چگونه یک شرکت "دانشبنیان" ثبت کنیم؟
سالهاست اصطلاح دانشبنیان در فرهنگ لغات شرکتهای تجاری کشور جا افتاده است اما هنوز فرآیند تأسیس و ثبت آن برای برخی افراد ناشناخته است؛ در این گزارش به تشریح فرایند ثبت شرکت دانشبنیان پرداختهایم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مدتی است شرکتهای دانشبنیان به عنوان نوک پیکان تولید داخلی در حال فعالیت هستند و هرچه بر تعداد این شرکتها اضافه میشود توان داخل در تولید محصولاتی که پیش از این برای تأمین آن به واردات وابسته بودیم، بیشتر میشود.
با جریانسازیها و تلاشهایی که برای توسعه شرکتهای دانشبنیان صورت گرفته است روزبهروز افراد بیشتری مشتاق ورود به این عرصه میشوند.
موضوع تحریمها تبدیل به یک مزیت برای عملکرد شرکتهای دانشبنیان شد تا با اتکا به توان داخلی بتوان بخشی از نیازهای کشور را مرتفع کرد.
همین رویکرد در شرکتهای دانشبنیان باعث شد تا حمایتهای دولتی را هم جذب خود کند.
پایه شکلگیری یک شرکت دانشبنیان ایده و تفکری است که در تولید محصول یا ارائه نوع خاصی از خدمات دارد پس در همان ابتدای راهاندازی شاید نیاز چندانی به زیرساختهای پیچیده و گرانقیمت نداشته باشد و با تکامل محصول نیازمند این زیرساختها باشد.
هنوز برای بخشی از متقاضیان ابهاماتی در راستای ثبت و تأسیس یک شرکت دانشبنیان وجود دارد که در ادامه تلاش میکنیم یکبار دیگر فرآیند ثبت این شرکتها را مرور کنیم؛ پیش از ثبت یک شرکت به عنوان دانشبنیان باید بررسی شود که آیا شرایط عمومی و اختصاصی این ثبت وجود دارد یا خیر؟
شرایط عمومی ثبت شرکتهای دانش بنیان برای حداقل دو سوم موسسین این شرکتها شامل موارد زیر است:
مدرک لیسانس یا بالاتر داشته باشند
حداقل سه سال سابقه مدیریت یا فعالیت علمی داشته باشند
یک اختراع داخلی یا بینالمللی ثبت شده داشته باشند
نیمی از درآمد شرکت از دستاوردهای علمی و پژوهشی شرکت در یک ساله اخیر باشد( اگر شرکت تازهتاسیس و در مرحله تجاریسازی است باید مشتری تضمینی داشته باشد یا بازار هدف مشخصی داشته باشد)
شرکت باید حداقل به مدت 6 ماه برای حداقل 3 نفر بیمه رد کرده
البته برای ایجاد یک شرکت دانشبنیان یکسری شرایط اختصاصی هم لازم است که بدین شرح باید رعایت شود:
تولیدکننده کالاهای در حوزه دانش بنیانی باشند
تولیدات شرکت باید دانش بنیان باشد و آن را در قالب کالای جدید عرضه کرده باشد و دانش آن باید کاملا در دست خود شرکت و به دست آمده باشد یعنی ایجاد و تولید دانش با استفاده از تحقیق و توسعه و کارهای علمی باشد.
وقتی متقاضی این شرایط را داشت، میتواند در ابتدا اقدام به ثبت شرکت در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور کند که باید از طریق سایت این شرکت اتفاق بیفتد.
پس از این مرحله باید شرکت را به «کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان و نظارت بر اجرا» به آدرس http://daneshbonyan.isti.ir/ معرفی کند تا فرآیند ثبت صورت پذیرد؛ بررسی پروندههای دانشبنیان در این کارگروه هر 2 ماه صورت میپذیرد و نتایج بررسیها اعلام میشود.
باید این شرکتها تمام اطلاعات خوائسته شده توسط کارگروه را در فرمهای پیشبینی شده بارگزاری کنند.
شرکتها برای ارزیابی میتوانند محصول تولیدی خود را ارائه کنند یا اگر تازه تأسیس هستند برنامه تولیدی خود را به کارگروه اعلام کنند.
کاربران میتوانند با ورود به آدرس سامانه دانشبنیان مراحل زیر را پشت سر بگذارند:
در ابتدا گزینه ثبتنام را وارد کرده و اقدام به دریافت نام کاربری و رمز عبور کنند.
پس از طی مراحل ثبتنام و دریافت کد فعالسازی از طریق تلفن همراه وارد صفحه اصلی ثبتنام میشوید.
ابتداییترین گزینهای که بعد از ورود به سایت باید در نظر گرفته شود درخواست ارزیابی است و بعد از آن پر کردن مشخصات خواسته شده که شامل موارد زیر است:
مشخصات کلی: در این قسمت باید اطلاعات کلی شرکت و تاریخ ثبت و شماره ثبت را وارد کنید.
محل استقرار: آدرس شرکت بر اساس آخرین تغییرات روزنامه رسمی ارائه شود.
هیات مدیره: کلیه اعضای هیات مدیره چه حقیقی یا حقوقی باید در این قسمت واردشود.
سهامداران: اطلاعات کلیه سهامداران و میزان سهم الشرکه آن ها باید در این قسمت درج شود.
منابع انسانی: اطلاعات منابع انسانی و وظایف و اطلاعات هویتی و تخصص آن ها باید کامل و مستند درج شود.
اطلاعات مالی: جزییات صورت های مالی و تراز سود و زیان شرکت باید در قسمت ششم درج شود.
اطلاعات کالا و خدمات: جزییات کالا و خدماتی که مرکز شما تولید می کند و قصد دریافت مجوز بر اساس آن دارید را در بخش هفتم وارد کنید.
بارگذاری اسناد: اسناد و مدارکی که شما را برای دریافت مجوز، یاری میکند در بخش هشتم، آپلود کنید.
ارسال درخواست ارزیابی: پس از طی مراحل 8 گانه فوق الذکر، با ورود به بخش نهم، درخواست ارسال مدارک به منظور ارزشیابی را صادر کرده تا پرونده شما، در اختیار کارشناسان کارگره معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد.
انتهای پیام/