۲ هزار نفر در استان سمنان مشغول به کار شدند/ ۹ هزار نفر جویای کار
سمنان- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان بااشاره به اینکه سال گذشته ۹ هزار و ۳۷۳ نفر در استان جویای کار بودند، گفت: در این مدت دو هزار و۶۵۹ نفر از افراد صاحب شغل شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل غنیان بعدازظهر سهشنبه در جلسه کارگروه اشتغال استان سمنان به میزبانی استانداری با اشاره به رشد مطلوب نرخ اشتغال استان در ۱۰ سال گذشته اظهار داشت: طی سال گذشته ۹ هزار و ۳۷۳ نفر در استان جویای کار بودند که از این تعداد دو هزار و ۶۵۹ نفر مشغول به کار شدند.
وی بابیان اینکه که ۶۸ درصد از این تعداد را مردان و ۳۲ درصد را نیز بانوان تشکیل میدهند، افزود: استان سمنان طی ۱۰ سال گذشته جز استانهای دارای کمترین نرخ بیکاری در سطح کشور بود.
کاهش آمار جویندگان کار در استان سمنان
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با تأکید بر اینکه در این مدت تعداد جویندگان کار نسبت به سال ۹۷ حدود ۲۱ درصد کاهش داشته است، تصریح کرد: این در حالی است که تعداد افراد بکار گمارده شده نیز یک درصد افزایش داشت.
غنیان بابیان اینکه در سه ماهه نخست سال جاری شش درصد جویندگان کار نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است، گفت: ۶۰ درصد جویندگان و بکار گمارده شدگان دارای مدرک دیپلم و پایینتر هستند.
وی اضافه کرد: ۴۰ درصد دارای مدارک تحصیلی فوقدیپلم و بالاتر هستند و در این مدت بر اساس خود اظهاریهای صورت گرفته، ۶۸ درصد از جویندگان کار و ۵۵ درصد بکار گمارده شدگان اشتغال در استان فاقد مهارت بودند.
کاهش ۲۳ درصدی ایجاد اشتغال در سال جاری
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به شیوع بیماری کرونا و تأثیرات این موضوع بر اشتغال و اقتصاد استان سمنان بیان کرد: در سال جاری شاهد کاهش ۲۳ درصدی ایجاد اشتغال برای افراد جویای کار در استان بودیم.
غنیان بابیان اینکه در سال گذشته ۵۶ هزار میلیون ریال اعتبار برای مشاغل خانگی استان اختصاص یافت، ابراز کرد: این تسهیلات در قالب ۵۰۵ طرح با تعهد اشتغال ۵۷۳ نفر به بانکهای عامل معرفیشده است.
وی با اشاره به اینکه از این تعداد به ۴۰۵ طرح با تعهد اشتغال ۴۴۴ نفر تسهیلات پرداختشده است، یادآور شد: تاکنون ۸۸ درصد میزان پرداخت تسهیلات از اعتبارات موجود، محقق شده است.
۹۵ درصد اعتبارات اشتغال روستایی محقق شده است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان بیان کرد: در حوزه اشتغال روستایی و حمایتی نیز ۲۵۶ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتهشده است که این تسهیلات باهدف ایجاد اشتغال برای جوانان و جلوگیری از مهاجرت مردم از روستا به شهرها ارائه میشود.
غنیان با تأکید بر اینکه که از این میزان تسهیلات ۲۴۳ میلیارد تومان به متقاضیان با تعهد اشتغال دو هزار و ۷۷۶ نفر پرداختشده است، خاطرنشان کرد: ۹۵ درصد از اعتبار در نظر گرفتهشده برای مشاغل روستایی و حمایتی در استان محقق شده است.
وی همچنین بابیان اینکه در بحث تسهیلات مشاغل آسیبدیده از کرونا، یک هزار و ۶۲۳ پرونده در سامانه مربوطه ثبتنام کردند، گفت: این مشاغل برای حفظ میزان اشتغال دو هزار و ۷۴۵ نفر در سامانه ثبت کردند.
این مقام مسئول ابراز کرد: در سال ۹۳ حدود ۱۰۷ هزار بیمهشده اجباری در استان وجود داشت که این آمار در سال گذشته با رشد چشمگیری مواجه شد و به ۱۱۸ هزار و ۹۴۵ نفر رسیده است.