تعیین تکلیف بیش از ۲هزار پرونده رسوبی/لزوم اصلاح در ساختار بیمه
اردبیل- مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل گفت: با توجه به تأکیدات ریاست محترم قوه قضائیه مبنی بر رسیدگی به پروندههای رسوبی، ۲۲۰۰ پرونده در استان اردبیل تعیین تکلیف شد.

به گزارش خبرنگار مهر دکتر حامد عزیزپور صبح چهارشنبه در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در محل اداره کل پزشکی قانونی استان اردبیل برگزار شد عنوان کرد: پزشکی قانونی یکی از سازمانهای زیر مجموعه قوه قضائیه است و بهصورت مستقل و مجزا در ۸ مرکز در استان فعالیت دارد.
وی با اشاره به حجم بالای کاری در مراکز پزشکی قانونی استان، بیان کرد: پزشکی قانونی استان با ۶۷ نفر نیرو با ظرفیت یک سوم بهصورت شبانه روزی در خدمت رسانی به مردم در حال فعالیت است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل در تشریح وظایف این اداره عنوان کرد: پزشکی قانونی در عرصه خدمت رسانی به مردم در زمینه ۴۰ نوع فعالیت مشغول کار است که از آن جمله میتوان به نزاع، تصادفات، محجوریت، معاینات مخصوص زنان، معاینات کودک آزاری، درخواست سقط جنین و سایر موارد اشاره کرد.
عزیزپور تصریح کرد: پزشکی قانونی استان مجهز به پیشرفتهترین تجهیزات و دستگاههای آزمایشگاهی است تا در زمینه تعیین علت فوت و مسائل مرتبط با این مرکز با نهایت دقت عمل کرده و حقی از مردم ناحق نشود.
مردم از کالبد شکافی جلوگیری نکنند
وی با گلایه از مخالفت برخی از خانوادهها در زمینه کالبد شکافی عنوان کرد: مخالفت برخی خانوادهها با مسئله کالبد شکافی مشکلاتی را در زمینه تعیین علت فوت ایجاد میکند و از خانوادهها خواستاریم به پزشکان برای مداوا اعتماد میکنند تا جهت احقاق حقوق خودشان و تسهیل در رسیدگی به پروندههای قضائی مشکلاتی بهوجود نیاید.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل جایگاه استان را در رسیدگی به پروندههای رسوبی خوب عنوان کرد و گفت: در راستای رسیدگی به پروندههای رسوبی با توجه به تأکیدات ریاست محترم قوه قضائیه مبنی بر تعیین تکلیف پروندهها، ۲۲۰۰ پرونده تعیین تکلیف شد.
عزیزپور با بیان اینکه نسبت به جمعیت استان از بابت نزاع در رتبه نخست کشور قرار داریم، اظهار کرد: در سال ۹۷ مراجعه به بخش معاینات بالینی ۳۴ هزار و ۵۷۱ مورد بود که در سال ۹۸ این رقم با کاهش ۲.۸ درصدی به ۳۳ هزار و ۶۰۳ مورد کاهش یافت که از این نظر استان اردبیل دارای رتبه ۷ کشوری است.
وی با اشاره به رتبه ۲۲ کشوری استان اردبیل در بحث تصادفات منجر به مجروحیت، افزود: در حوزه تصادفات منجر به فوت در سال ۹۷ طبق گزارشات ۲۳۱ مورد پرونده تشکیل شده و در سال ۹۸ با کاهش ۹.۵ درصدی این رقم به ۲۰۹ مورد کاهش یافته که از این نظر رتبه ۲۹ کشوری را در بین استانها دارا هستیم.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل در خصوص حوادث ناشی از کار نیز عنوان کرد: طبق آمارهای به دست آمده در سال ۹۷، ۵۲۲ مورد حادثه ناشی از کار منجر به مجروحیت در پزشکی قانونی رسیدگی شده که این رقم با افزایش ۷.۵ درصدی در سال ۹۸ به ۵۶۰ مورد رسید که از این نظر نیز در جایگاه دهم کشوری قرار داریم.
