برنامههای فرهنگی از ضرورتهای اجتنابناپذیر گام دوم انقلاب است
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد تلاش برای گسترش برنامههای فرهنگی و اجتماعی کتابخانههای عمومی را از ضروریات گام دوم انقلاب دانست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، در جوامع مختلف یکی از عناصر پیشرفت اعضای جامعه علماندوزی, کسب دانش و آگاهی داشتن در زمینههای مختلف تخصصی و عمومی است که این امر با کتاب و کتابخوانی به دست میآید.
کتاب و کتابخوانی علاوه بر افزایش اطلاعات عمومی و تخصصی بر زندگی اجتماعی انسانها و به ویژه در پرورش نسلی آگاه, متفکر و با فرهنگ تاثیرگذار است.
بهویژه در حال حاضر که در یک کشور اسلامی زندگی میکنیم و با گذشت 40 سال از پیروزی با شکوه و افتخار آفرین انقلاب اسلامی ایران, پیشرفتهای علمی و تخصصی در تمام زمینهها و ابعاد زندگی بشر حاکی از عزمی جدی و تلاشی فراسوی گمان در مسیر کسب دانش, آگاهی و بصیرت است که به دست آحاد مردم ایران به دست آمده است.
اگر بخواهیم همچنان در این مسیر استوار باشیم و پلههای پیشرفت و ترقی را در تمام علوم و فنون و تکنولوژی و صنعت و دانشهای بنیادین و کشف عظمت, شکوه و زیباییهای بیشتر دنیای علم و زندگی پیش برویم باید دوستی عمیقتر و بیشتری با دنیای کتابها و کتابخوانی داشته باشیم.
کتاب و کتابخوانی سرچشمه آگاهی و ایجاد کننده مسیر رشدِ فرهنگ و اندیشههای جدید است که بر زندگی فردی و اجتماعی انسان به شدت تأثیرگذار است و معیاری است که میتواند در کشوری مانند ایران با این سابقه فرهنگی, تاریخی و علمی در گام دوم انقلاب اسلامی مثمر ثمرتر باشد.
کتابخانههای عمومی میتوانند با اجرای برنامههای جذاب فرهنگی و اجتماعی به عنوان مأمنی شاد, آرام و دلپذیر برای جذب بیشتر مردم به ویژه نسل جدید در راستای هدایت آنها در مسیر رشد و کمال مفید باشند.
رقیه دوستفاطمیها مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در یزد اظهار داشت: در گام دوم انقلاب اسلامی باید برای گسترش برنامههای فرهنگی و اجتماعی در کتابخانههای عمومی بیشتر تلاش کنیم.
وی با اشاره به اینکه وضعیت کتابخانههای عمومی ایران در دوران انقلاب اسلامی قابل مقایسه با شرایط قبل از آن نیست بیان کرد: با گذشت بیش از 40 سال نه تنها در زمینه کمی رشد فزایندهای داشتهایم بلکه به لحاظ کیفی رویدادها و اتفاقات بسیار خوبی در سطح کتابخانههای عمومی صورت گرفته است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گفت: با نهادینه کردن مطالعه و کتابخوانی در بین آحاد مردم، میتوانیم به سهم خود فضایی آرام و آگاهانه در هر شهر و روستا ایجاد کنیم.
وی برنامههای فرهنگی کتابخانهها را گامی در مسیر وحدت همه سلیقهها حول محور کتاب دانست که میتواند یکی از ضروریات کشور ما در گام دوم انقلاب باشد.
دوستفاطمیها تصریح کرد: کتابخوانی یکی از معیارهای رشد فرهنگ و اندیشه در هر جامعهای است که میتواند علت بسیاری از اتفاقات خوب و اثرگذار در سطح روابط اجتماعی و فرهنگی کشور باشد.
وی با اشاره به اینکه با گسترش مطالعه و نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی, سطح آگاهی و دانش مردم بالاتر میرود, بیان کرد: کتابخوانی بسیاری از آسیبهای مختلف اجتماعی و فرهنگی را مرتفع میکند.
این مسئول استانی کتابخانههای عمومی را یکی از مکانهای مهم و اثرگذار در ارتقای فرهنگ هر شهر و کشور دانست که درصورت تقویت آنها و تبدیل کردن آنها به محلی برای اجتماع مردم حول محور کتاب و آگاهی میتوانند موجب آرامش و بهبود روابط اجتماعی شوند.
وی گفت: اوقات فراغت کودکان و نوجوانان امر مهمی است که وظیفه والدین و نهادهای مسئول پر کردن این فراغت است.
دوستفاطمیها افزود: کودکان و نوجوانان میتوانند کتابخانه را به عنوان یکی از امنترین و سالمترین اماکن عمومی انتخاب کنند تا نه تنها از معرض آسیبهای مختلف دور بمانند بلکه خود را با کتاب و مطالعه انس بدهند و استعدادهای فرهنگی و هنری خود را در این راستا بروز دهند.
با پیشرفت جوامع, باید معیارهایی مانند کتاب و کتابخوانی در بین مردم اهمیت بیشتری پیدا کند و با گسترش برنامههای جدید و خلاقانه فرهنگی و اجتماعی در کتابخانههای عمومی جذب گروههای جوان و نوجوان به این امر در راستای تکامل و رشد افراد افزایش یابد.
انتهای پیام/ 784/ح