خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجرای بزرگترین طرح آبرسانی دریاچه ارومیه

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | شنبه، 21 تیر 1399 - 17:02
خامسی در خصوص سامانه انتقال آب به دریاچه ارومیه با ظرفیت ۶۵۰ میلیون متر مکعب از سد درحال ساخت «کانی سیب» توضیحاتی ارائه داد.
درياچه،احياي،اروميه،آبي،آب،پايان،زاب،حفار،خامسي،سامانه،تونل

معاون وزیر نیرو خبر داد؛
به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم تقی‌زاده خامسی معاون وزیر نیرو با انتشار ویدئویی از خارج‌شدن دستگاه حفار از تونل «زاب» در صفحه شخصی اینستاگرام خود نوشت: «روز پنج شنبه گذشته خروج ماشین حفار از تونل ۳۶ کیلومتری زاب، خوشحالی مهندسان و کارگران شاغل در این پروژه را به همراه داشت.
طرح بزرگ آبرسانی در دولت تدبیر و امید شروع و با اعتبار دو هزار و یکصد میلیارد تومان امسال به پایان خواهد رسید.
برنامه ریزی شده‌است که آبگیری سد در شهریور ماه و سامانه در بهمن ماه به بهره‌برداری برسد.
بیشتر بخوانید
سامانه انتقال آب به دریاچه ارومیه با ظرفیت ۶۵۰ میلیون متر مکعب از سد درحال ساخت «کانی سیب» با هدف احیای دریاچه یکی از بزرگترین پروژه‌های آبی کشور است که امسال به نتیجه خواهد رسید.»
تقی زاده خامسی پیشتر درباره دریاچه ارومیه گفته بود: وضعیت این دریاچه در سال های اخیر مناسب شده است و حدود ۶ میلیارد متر مکعب از سد‌ها و رودخانه‌ها برای احیای آن در این سال‌ها رهاسازی شده است.
نسبت به سال ۷۴ نیمی از آن پر شده است و با پایان چند طرح مهم و تاثیر گذار تا پایان این دولت حال آن بهتر هم خواهد شد.
گفتنی است، ستاد احیای دریاچه ارومیه طی سال ۱۳۹۳ و در گام نخست مطالعاتی برای احیای این دریاچه آغاز به کار کرد و در سریع‌ترین زمان ممکن طرح‌های ۴۴ گانه نهایی برای احیای این دریاچه در دستور کار قرار گرفت.
نگین آبی آذربایجان در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال (از ۱۳۹۴) به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنابر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آبراهه‌ها، ۲۱ رودخانه دایمی و ۳۹ رودخانه دوره‌ای سیراب می‌شود.
انتهای پیام/