وضعیت قرمز کرونایی/ حضور بیماران از استانهای مجاور در کرمان
کرمان - استان کرمان جزو ۱۳ استان دارای وضعیت قرمز در زمینه کرونا قرار دارد اما مردم رعایت نکات بهداشتی را جدی نمیگیرند و ادارات نیز بی توجه هستند.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: استان کرمان هم اکنون در وضعیت نا مناسبی در خصوص کنترل بیماری کویید ۱۹ قرار گرفته است.
طی سه روز گذشته در آماری عجیب به ۲،۶ و ۷ نفر فوت شدند این در حالیست که با وجود اینکه تعداد بیماران در استان اعلام نمیشود اما رشد بیماران بستری در استان به صورت ناگهانی افزایش یافته است.
افزایش تختهای آی سی یو در جنوب کرمان
برخی عدم اعلام شمار بیماران را یکی از دلایل اصلی بی توجهی مردم و عدم رعایت نکات بهداشتی میدانند.
در جنوب کرمان وضعیت از شمال استان بحرانیتر است به طوری که آی سی یو شماره دو کرونا نیز در بیمارستان جیرفت راه اندازی و تختهایی بیمارستانی در کهنوج نیز تکمیل شده است.
صدای آژیر قرمز در حالی به گوش میرسد که از سوی دیگر، ادارات رعایت نکات بهداشتی را جدی نمیگیرند رفت و آمدهای بی نتیجه و نمایشی در ادارات ادامه دارد و شاهد مأموریتها و بازدیدهای بی حاصل هستیم طی هفته اخیر کارمندان برخی از ادارات شهر کرمان در تماس با خبرگزاری مهر از مثبت بودن تست تعدادی از همکارانشان و ابراز نگرانی در خصوص ابتلاء به بیماری خبر میدهند و این در حالیست که در این ادارات اقدام مؤثری برای کنترل بیماری گرفته نمیشود.
استاندار کرمان در قرنطینه است
وزارت بهداشت روز گذشته با توجه به موج شیوع ویروس کرونا در استان کرمان اختیارات اجرای محدودیتها را به استاندار این استان واگذار کرده است و این در حالیست که استاندار استان نیز به کرونا مبتلا شده و در قرنطینه قرار دارد.
عکسهای منتشر شده از جلسات و مشاهدات خبرنگار مهر نیز نشان میدهد در اکثر جلسات مدیران استانی از استفاده از ماسک خودداری میکنند.
مراکز درمانی استان کرمان مملو از بیماران از استانهای همجوار و درگیر با کرونا هستند و هیچ محدودیتی در این خصوص اعمال نمیشود، بستری شدن بیماران کرونایی از استانهای همجوار کرمان در بیمارستانهای افضلی پور و پیامبر اعظم در حالی انجام شده که همراهان این بیماران که احتمال ناقل بودن آنها زیاد است نیز در کرمان حضور و بنا به عادت اکثر این افراد در بوستانهای شهر کمپهای موقت برپا میکنند.
بیمارستان سید الشهدا هم کرونایی شد
همچنین در شهر کرمان بیمارستان سید الشهدا نیز با راه اندازی بخش ویژه بیماران کرونایی اقدام به پذیرش و بستری این بیماران کرده است.
این در حالیست که در جنوب کرمان موارد فوت ناشی از کرونا به خصوص در افرادی که بیماری زمینهای نیز ندارند افزایش یافته است.
گرمای هوا در این مناطق نه تنها عامل کنترل بیماری نشده بلکه به دلیل استفاده از کولر گازی و اسپیلت وضعیت بدتر نیز شده است.
در حالی طبق اخبار غیر رسمی آمار بیمارانی که تست آنها مثبت بوده است رو به افزایش است که طی روز گذشته ۵۸ بیمار جدید در کرمان بستری شدهاند و تحت درمان قرار گرفتهاند.
اعمال ۱۰ محدودیت در جنوب کرمان
در حالی که اعمال محدودیتهای در استانها به استانداریها واگذار شده است در شمال کرمان به جز اجباری شدن ماسک هیچ محدودیت دیگری قائل نشده!
و تعداد بیماران هر روز در حال افزایش است اما در جنوب کرمان ۱۰ محدودیت اعمال شده که جزئیاتی از این محدودیتها اعلام نشده اما گفته میشود به ادارات ابلاغ شده است.
مردم جنوب کرمان نگران هستند با تعطیل شدن هرمزگان مردم این استان برای استفاده از مناطق سردسیر و خوش آب و هوای کرمان به استان سفر کنند.
جالب اینکه هیچ محدودیتی در این خصوص اعمال نشده و پلاکهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان به وفور در کرمان دیده میشود.
امیدواریم زنجیره بیماری پاره شود
معاون امنیتی استاندار کرمان که هفته قبل به دلیل ابتلاء به کرونا قرنطینه شده بود و هم اکنون با بهتر شدن حالش در جلسات حضور مییابد در این خصوص به مهر گفت: محدودیتهایی برای شهرستانهای جنوبی به مدت ۱۰ روز اعمال میشود و امیدواریم مردم با رعایت این نکات موجب پاره شدن زنجیره بیماری در شهرستانهای جنوبی شوند.
بصیری بیان کرد: مردم باید با رعایت نکات بهداشتی، استفاده از ماسک و عدم انجام کارهایی که منجر به تجمع و شیوع بیماری میشوند دولت را یاری کنند.
وی افزود: باید شرایط عادی به جنوب کرمان باز گردد و دستگاههای نیز باید همراهی و همکاری لازم را انجام نظارت جدی داشته باشند.
وی گفت: اگر شیوه نامههای ابلاغی رعایت نشود مردم در کنار تحمل مشکلات اقتصادی باید با محدودیتهای اجتماعی و تحمل تبعات بهداشتی مواجه شوند.
این مسئول افزود: برای شمال استان کرمان محدودیتهای خاصی اندیشیده نشده است و مردم باید با رعایت اصول بهداشتی از شیوع بیشتر ویروس جلوگیری کنند.
ادامه سیر صعودی فوتیها در استان کرمان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با مهر در خصوص آمار ۲۴ ساعت گذشته گفت: ۷۰ نفر طی این مدت در بیمارستانهای استان کرمان بستری شدهاند.
محمد رشیدی افزود: ۳۹ مورد حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، پنج مورد حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۰ مورد حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و ۶ مورد حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان بستری شدند.
وی بیان کرد: تعداد فوتیهای قطعی ابتلاء به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته نیز شامل ۸ نفر است که ۵ نفر در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۲ نفر در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و یک نفر در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان فوت کردهاند.
وی مجموع فوتیهای استان کرمان را ۱۷۰ نفر اعلام کرد.
مردم کرمان اگر اجرای پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند و مسئولان هم همچنان بی تفاوتی در مقابل مقابله با این ویروس و اجرای دستور العمل را ادامه دهند وضعیت استان کرمان طی روزهای آینده وخیم میشود.