خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 19 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سهم 40 درصدی چین از بدهی‌های خارجی تاجیکستان

فارس | بین‌الملل، بین‌الملل | سه شنبه، 14 اسفند 1397 - 12:13
حجم کلی بدهی خارجی تاجیکستان در اوایل سال جاری میلادی 2 میلیارد و 924 میلیون دلار برآورد شده که حدود 1.3 میلیارد دلار آن مربوط به «اکسیم بانک» چین است.
تاجيكستان،دلار،ميلادي،توسعه،بدهي،حجم،بانك،خارجي،صندوق،پروژه، ...

حجم کلی بدهی خارجی تاجیکستان در اوایل سال جاری میلادی 2 میلیارد و 924 میلیون دلار برآورد شده که حدود 1.3 میلیارد دلار آن مربوط به «اکسیم بانک» چین است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، حجم کلی بدهی خارجی تاجیکستان در اوایل سال جاری میلادی 2 میلیارد و 924 میلیون دلار برآورد شده که حدود 1.3 میلیارد دلار آن مربوط به «اکسیم بانک» چین است.
بنابه گزارش وزارت دارایی تاجیکستان نخستین وام‌های چینی به مبلغ کمی بیش از 216 میلیون دلار در سال 2007 میلادی به تاجیکستان پرداخت شد.
در پایان نیمه اول سال گذشته میلادی حدود 35 درصد بدهی خارجی تاجیکستان مربوط به چین بود.
تاجیکستان همچنین از حساب فروش اوراق قرضه در بازار بین المللی 500 میلیون دلار بدهکار شده است.
حجم کلی بدهی خارجی تاجیکستان در اول سال جاری میلادی 2 میلیارد و 924 میلیون دلار براورد شده است.
حجم بدهی خارجی تاجیکستان در پایان سال گذشته میلادی 38.9 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌داد در این مدت برای پرداخت بدهی خارجی تاجیکستان 224 میلیون دلار هزینه کرده است.
وام دهندگان اصلی تاجیکستان اکسیم بانک چین، بانک جهانی، بانک توسعه آسیایی و اسلامی می‌باشند.
تاجیکستان همچنین به صندوق توسعه سعودی، صندوق توسعه کویت، صندوق ضد بحران اورآسیا، فرانسه، آلمان، بانک اروپایی بازسازی و توسعه، صندوق سرمایه گذاری اروپا، صندوق توسعه ابوظبی بدهکار است.
در سال گذشته میلادی 12 توافقنامه در زمینه دریافت کمک‌های بلاعوض و وام به ارزش 402.6 میلیون دلار به امضا رسیده است.
بیش از 251.1 میلیون دلار یا 62.5 درصد از حجم کلی مبلغ مذکور مربوط به کمک‌های بلاعوض است، حجم اعتبارات 120.2 میلیون دلار را تشکیل می‌دهد.
پیش از این گزارش شده بود که تاجیکستان قصد دارد طی 3 سال آینده بیش از 776 میلیون دلار وام برای توسعه مهم ترین بخش‌های اقتصاد ملی از جمله 43 پروژه در زمینه حمل و نقل ارتباطات، 10 پروژه در زمینه کشاورزی و بازسازی زمین، 27 پروژه در زمینه انرژی و صنایع و 5 پروژه در زمینه بهداشتی دریافت کند.
به این ترتیب، با مبلغ مذکور قرار است 134 پروژه که بخش عمده آنها در مرحله اجرا قرار دارند توسعه یابند.
بنابر اعلام وزارت دارایی تاجیکستان این مبالغ از موسسات مالی بین المللی جذب می‌شوند و دوره بازپرداخت وام‌های دریافتی 20 تا 40 سال و نرخ بهره آن 0.75 درصد تا 2 درصد در سال را تشکیل خواهد داد.
انتهای پیام/ح