خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سهم رو به رشد تولید استان زنجان در کشور

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 24 تیر 1399 - 12:58
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: سهم تولید استان از کشور رو به رشد است.
استان،درصد،توليد،ناخالص،داخلي،محصول،كشور،زنجان

ایسنا/زنجان معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: سهم تولید استان از کشور رو به رشد است.
ایرج امینی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سهم تولید استان از کشور رو به رشد است، اظهار کرد: تولید ناخالص داخلی یا GDP یکی از مهم‌ترین مفاهیم اقتصادی است، این مفهوم عمده‌ترین معیار مقایسه اقتصاد کشورها و مناطق مختلف است و از طرفی آمارهای منطقه‌ای قابل اطمینان، سازگار و مناسب، پی‌ریزی محکمی را برای سیاست‌گذاری در راستای کاهش نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی بین مناطق فراهم می‌کند.
وی افزود: محصول ناخالص داخلی (به قیمت جاری) استان در سال ۱۳۹۵، معادل ۱۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که ۱.۰۴ درصد از سهم کشور را دارد و استان در رتبه ۲۴ قرار گرفته است.
محصول ناخالص داخلی استان در سال ۱۳۹۵، در مقایسه با سال ۱۳۹۴ معادل ۲۰.۷۴ درصد رشد داشته و سری زمانی محصول ناخالص داخلی از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵، رشدی معادل ۱۷۶.۰۷ درصد داشته است.
این مسئول ادامه داد: سرانه محصول ناخالص داخلی در استان زنجان در سال ۱۳۹۵ معادل ۱۴۶ میلیون و ۲۱۴ هزار ریال بوده که در رتبه ۱۶ قرار دارد و این در حالی است که متوسط کشوری سرانه محصول ناخالص داخلی ۱۸۵ میلیون و ۸۵۶ هزار ریال است.
امینی تصریح کرد: با بررسی ساختار اقتصادی استان، ملاحظه می‌شود که ۱۶.۷۱ درصد از کل محصول ناخالص داخلی استان مربوط به بخش کشاورزی، شکار، جنگل‌داری و شیلات، ۳۷.۷۱ درصد مربوط به بخش صنعت، معدن، انرژِی و ساختمان و ۴۴.۳۹ درصد مربوط به بخش خدمات است.
استان زنجان در بخش کشاورزی، شکار، جنگل‌داری و شیلات با ۱.۹۵ درصد سهم از کشور در رتبه ۲۱، در بخش صنعت، معدن، انرژی و ساختمان با ۱.۰۲ درصد سهم از کشور در رتبه ۲۰ و در بخش خدمات با ۹ دهم درصد سهم از کشور در رتبه ۲۵ قرار دارد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان، سهم شاغلان استان در بخش کشاورزی، شکار، جنگل‌داری و شیلات را ۳۴ درصد، بخش صنعت، معدن، انرژی و ساختمان ۳۱ درصد و سهم بخش خدمات را ۳۵ درصد اعلام کرد.
این مسئول با اشاره به فعالیت‌های دارای مزیت استان، خاطرنشان کرد: گاوداری صنعتی، تولید فرآورده‌های توتون و تنباکو، تولید کاغذ و فرآورده‌های کاغذی، تولید محصولات غذایی، تولید فلزات پایه، تعمیر و نصب ماشین‌آلات و تجهیزات، استخراج سایر معادن، تولید منسوجات و پوشاک، فعالیت‌های هنری، سرگرمی و تفریحی و ...
از رشته‌های دارای مزیت نسبی در استان زنجان است.
انتهای پیام