نسبت خیلی از پوشش‌های دیگر در ایران خیلی کم است گفت: معمولاً کسانی که در گیشه‌های فروش هستند متناسب با دریافت و ذائقه مخاطب می‌فروشند و این نشانه می‌دهد که ما باید یک پله عقب تر رفته و به تغییر ذائقه مخاطب توجه کنیم.
در جریان پوشش و مد هم یک تغییر ذائقه صورت گرفته و در اقتصاد هنر نیز فرهنگ به کالا تبدیل شده است.
وی با اشاره به توضیح علامه طباطبایی درمورد واژه عفاف در تفسیر «المیزان» گفت: نفس و وجود انسان قوای متعددی دارد که شهوت یکی از این قواست.
اگر شهوت به افراط برسد به آن "شره" به معنای حرص شدید می‌گویند که در اسلام رد شده و آن قسمتی هم که به خمودگی می‌رود و تفریط می‌شود نیز در اسلام پذیرفته نیست یعنی بانوی مسلمان اجازه ندارد که خموده باشد و همیشه باید نشاط خود را حفظ کند.