خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زندگی را با کرونا ادامه دهید

ایسنا | استان‌ها | شنبه، 07 تیر 1399 - 11:52
مدرس و روانشناس در استان کردستان، گفت: تغییری که شرایط کرونایی به وجود آورده در حال حاضر قسمتی از زندگی ما شده است و باید طبق این شرایط و پروتکل‌های بهداشتی به زندگی‌مان ادامه بدهیم.
مثبت،شرايط،زندگي،روانشناس،زارعي،انديشي،دنبال،اشاره،افكار،مسا ...

ایسنا/کردستان مدرس و روانشناس در استان کردستان، گفت: تغییری که شرایط کرونایی به وجود آورده در حال حاضر قسمتی از زندگی ما شده است و باید طبق این شرایط و پروتکل‌های بهداشتی به زندگی‌مان ادامه بدهیم.
محمدعلی زارعی، مدرس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به افراد مثبت اندیش، گفت: حدود ۱۵۰ سال گذشته روانشناسان پی بردند که رویکردهایی که جنبه مثبت دارد می‌تواند اثربخشی و نتیجه‌گیری بهتری داشته باشد.
وی افزود: برای شاد بودن و پیشرفت در زندگی داشتن نگرش مثبت ضروری است، افرادی که این نگرش را دارند زندگی خود را سرشار از نور، امید و اشتیاق می‌سازند.
این روانشناس، بیان کرد: نگرش مثبت در زندگی نشان می‌دهد که در برابر مسائل و مشکلات و همچنین افکار منفی هرگز تسلیم نشوید و به خواسته‌ها، رویاها و اهدافتان فکر کنید.
اگر افکار منفی به سراغتان آمد فوراً آن را با افکار مثبت جایگزین کنید که مبادا همین افکار منفی یأس و ناامیدی را به بزرگ‌ترین دشمنتان تبدیل کند.
زارعی با اشاره به دو واژه تخصصی مثبت اندیشی و مثبت‌گرایی، ذکر کرد: مثبت اندیشی جنبه شفاهی و نصیحت مانند است که در فرهنگ و ادبیات و تاریخچه ما بسیار دیده‌شده همچون کتاب بوستان و گلستان، مثنوی و معنوی، تاریخ ادبیات و نقل‌های قدیمی که به‌روشنی مثبت اندیشی در اشعار آنان پیداست.
وی عنوان کرد: در سال ۲۰۰۰ بحث مثبت‌گرایی و یک نظریه جدید در روانشناسی کلید خورد و میان مثبت اندیشی و مثبت‌گرایی تفاوت‌های قائل شدند که باید در کنار مثبت اندیشی، مثبت‌گرا نیز باشیم که بتواند در نتایج کارهایمان مؤثر واقع شود.
این روانشناس اظهار کرد: زمانی که افراد بتوانند این دو مقوله بسیار مهم را به‌عنوان عادت در زندگی‌شان نمایان کنند همیشه به دنبال راه و حل مسائل هستند و در مسائل و پیرامون زندگی به بن‌بست نمی‌رسند و همچنان رویکردهای تازه و خلاق دارند.
زارعی بیان کرد: افراد مثبت اندیش و مثبت‌گرا همیشه به دنبال تولید و اتفاقات خوب در زندگی هستند و مهم‌ترین رخداد این عملکرد در آن‌ها عشق و تفکرات مثبت انسانی است و در این راستا برای طبیعت، خاک و آب بسیار ارزش قائل‌اند.
وی افزود: در کتاب شکوفایی و غرقگی اثر "مارتین سلیگمن" در حوزه بحث مثبت‌گرایی اشاره‌شده افرادی که مثبت فکر می‌کنند از لحظات زندگی‌شان غرق هستند و لذت می‌برند و شادی را جزیی از ساختار زندگی خود می‌دانند.
این روانشناس با اشاره به اینکه افراد مثبت‌گرا رشد گرا نیز هستند، عنوان کرد: این افراد به دنبال راه خلاقانه بوده و راه‌کارهای نو در مسائل شغلی را دنبال می‌کنند.
زارعی، تفکر خلاق، تفکر حل مسئله، تاب‌آوری و عزت‌نفس، داشتن صبر، مدیریت هیجانات، مدل رشد گر، غرق در زندگی، انگیزه داشتن، یادگیری و مطالعه، الگوسازی، احساسات مثبت و رابطه موفق را از ویژگی‌های افراد مثبت‌گرا دانست.
وی به تجربه کردن احساس‌های مثبت توسط افراد مثبت‌گرا اشاره کرد و گفت: این نوع از افراد باوجود شرایط سخت اقتصادی، خانوادگی، بیکاری و مشکلات فراوان اما همچنان در پایان، نتیجه را به خیر و مصلحت خود می‌دانند و مجدد به فکر رویداد مثبت در آن وقایع هستند.
این روانشناس کردستانی، با اشاره به شرایط بحرانی کرونا و وضعیت قرمز و افسردگی افراد زیادی در استان کردستان به‌خصوص در شهرستان سنندج، افزود: به‌طور طبیعی شرایط پیش‌آمده در استان دو رویکرد را به دنبال دارد اول اینکه تعداد زیادی از افراد به‌راستی بیماری‌زا بودن ویروس کرونا را باور ندارند و زمانی که خودشان درگیر این بیماری شوند به‌شدت شوکه شده و نمی‌توانند هیجانات خود را کنترل کنند و دچار آسیب می‌شوند.
زارعی بابیان اینکه طیف دیگری از افراد جامعه در مقابله با این شرایط به‌طور وسواس گونه‌ای برخورد می کنند، بیان کرد: افرادی که رویکرد وسواسی و بیش‌ازحد افراط گری نسبت به موضوع کرونا دارند به دلیل عدم روابط اجتماعی و در خانه ماندن دچار افسردگی حاد شده‌اند لذا این افراد باید بدانند برقراری روابط اجتماعی تنها حضوری نیست بلکه در فضای مجازی و تلفنی صحبت کردن و کمک گرفتن از مشاورین می‌توانند در این شرایط سخت کرونایی سازنده باشد.
وی خاطرنشان کرد: در این روزهای کرونایی معلمین و دانش آموزان به‌خوبی توانستند در فضای مجازی با آموزش و ارائه پروژه‌های درسی به نحوه احسن و مثبت استفاده کنند و حتی موجب شد که برخی از استعدادهای درونی آن‌ها هویدا شود.
این روانشناس کردستان در پایان سخنان خود یادآور شد: تغییری که شرایط کرونایی به وجود آورده در حال حاضر قسمتی از زندگی ما شده است و ما باید طبق این شرایط و پروتکل‌های بهداشتی به زندگی‌مان ادامه بدهیم؛ شاید دیگر نتوانیم همچون گذشته بی‌گدار به آب بزنیم و به‌سلامت جسمیمان توجه نکیم پس باید با این نوع شرایط زندگی کنیم.
انتهای پیام