خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تاثیر تغذیه بر سطح استرس مرغ بومی

ایسنا | استان‌ها | پنجشنبه، 19 تیر 1399 - 10:40
کارشناس مسئول پرورش طیور جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: جیره غذایی، تاثیر بسیار زیادی بر سطح استرس مرغ بومی دارد و این امر قطعاً بر سلامت عمومی نیز تاثیرگذار است.
آب،جنوبي،پرورش،طيور،خوراك،جهاد،خراسان،كارشناس،هوا،مسئول

ایسنا/خراسان جنوبی کارشناس مسئول پرورش طیور جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: جیره غذایی، تاثیر بسیار زیادی بر سطح استرس مرغ بومی دارد و این امر قطعاً بر سلامت عمومی نیز تاثیرگذار است.
روح‌الله نورمحمدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آب و هوا خود به تنهایی برای جوجه‌های مرغ بومی استرس‌زا نیست، جوجه‌ها بسیار جسور هستند و ترجیح می‌دهند بیرون از لانه باشند، حتی اگر آب و هوا بسیار نامناسب باشد.
وی ادامه داد: در این صورت است که آب و هوا می‌تواند اثراتی متضاد بر سلامت جوجه داشته باشد و برای آن‌ها استرس‌زا باشد.
کارشناس مسئول پرورش طیور جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: از آن جاکه در تابستان، گرما می‌تواند تاثیر بسیار بد بر جوجه‌های سالم داشته باشد، باید مطمئن شد که جوجه‌های پرورش یافته در فضای باز همیشه زیر سایه باشند و آب مصرفی آن‌ها همیشه تازه و خنک باشد.
نورمحمدی با بیان اینکه جیره غذایی، تاثیر بسیار زیادی بر سطح استرس دارد و این امر قطعاً بر سلامت عمومی نیز تاثیرگذار است، افزود: مرغ‌های تخم‌گذار بومی چاق نمی‌شوند، اما می‌توانند مقدار زیادی چربی را در یک قسمت بدن، به خصوص در اطراف اندام‌های تولیدمثل جمع کنند.
وی با اشاره به اینکه این چاقی مشکلات سلامتی جدی مانند گیر کردن تخم و کاهش تخم‌گذاری را به همراه دارد، تصریح کرد: جوجه‌ها علاقه زیادی به غذاهای باقی مانده در سفره غذای انسان دارند، اما این غذاها باید تازه باشند و هرگز فاسد و کهنه نشده باشند.
کارشناس مسئول پرورش طیور جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: هرگز به پرنده‌ها غذاهای چرب، شیرین یا غذاهایی که فرآوری شده‌اند نباید داد و پرک ذرت یا پودر آن برای جوجه‌ها مناسب است، اما مقدار زیاد پودر ذرت نیز برای جوجه‌ها مناسب نیست.
نورمحمدی اظهار کرد: در آب و هوای گرم، تحرک پرنده را باید به حداقل رساند، بنابراین استفاده از خوراک با انرژی بالا یا ذرات درشت می‌تواند مفید باشد.
وی افزود: تغذیه با استفاده از دان تازه، باید در ساعات خنک روز انجام شود و باید مطمئن شد که آب خنک و تازه در تمام اوقات در دسترس پرنده قرار دارد.
کارشناس مسئول پرورش طیور جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: محدود کردن مصرف خوراک قبل از رسیدن دمای محیط به 36 درجه سانتی‌گراد (که مدت بیش از سه ساعت ادامه دارد)، می‌تواند پرنده را در هنگام شب و یا هنگام طلوع آفتاب که هوا خنک‌تر است، تشویق به مصرف خوراک کند و تغذیه شبانه می‌تواند مقدار مصرف خوراک را به حد مطلوب برساند.
انتهای پیام