خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آب سد طالقان به تهران منتقل نشده است

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 04 تیر 1399 - 23:58
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: سد طالقان به صورت دو منظوره طراحی شده و بنا بود آب شرب تهران و آب کشاورزی قزوین از این منبع تامین شود بنابراین سهم قزوین به تهران منتقل نمی‌شود.
آب،سد،قزوين،شرب،تامين،تهران،طالقان،استان،پروژه،شركت،ملكي،دشت ...

ایسنا/قزوین مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: سد طالقان به صورت دو منظوره طراحی شده و بنا بود آب شرب تهران و آب کشاورزی قزوین از این منبع تامین شود بنابراین سهم قزوین به تهران منتقل نمی‌شود.
یدالله ملکی در نشست خبری مدیران عامل صنعت و برق استان قزوین که پیش از ظهر امروز (۴ تیر) در سالن اجتماعات شرکت برق قزوین برگزار شد، تصریح کرد: در اوایل دهه ۴۰ بهره برداری از منابع آب استان منحصر به رودخانه‌ها، چشمه‌ها و ۸۰۰ رشته قنات بود، آب زیر زمینی دشت قزوین شناخته شده نبود و مردم بهره‌برداری نمیکردند، زلزله سال ۴۱ باعث تحول شد چرا که کارشناسان سازمان ملل وارد منطقه شدند و دشت قزوین را شناسایی کردند.
وی افزود: در دهه ۴۰ پروژه‌های متعددی تعریف شد، چاه‌های عمیق حفاری شدند، کانال‌ کشی انجام و بخشی از آب طالقان انتقال داده شد، در واقع در دهه ۴۰ و ۵۰ برخی از پروژه‌ها از جمله رودخانه طالقان و چاه‌های کشاورزی اجرا شد؛ طرح های اولیه رودخانه خر رود، ابررود، حاجی‌عرب رود طراحی شدند اما کاری انجام نشد و مسکوت ماند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین خاطرنشان کرد: پروژه ها سال ۸۳ از بایگانی خارج شد،
تغییر و تحولی در پروژه ها اتفاق افتاد و در نهایت پروژه ها شروع به اجرا شد، اما متاسفانه سال ۸۹ که پروژه را شروع کردیم تحریم‌ها آغاز شد و دو پروژه مهم سد نهب و بالاخانلو با چند درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل نبود اعتبار متوقف شد.
وی افزود: در تکمیل سد نهب چهار سال وقفه و علی‌رغم تمام مشکلات تامین مالی شد و هم اکنون ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گذشتگان زحمت کشیده بودند اما برخی از ابعاد بررسی نشده بود.
ملکی عنوان کرد: سد نهب واقع در تاکستان است و هم اکنون ۱۰۰ میلیارد تومان به پیمانکار این طرح بدهکار هستیم، با وجود مطالبات پیمانکاران و هزینه‌های سنگینی که در تکمیل این ۲ سد وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در سال جاری به این سد تخصیص داده شده و امیدواریم امسال دهه فجر آبگیری کنیم، این سد در سیل سال گذشته نشان داد که چقدر تاثیرگذار است، همچنین کانال این سد نیز در کنار طرح اصلی درحال تکمیل است و تا ۲ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین خاطرنشان کرد: تا ۳۶ هزار هکتار دشت قزوین از نعمت این سد بهره‌مند شوند.
وی در ادامه با اشاره به سد طالقان تصریح کرد: برخی میگویند که آب سد طالقان را به تهران منتقل کردیم در حالی که سد طالقان به صورت دو منظوره طراحی شده بود و بنا بود آب شرب تهران و آب کشاورزی قزوین از این منبع تامین شود.
ملکی یادآور شد: تا سال ۸۵ این آب وارد قزوین میشد و تهران سهمی نمی‌برد اما زمانی که تهران در تامین آب شرب مشکل پیدا کرد، اجرای اصل سد را با پیمانکار چینی شروع کردند و از سال ۸۵ تهران سهم خودش را به میزان ۱۵۰ میلیون متر مکعب می‌برد و تا این لحظه تهران در حتی یک قطره از سهم قزوین را نمی‌تواند ببرد چرا که ظرفیت بیشتری ندارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر بعدها با توجه به ساختارهای جدید بخواهند آب بیشتری ببرند این اتفاق نمی افتد و اولویت اصلی ما تامین آب شرب قزوین است، سال گذشته ترسالی بود ما ۳۳۱ میلیون متر مکعب آب وارد دشت قزوین کردیم این اتفاق از سال۵۶ رخ نداده بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین بیان کرد:
سد طالقان احداث شده و در حال بهره برداری است، شبکه این سد بیش از ۴۵ سال قدمت داشت و فرسوده شده بود، با اعتبار بیش از ۲۰ میلیارد تومان کانال اصلی و فرعی را مرمت کردیم و پروژه در حال اجرا است.
وی اظهار کرد: کمتر استانی انتقال آب حوزه به حوزه دارد ما این کار را کردیم و این انتقال برای ما نعمتی است و می‌توانیم بگوییم سرخرگ حیاتی ما است اگر فعال نباشد دشت قزوین را از دست میدهیم.
ملکی یادآور شد: سد بالاخانلو نیز با هدف تامین آب شرب احداث شده و بیش از ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، متاسفانه ۴۵ میلیارد تومان نیز به پیمانکار طرح بدهکار هستیم اما طرح فعال است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین بیان کرد: امسال ۶ و نیم میلیارد تومان به این سد اختصاص داده شده است و در صورت تامین اعتبار این سد ۱۴۰۰ افتتاح می‌شودامیدواریم با تکمیل این سد بتوانیم نیاز بخشی از آب شرب مناطق بویین زهرا را برطرف کنیم.
وی تاکید کرد: ارتقا کیفیت آب شرب یکی از دغدغه‌های ما است، در حال حاضر کل آب شرب ما از آبهای زیرزمینی تامین می‌شود که باعث کاهش کیفیت و کمیت میشود و در برخی شهرها مانند آبیک بحران ایجاد شده است و مردم این شهر حق دارند اعتراض داشته باشند.
ملکی یادآور شد: در این راستا نیز پروژه‌هایی در نظر گرفته شده است، با کمک بخش خصوصی تصفیه خانه‌ای احداث شد که ظرف سه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.