خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۵ اثر فاخر تاریخی ساوه ثبت ملی شد

ایسنا | فرهنگی و هنری، استان‌ها | شنبه، 07 تیر 1399 - 11:23
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ساوه گفت: پنج اثر فاخر و ارزشمند فرهنگی تاریخی در این شهرستان به ثبت ملی رسید.
آثار،ملي،تاريخي،فرهنگي،ثبت،ساوه،قرار،ميراث،مرمت،فهرست،شهرستا ...

ایسنا/مرکزی رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ساوه گفت: پنج اثر فاخر و ارزشمند فرهنگی تاریخی در این شهرستان به ثبت ملی رسید.
رضا ایاز امروز شنبه هفتم تیرماه در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: در اجرای قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی مصوب مجلس شورای اسلامی مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول تاریخی و فرهنگی در فهرست آثار ملی و فهرست‌های مرتبط، پنج اثر تاریخی این شهرستان در فهرست آثار ملی قرار گرفت.
وی با اشاره به قرار گرفتن خانه تاریخی "نادری" واقع در بافت مرکزی شهر و در مجاورت مسجد مقدس‌زاده در لیست آثار ملی افزود: این اثر که در چندماه اخیر در لیست ثبت آثار واجد شرایط ثبت ملی بود، پس از بررسی‌های لازم و کارشناسی در ۱۹ خردادماه سال جاری به شماره ثبتی ۱۲۱ با طی تشریفات قانونی در ردیف آثار ملی قرار گرفت.
وی افزود: بقعه متبرکه "سید ابورضا(ع)" ساوه واقع در بافت مرکزی و در مجاورت بازار تاریخی ساوه به شماره ثبت ۳۲۹۴۴ در تاریخ ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۹۸ از دیگر آثار ثبتی جدید در این شهرستان است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساوه در ادامه به ثبت ملی عمارت تاریخی دیوانخانه "عباس قلی خان سیف امیرحسینی" واقع در عبدل آباد ساوه به شماره ثبتی ۳۲۹۴۳ در تاریخ ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۸، حریم آب انبار "میرزا حسین عاملی" و تکیه "خلیل جهان بیک" واقع در خیابان انقلاب ساوه اشاره کرد و افزود: با قرار گرفتن این آثار در فهرست آثار ملی تحت حفاظت و نظارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، هر گونه دخل و تصرف، توسعه و مرمت یا بازسازی آنها صرفا با تائید و نظارت این وزارتخانه امکان پذیر است.
وی تصریح کرد: هرگونه دخل و تصرف، تعرض و هرگونه توسعه‌ یا مرمت باید با نظارت میراث فرهنگی صورت گرفته و سالانه مبلغی برای تعمیر و نگهداری از این آثار تخصیص خواهد یافت.
هرگونه تخریب یا اقدام دیگر در آثار تاریخی ثبت ملی شده نظیر مرمت و بازسازی بدون نظارت میراث فرهنگی، جرم محسوب شده و متخلفین با معرفی به دستگاه قضائی تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
ایاز به نقش و تاثیر ثبت ملی آثار تاریخی و فرهنگی بر حفاظت و صیانت از آنها اشاره کرد و افزود: قرار گرفتن بناهای تاریخی و فرهنگی واجد ارزش در فهرست آثار ملی زمینه ساز صیانت بیشتر و شناساندن تمدن و تاریخ منطقه و جذب گردشگران را فراهم خواهد کرد.
انتهای پیام