تداوم صدرنشیتی کردستان در تورم و روزه سکوت نمایندگان مجلس
مرکز آمار ایران اعلام کرد، بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان (٥٢.٥ درصد) است اما نمایندگان مردم کردستان در مجلس همچنان روزه سکوت به خود گرفتهاند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مرکز آمار ایران، 17 اسفندماهجاری گزارش شاخص قیمت مصرفکننده به تفکیک استان در بهمن 97 را منتشر کرد؛ کردستان در هر سه گروه «تورم نقطه به نقطه کل خانوارها»، «تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری» و «تورم نقطه به نقطه خانوارهای روستایی»، همانند دیماه بدترین وضعیت را در بین همه استانهای کشور داشت.
طبق گزارش منتشره، تورم نقطه به نقطه برای خانوارهای کشور 42.3 درصد و در کردستان 52.5 درصد است؛ و این یعنی خانوارهای ساکن کردستان به طور متوسط 10.2 درصد بیشتر از میانگین کشور و 17.2 درصد بیشتر از آخرین استان کشور نسبت به بهمنماه 96 برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردهاند.
(نمودار شماره 1)
در بخش دیگری از گزارش آمده که تورم نقطه به نقطه برای خانوارهای شهری کشور بهصورت میانگین 41.5 درصد و در کردستان 51.1 درصد است؛ و این یعنی خانوارهای شهری ساکن کردستان بهطور متوسط 9.6 درصد بیشتر از میانگین کل کشور و 16.4 درصد بیشتر از آخرین استان کشور نسبت به بهمنماه 96 برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردهاند.
(نمودار شماره 2)
در گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه برای خانوارهای روستایی کشور بهصورت میانگین 46.7 درصد و در کردستان 57.4 درصد است و این یعنی خانوارهای روستایی ساکن کردستان بهطور متوسط 10.7 درصد بیشتر از میانگین کل کشور و 19.1 درصد بیشتر از آخرین استان کشور نسبت به بهمنماه 96 برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردهاند.
(نمودار شماره 3)
در گزارش بهمنماه مرکز آمار، تورم نقطهای مواد خوراکی و آشامیدنی در کردستان 67.7 درصد و تورم نقطهای مواد غیرخوراکی و خدمات هم 42.9 درصد اعلام شده بود؛ آنچه آمده تنها گوشهای از واقعیتهای تأسفبار در حوزه اقتصادی کردستان و البته وضعیت معیشتی مردم است چراکه در چند ماه گذشته نیز این وضعیت به صورت متوالی تکرار شده و معلوم نیست باید تا چه زمانی مردم و روستانشیان قربانی بیتدبیری تیم اقتصادی دولت شوند؟!
گرچه این وضعیت کنونی نتیجه باندبازی مسئولان و ناشی از بیمدیریتی معاون ناکارآمد هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان است اما مایه تعجب است که چرا نمایندگان مردم کردستان در مجلس نیز از ابزار نظارتی خود استفاده نکرده و برای برونرفت از این وضعیت بحرانی روزه سکوت به خود گرفتهاند!
باید یادآور شد تا زمانیکه معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار پایش را از روی گلوی فشرده اقتصاد کردستان برندارد و پای شش نماینده فعلی کردستان در مجلس هم از خانه ملت کوتاه نشود، امیدی به تغییر وضع موجود استان نیست.
انتهای پیام/ش