سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تفاهم‎نامه گسترش فعالیت‎های فرهنگی میان ایران و کشورهای عضو اکو

مهر | فرهنگی و هنری | پنجشنبه، 12 تیر 1399 - 13:42
دیدار مشترک معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس موسسه فرهنگی اکو روز چهارشنبه (۱۱ تیر ۱۳۹۹) در معاونت امور فرهنگی برگزار شد.
فرهنگي،كشورهاي،اكو،عضو،نمايشگاه،موسسه،برگزاري،كتاب،گسترش،چاپ ...

به گزارش خبرگزاری مهر، سرور بختی؛ رئیس موسسه فرهنگی اکو در این دیدار با تاکید بر گسترش فعالیت‎های فرهنگی میان کشورهای عضو اکو گفت: یکی از محورهای مهم در حوزه همکاری‎ها برگزاری بزرگداشت برای مفاخر علمی، هنری و ادبی است و حتی برخی از این برنامه‎ها از سوی سازمان یونسکو نیز پیگیری می‎شوند.
وی ادامه داد: در این حوزه مشترکات فرهنگی بسیاری وجود دارد و امسال در تاجیکستان برای کمال خجندی برنامه‎های فراوانی از سوی این کشور تدارک دیده شده است.
همچنین می‎توانیم در زمینه چاپ و نشر کتاب‏‌ها، ترجمه آثار مفاخر فرهنگی به زبان‏‎های دیگر نیز فعالیت کنیم.
هم اکنون در سازمان اکو آثار بسیاری به صورت چندزبانه آماده شده‎اند که آماده انتشار هستند که نیاز به حمایت دارند.
سرور بختی با تاکید بر غنی‌سازی منابع کتابخانه‎های کشورهای عضو اکو گفت: اهدای کتاب به کتابخانه‌‏های کشورهای عضو گام بسیار موثری برای گسترش فرهنگ میان کشورهاست.
همچنین برای این منظور می‎توانیم فعالیت‎های فرهنگی را در کشورهای عضو برگزار کنیم تا از این طریق ارتباط میان کشورها گسترده‎تر شود.
وی در پایان بر گسترش رویدادهای نمایشگاه‎های فرهنگی تاکید کرد و خواهان برگزاری نمایشگاه کتاب در میان کشورهای منطقه شد.
در ادامه این مراسم دکتر محسن جوادی با تشریح فعالیت‎های معاونت امور فرهنگی در بخش‌های مختلف گفت: برای برگزاری جشنواره برای مفاخر فرهنگی در کشورهای عضو اکو می‎توانیم کارگروهی انتخاب و با کار کارشناسی نسبت به این کار اقدام کنیم.
وی ادامه داد: باید توجه شود در انتخاب مفاخر به سراغ کسانی برویم که در طول این سال‎ها کمتر مورد توجه قرار گرفته‎اند زیرا بارها برای بزرگانی همچون ابن سینا جشنواره‎ها و رویدادهای فرهنگی برگزار شده است.
محسن جوادی با ارایه توضیح درباره طرح «گرنت» و استفاده از این ظرفیت برای انتشار آثار موسسه اکو به زبان‎های خارجی گفت: این اقدام می‎تواند از طریق دفتر مجامع، تشکل‎ها و فعالیت‎های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری شود.
همچنین می‎توانیم نیم‎نگاهی به نشر الکترونیک داشته باشیم و از ظرفیت‎های این بخش نیز استفاده کنیم.
همچنین ایوب دهقانکار سرپرست موسسه نمایشگاه‎های فرهنگی ایران در این جلسه با تاکید بر استفاده از ظرفیت‎های موسسه برای برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: این موسسه آمادگی آن را دارد تا آثار چندزبانه تولید شده را به صورت نمایشگاهی مستقل برگزار کند و یا به صورت دوره‎‌ای در کشورهای عضو برای نمایش آثار حضور یابد.
وی ادامه داد: همچنین می‎توانیم بخشی از فضای غرفه موسسه نمایشگاه‎های فرهنگی در رویدادهای بین‎المللی را به نمایش آثار کشورهای عضو اختصاص دهیم.
دهقانکار در پایان خاطرنشان کرد: کشورهای عضو نیز می‎توانند مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران شوند و یا در مقام شهر مهمان و بورسیه نمایشگاه کتاب تهران در این رویداد بین‎المللی حضور داشته باشند.
عباس نظری مدیر فعالیت‎های جشنواره‎ای و نمایشگاهی موسسه فرهنگی اکو با اشاره به سابقه فعالیت‎های فرهنگی کشور ایران در میان کشورهای آسیانه میانه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی گفت: ایران نخستین کشوری بود که بعد از فروپاشی با حضور در منطقه اقدام به برگزاری نمایشگاه برای مراودات فرهنگی کرد و به طور مستمر در این سال‎ها حضور داشته است.
عمده‌ترین فعالیت ایران نیز برگزاری نمایشگاه کتاب بود.
وی ادامه داد: در برهه کنونی برای گسترش تعاملات فرهنگی می‏‎توانیم فعالیت‎های فرهنگی را تقویت کنیم.
همچنین برگزاری نمایشگاه چاپ و بسته‎بندی در مشهد نیز نشان داد که کشورهای عضو اکو می‎توانند در سایه فعالیت‎های فرهنگی به فعالیت اقتصادی نیز نظر داشته باشند.
مهرزاد دانش نیز در این مراسم با تشریح وظایف دفتر چاپ و نشر و پیشرفت‎های صنایع ایران در حوزه چاپ و نشر در سال‎های اخیر گفت: این دفتر آمادگی آن را دارد تا پل واسطی برای معرفی اتحادیه‎های چاپی کشورهای عضو باشد تا از این طریق به گسترش مراودات چاپی میان کشورها کمک کند.
دانش با اشاره به برگزاری نمایشگاه تکو در سال ۲۰۱۱ در مشهد گفت: این آمادگی وجود دارد تا بعد از بهبود شرایط بار دیگر میزبان نمایشگاه چاپ و محصولات چاپی در یکی از استان‎های کشور برای کشورهای اکو باشیم.
مدیرکل دفتر چاپ و نشر با اشاره به وظیفه دیگر این دفتر در تجهیز کتابخانه‎ها گفت: دو سال قبل تعداد ۵۰۰ نسخه کتاب در حوزه فرهنگ، دین و ادبیات فارسی به کتابخانه‏های کشورهای عضو اکو اهدا شد و هنوز هم می‎توانیم در این زمینه به کشورها مساعدت کنیم.
علیرضا اسماعیلی، مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت امور فرهنگی نیز در پایان این نشست تاکید کرد: مجموعۀ قابلیت‌های ذکر شده از سوی مدیران می‎تواند در قالب یک تفاهم‎نامه میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه فرهنگی اکو به امضا برسد تا شاهد گسترش فعالیت‎های فرهنگی باشیم.