سودآوری بورس کالا برای کشاورزان زعفران کار / گواهی سپرده وثیقهای در جهت دریافت تسهیلات
حضور زعفران کاران به نسبت چهار سال قبل که زعفران تازه وارد معاملات بورس کالاشد افزایش یافته است. سازمان تعاونی راستا در این راستا نیز اقداماتی را انجام داده است.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان طی خبرهای متعددی که از سوی برخی از زعفرانکاران در خصوص کلاه برداری برخی از دلالان حاضر در بورس کالا که از آنها زعفران را با یک مبلغ پایین خریداری میکنند، اما آن را در بازار بورس به دوبرابر قیمت به فروش میرسانند، بررسیهایی را انجام داده ایم.
علی عباسی کشاورزی که خود کار بسته بندی و عرضهی زعفران را انجام میدهد در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که در بورس کالا دلالانی وجود دارند که بر سر کشاورزان زعفران کلاه میگذارند، اظهار کرد: خیر این خبر صحت ندارد به علت آنکه بسیاری از کشاورزان یا خودشان وارد بورس کالاسهام خرید و فروش میکنند یا به علت آنکه وقت نداشتند خود با دلالان وارد معامله شدند.
حسن رضایی پور کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سوال که نرخ خرید زعفران از کشاورزان با میزان نرخی که در بازار بورس کالا عرضه میشود چه تفاوتی دارد، بیان کرد: اگر ما مبنای کشف نرخ معاملات را در حال حاضر بر عرضه و تقاضا بگذاریم میتوان به این نکته اشاره کرد که قیمتها به صورت هیجانی روند صعود را در بازار برگرفته اند و به همین علت فاصله یشان با، بازار نقد کالا بیشتر شده است.
یک بام و دوهوایی قیمت ارز در بورس کالا عامل اختلاف قیمت بین دوبازار
این کارشناس بازار سرمایه افزود: هم اکنون یک بازار سنتی و یک بازار در بورس بورس کالا داریم که در همین راستا میتوان به این مسئله اشاره کرد که فاصله قیمت بین این دو.
بازار زیاد است.
یکی از عاملان موثر که باعث فاصله قیمتی بین این دوبازار شده افزایش نرخ ارز در بورس کالا است به علت آن که ارز یکی از فاکتورهای اصلی در بازار بورس کالا محسوب میشود.
این مسئله به معنای آن است که سرمایه گذران با افزایش نرخ ارز تمایلشان برای سرمایه گذاری در این بخش زیادتر میشود.
او در پاسخ به این سوال که در معاملات بورس کالا در حال حاضر چند نوع معامله وجود دارد، بیان کرد: هم اکنون دونوع معامله در بازار بورس وجود دارد که در این جهت میتوان نخست معاملات آتی و دوم سپرده کالایی اشاره کرد.
معاملات آتی واکنششان نسبت به متغییرهای اصلی زیاد است به علت آنکه اهرم معاملاتی دارند.
به طوری که اگر در بازار فیزیکی یک گواهی سپرده نرخ ده هزار تومان تعیین شود.
قیمت آتی آن را با افزایش ۵ درصد به صورت ماهانه در تابلو بورس کالا مشاهده کنیم.
ما در بحث زعفران دونوع متغییر داریم که ممکن است سهامدران از آن اطلاع نداشته باشند.
میزان ذخیرهی زعفران در کشور و افزایش میزان ذخیرهی زعفران در کشور است.
انبارداریهایی که در بورس کالا به نفع زعفران کاران تمام شد
رضایی در پاسخ به این سوال که انبادراری زعفران در بورس کالا به چه نحوی است، تصریح کرد: در سالهای گذشته زعفرانکاران یا همان گل پاکنها طبق عادت زعفرانی را که پاک میکردند طبق عادت در خانه هایشان با شرایط نا مساعد نگهداری میکردند که همین مسائل عاملی شد تا بورس کالا ابتکاری را به خرج دهد یعنی با پذیرش انبارهای زعفران به کشاورزان تا در واقع زعفران خودشان را در قبال پرداخت یک بهای ناچیز در شرایط مساعدی نگهداری کنند که در اصطلاح یک گواهی سپرده انجام دهند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: این گواهی سپرده دارای مزایای متعددی است نخست اینکه این گواهیها به عنوان اوراق بهادار به حساب میآیند در حال حاضر در بازار بورس یک مصوبهای در حال تصویب شدن است که این گواهیها به عنوان وثیقهی بانکی برای در یافت تسهیلات استفاده شود.
دومین مزایای این مسئله قابلیت تحویل در قرار دادهای آتی است یعنی اگر کشاورزان نخواهند در حال حاضر آن را به فروشند میتوانند آن را در آینده به فروشند وآن فاصلهی قیمتی را با سودی که بدست آوردند محاسبه کنند؛ بنابراین میتوان گفت که این انبارها تحول نوینی را در نوع نگهداری کالاهای زعفران ایجاد کرده اند.
حضور فعالانه زعفران کاران در بورس کالا
او در پاسخ به این سوال که آیا این مسئله صحت دارد که دلالان زعفران را از کشاورزان با قیمت پایین خریداری میکنند، اما در بازار بورس کالا با دوبرابر قیمت به فروش میرسانند، اظهار کرد: این مسئله به طور عملی امکان پذیر نیست به علت آنکه اگر بخواهیم گردش کار زعفران را بررسی کنیم زعفران را به دو حالت کشاورزان به فروش میرسانند یا به حالت گل یا پاک کرده است تا دوسال قبل شاید میتوان گفت که کشاورزان مجبور بود که زعفران هایشان را با قییمت پایین واگذار کنند، اما امروز باوجود انبارهای بورس در واقع کارکردها بهتر از قبل شده است به علت آنکه کشاورزان هر لحظه با گوشی که در دست دارند قیمت اصلی جهت فروش بدست آورند.
رضایی در پاسخ به این سوال که آیا اشتیاق کشاورزان برای حضور در بورس کالا بیشتر از پیش شده است یا خیر؟
تصریح کرد: قطع به یقین میتوان گفت که حضور این افراد به نسبت چهار سال قبل که زعفران تازه وارد معاملات بورس کالا شده بود بیش از پیش شده است به علت آنکه سازمان تعاون روستایی در جهت ارتقای این امر کمک کرد.
بیشتر بخوانید
عرضه اولیه سهام شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین در فرابورس
در پایان می توان نتیجه گرفت که بازار بورس کالا توانسته است در همین چند سالی که زعفران وارد این بازار شده آموزش هایی را به زعفران کاران بدهد تا آنها بدون نیاز به دلال خودشان وارد این بازار شوندو سود به دست آورند
انتهای پیام/