"نیاز به بازسازی هویت اجتماعی" از علل رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی
یک مشاور با بیان اینکه کم شدن تعاملات بین افراد در دوران کرونا باعث شده مردم احساس افت انرژی و انگیزه داشته باشند، گفت: همین امر موجب بروز مقاومت برخی در رعایت نکردن فاصله اجتماعی شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمد صابری با بیان اینکه انسان موجودی اجتماعی است و بهصورت ذاتی و غریزی، زندگی در کنار دیگران برایش بسیار مهم است، اظهار کرد: مشارکت در کارهای اجتماعی میتواند برای انسان بسیار لذتآفرین، شادیبخش و جذاب باشد به عبارتی انسانها به طور طبیعی بخشی از انرژی، احساس، لذت و نشاط خود را از همزیستی و تعامل با دیگران کسب میکنند و از آنجایی که محدودیت های چندماه اخیر کرونا باعث کم شدن تعاملات شده، افراد بیش از قبل احساس افت انرژی و انگیزه میکنند.
وی افزود: علم روانشناسی بارها با آزمایشهای مختلف ثابت کرده که انسانها به شدت تحت تاثیر یکدیگر قرار دارند و حتی میتوانند حس درونی خود را به دیگران منتقل کنند درواقع هر فرد میتواند احساسات خوب یا بد خویش را در یک چرخه اجتماعی تقویت و حتی بازسازی کند.
این بدان معناست که اگر عدهای در کنار هم قرار گیرند که به دلیلی احساسی، شادمان و یا غمگین هستند، میتوانند شادی و یا ناراحتی خود را به دیگران سرایت دهند که به این پدیده همافزایی انرژی و احساسی میگویند.
این مشاور ادامه داد: واقعیت این است که کرونا، قرنطینه، فاصله اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی باعث شده تا زنجیره این بده بستان گروهی و احساسی در بین افراد قطع شود و همین امر موجب بروز مقاومت برخی در رعایت نکردن فاصله اجتماعی شده است.
وی با بیان اینکه افراد با نادیده گرفتن فاصله اجتماعی به دنبال بازسازی هویت اجتماعی خود هستند؛ افزود: رفتار این افراد خطرناک و آسیبرسان است ولی همانگونه که اشاره شد انسان موجودی اجتماعی است و بخشی از هویت، نشاط، ارزش و احساس خود را از اجتماع میگیرد درواقع این نوع رفتار خطرناک و نادیده گرفتن ابتلا به ویروس کرونا و حتی پذیرش خطر مرگ، ناشی از این رنجش پنهان درونی است.
صابری خاطرنشان کرد: افرادی که فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند و در مراسم عروسی و ختم با همه خطرات آن شرکت میکنند، در واقع به دنبال آن هستند تا به واسطه هویتیابی از گروه، بر شدت رنجشهای خود غلبه کرده و با هویت مطلوبی که از این جمعها به دست میآورند، اهداف خود را در زندگی دنبال کنند.
وی تصریح کرد: با گسترش ابزارهای مجازی، افراد میتوانند در همین دوران نیز با برقراری تماسهای تصویری با دوستان و آشنایان خود، از حمایتهای روانی و اجتماعی برخوردار شوند.
انتهای پیام/