طیف نمایی فلوئورسانس؛ روشی ایمن در کیفیت سنجی مواد غذایی
کیفیت و ایمنی و صحت مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. توانایی تشخیص دقیق این موارد از نکات مهم مورد توجه در صنایع غذایی است. یکی از روشهای کیفیت سنجی مواد غذایی استفاده از طیف نمایی فلوئورسانس است.

ایسنا/خراسان رضوی کیفیت و ایمنی و صحت مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است.
توانایی تشخیص دقیق این موارد از نکات مهم مورد توجه در صنایع غذایی است.
یکی از روشهای کیفیت سنجی مواد غذایی استفاده از طیف نمایی فلوئورسانس است.
به گزارش مدیکال نیوز، طیف نمایی فلوئورسانس یکی از روشهای بیخطری است که توانایی تشخیص در کمترین زمان و با دقت بالا دارد.
در این شیوه از پرتوی نوری ( بیشتر اوقات ماوراءبنفش) برای برانگیختن الکترون استفاده میشود که در نتیجه باعث تابش نور میشود.
سپس این نور به سمت فیلتر هدایت میشود و پس از آشکارسازی میتوان به تغییرات مولکولی و محل آن پی برد و آن را اندازه گیری کرد.
این اندازه گیری توسط طیف برانگیختگی فلورسانس انجام میشود.
برای فلوئورفور داده شده طول موج برانگیختگی و تابش تصویر بازتابیده یکدیگر است.
چگالی طیفی یا قله طول موج فلوئوروفور به متغیرهایی مانند شدت تمرکز، تعامل با مولکولهای دیگر PH و دما بستگی دارد.
بسیاری از مولکولهای ارگانیک مانند آمینو اسیدها و پروتئین های فلوئورسانس و کلروفیلها از خود نور میتابانند و به این طریق توسط طیف سنجی تشخیص داده میشوند.
دو نوع ابزار طیف سنجی وجود دارد؛ فیلتر فلوئورومتر که از یک فیلتر برای جداکردن نورهای فرعی استفاده میکند و دیگری اسپکتروفلوئورومتر که از تکفامساز پراش سنج استفاده میکند.
منبع نورهای فرعی استفاده شده ال ای دیها، لامپها و لیزرهاست.
کیفیت سنجی یکی از مهمترین وجوه صنایع غذایی است.
ارزش تغذیهای، ویژگیهای شیمیایی و فیزیکی مواد غذایی از نمونههایی است که باید در صنایع غذایی اندازه گیری شود.
کیفیت مواد غذایی فاسد شدنی مانند گوشت، تخم مرغ، لبنیات و ماهی به دلیل اهمیتی که در رژیم تغذیهای دارند، بسیار مهم هستند.
همچنین روشهای نگهداری و مواد افزودنی در مواد غذایی فاسدنشدنی و مدتدار از قبیل کنسروها، ترشیجات و خواروبار میتواند در این حیطه مطالعه شود.
طیف سنجی فلوئورسانس به عنوان یکی از ابزارهای تشخیص در بسیاری از صنایع دیگر مانند صنعت شیمی و دارو، معدن و آب و فاضلاب نیز کاربرد دارد.
انتهای پیام