عزیزپور افزود: در خصوص حوادث ناشی از کار منجر به فوت متأسفانه افزایش آمار داشتیم چنانچه در سال ۹۷ طبق آمار ۱۷ مورد فوتی گزارش شده که با رشد ۷۰ درصدی این رقم در سال ۹۸ به ۲۹ مورد افزایش یافت و رتبه ۱۲ کشوری در این مورد به استان اردبیل اختصاص دارد.
کاهش سقط جنین در استان اردبیل
وی در خصوص سقط درمانی در مراکز پزشکی قانونی عنوان کرد: سقط درمانی طبق فتاوا و نظر حقوقدانان و پزشکان بعد از طی مشاوره برای جنین زیر ۴ ماه اعمال میشود و به بالاتر از آن مجوز نمیدهیم که طبق آمار در سال ۹۷ موارد سقط جنین ۱۴۷ مورد بوده که با کاهش در این زمینه در سال ۹۸ این رقم به ۱۲۰ مورد رسید و از این نظر استان اردبیل در جایگاه ۲۴ کشوری قرار دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل ادامه داد: در سال ۹۷ آمار پروندههای ارجاعی به کمیسیون ۸۶۷ مورد بوده که در سال ۹۸ این رقم به یک هزار و ۳۹ مورد افزایش یافته و در بحث پروندههای ارجاعی به کمیسیون جایگاه ۸ کشوری را داریم.
عزیزپور با توصیه به مردم جهت پرهیز از شنا در آبهای غیر مجاز و پر خطر عنوان کرد: ۱۱ مورد غرق شدگی منجر به فوت در سال ۹۷ گزارش شده که این رقم با افزایش ۱۰۰ درصدی در سال ۹۸ به ۲۲ مورد افزایش یافته و در این خصوص در کشور جایگاه ۱۱ را داریم.
وی آمار سوختگی منجر به فوت را نزولی دانست و گفت: طبق آمار ۱۰ مورد سوختگی منجر به فوت در استان گزارش شده که خوشبختانه با کاهش ۳۰ درصدی این رقم به ۷ مورد در سال ۹۸ کاهش یافت و از این نظر در رتبه ۲۹ کشور قرار داریم.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل با اظهار تأسف از روند رو به رشد آمار برق گرفتگی منجر به فوت در استان بیان کرد: بر اساس گزارشات به دست آمده ۴ مورد برق گرفتگی منجر به فوت در سال ۹۷ داشتیم که این رقم با افزایش چشمگیر به ۱۰ مورد در سال ۹۸ ارتقا یافت که در حال حاضر جایگاه ۱۶ کشور را در این خصوص داریم.
عزیزپور با بیان اینکه طی ماه گذشته ۳ مورد فوتی ناشی از گازگرفتگی در استان وجود داشت افزود: در خصوص مسمومیت منجر به فوت از طریق گازگرفتگی در سال ۹۷ به تعداد ۱۴ نفر و در سال ۹۸ به تعداد ۱۳ نفر پرونده داشتیم که خوشبخانه در این خصوص کاهش ۷.۱ درصدی را شاهد و دارای رتبه ۱۵ کشوری هستیم.
وی از جایگاه خوب استان در زمینه مرگهای غیر طبیعی اظهار خوشنودی کرده و گفت: در خصوص مرگهای غیر طبیعی جایگاه استان در کشور رتبه ۲۵ است اما متأسفانه در زمینه مسمومیت ناشی از مصرف دارو رتبه ۴ کشوری را نسبت به جمعیت استان دارا هستیم.
نظام بیمه کشور نیازمند بازنگری است
مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل با اشاره به لزوم اصلاح ساختار بیمه در کشور تصریح کرد: نظام بیمه در کشور نیازمند بازنگری است، باید بیمهها نظاممند باشند و سابقه افراد در دسترس پزشکی قانونی قرار گیرد.
عزیزپور به افزایش آمار فوتیها در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: از ۱۵ اسفندماه سال ۹۸ تا اواخر فروردین ۲۸ مورد فوتی در خصوص مصرف متانول در استان داشتیم.
وی در خصوص اقدامات لازم در خصوص کاهش پروندهها و آمار مرگ و میر و جرایم به خبرنگار مهر گفت: جلسات متعددی در خصوص پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضائیه استان برگزار شده و با مشارکت مردم و معاونتهای پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضائیه و استانداری و انتظامی میتوانیم در اصلاح ساختار فرهنگی جامعه گامهای مؤثری برداریم.