خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رفت و آمد مردم به حرم متناسب با شرایط مدیریت می‌شود/برای اجرای حضوری برنامه‌ها توافقی حاصل نشده

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 03 تیر 1399 - 17:37
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: اگر در ساعات خاصی دیده شود که حضور مردم بیش از ظرفیت مجاز است که می‌توان درب صحن را بست، تصمیماتی متناسب با شرایط موجود گرفته خواهد شد.
آستان،حرم،قدس،رضوي،شرايط،رعايت،ديني،توجه،توليت،ايام،موجود،قه ...

ایسنا/خراسان رضوی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: اگر در ساعات خاصی دیده شود که حضور مردم بیش از ظرفیت مجاز است که می‌توان درب صحن را بست، تصمیماتی متناسب با شرایط موجود گرفته خواهد شد.
مصطفی خاکسار قهرودی، امروز، سوم تیر ماه، در نشست خبری اعلام برنامه‌های آستان قدس رضوی در دهه کرامت که در سازمان مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد، ضمن تبریک آغاز دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه(س) افزود: افرادی در حرم مطهر به عنوان مسئول تذکر مسائل بهداشتی با لباس‌های مخصوص مشخص شده‌اند.
جایی تعطیل نخواهد شد و از ورود مردم به حرم جلوگیری نمی‌شود اما برای کنترل شرایط، رفت و آمد مردم در مدت لازم مدیریت خواهد شد.
وی ادامه داد: علاوه بر تشکر از مسئولان مختلف شهری برای کنترل و مدیریت این بیماری، از مردم بابت این موضوع نیز باید تشکر کنیم.
اگر مردم همکاری نمی‌کردند، این توفیق حاصل نمی‌شد.
مشهد وضعیت نگران‌کننده‌ای دارد و از مردم خواهشمندم به شرایط موجود توجه داشته باشند.
مردم در آمدن به حرم دقت و ساعت حضور خود را مدیریت کرده و استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی را در حرم مطهر رضوی رعایت کنند.
خاکسار قهرودی با بیان اینکه در دهه کرامت برنامه‌هایی در بخش‌های خدماتی، اقتصادی، فرهنگی و تبلیغاتی برگزار خواهد شد، گفت: در مجموع ۳۷۰ برنامه و پروژه در دهه کرامت به اجرا درخواهد آمد.
در خود حرم مطهر رضوی نیز برنامه‌ها نسبت به سال گذشته متفاوت خواهد بود.
در حال حاضر در ستاد کرونای استان نتوانستیم برای برگزاری برنامه‌ها به صورت حضوری به توافق برسیم.
در روزهای آتی اگر این توافق حاصل نشد، همانند گذشته برنامه‌ها در فضای محدود و بسته‌ای برگزار خواهد شد و توسط صداوسیما به اطلاع مردم خواهد رسید.
برنامه‌هایی در سطح شهر، کشور و در سطح بین‌المللی تنظیم شده است که با توجه به شرایط موجود احتمال تغییرات جزئی در شرایط اجرای آن وجود دارد.
وی عنوان کرد: ایام فرخنده‌ای است و بنا بر دستورات دینی، مسلمانان و شیعیان باید در ایام شادی داشته باشند.
بنا بر فرموده امام صادق(ع) یکی از ویژگی مسلمانان این است که در اندوه و غم ما اهل بیت(ع) غمگین و در شادی ما شادمان هستند.
گرچه در این ایام با توجه به شیوع ویروس کرونا در خانواده‌های زیادی اثرات غم و اندوه مشاهده شد اما امیدواریم برکات این ایام بر مشکلات و مصائب مردم چیره شود.
این شادی‌ و فرح باید با تمسک و توجه به معارف در زندگی ما باشد.
تحقق این شادی در قالب تحقق منش و رفتار دین‌باورانه در زندگی است.
قطعا این مسیر مناسبی برای جامعه اسلامی خواهد بود.
وقتی برکت حاکمیت تعالیم دینی در جامعه اسلامی حکم‌فرما باشد، شاهد یک زندگی عادلانه و انسانی خواهیم بود.
در این ایام تلاش خواهیم کرد برنامه‌هایی به عنوان یک دستگاه معرفتی و خدماتی برای مردم اجرا کنیم.
این اقدامات علاوه بر تقویت باورهای دینی مردم، می‌تواند حلال و رافع مشکلات مردم باشد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: در سال جاری با شرایط خاصی روبه‌رو بودیم که باعث ایجاد تغییراتی در برنامه‌ها شد.
رعایت پروتکل‌های بهداشتی از یک پشتوانه و آموزه دینی برخوردار است.
خوشحالیم که به عنوان یک وظیفه دینی به مسائل انسانی و بهداشتی توجه می‌کنیم.
امروز موظیم به بخشی از دستورالعمل‌هایی عمل کنیم که در گذشته در قالب آموزه‌های دینی مکلف به انجام آن بودیم.
شاید اگر این دستورالعمل‌ها را پیش از این به خوبی رعایت می‌کردیم، کمتر شاهد اثرات مخرب این بیماری بودیم.
خاکسار قهرودی یادآور شد: در شرایطی که فاصله‌های فیزیکی موجب کاهش عرض ارادات زائران به امام رضا(ع) شده، برای زندگی کم‌خطرتر، بیشتر به تمسک و توجه به ائمه اطهار(ع) نیاز است.
برای تحقق این امر آستان قدس در تلاش بود که برنامه‌ها را به گونه‌ای اجرا کند که این نقصان جبران شود.
در عید نوروز با حجم برنامه‌های قابل توجه و متفاوتی روبه‌رو بودیم.
تولید و پخش بیش از ۱۰۰هزار دقیقه برنامه فرهنگی و تبلیغی رویکرد قابل ملاحظه‌ای بود.
بازگشایی رواق‌های حرم رضوی منوط به شرایط موجود است
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص امکان بسته شدن مجدد درب‌های حرم مطهر رضوی بیان کرد: نمی‌خواهیم زنده باشیم که دوباره شاهد بسته شدن درب‌های حرم باشیم.
بسته شدن درب‌های حرم اتفاق خیلی سختی بود.
شرایط موجود را همه درک می‌کنند.
به عنوان یک آموزه دینی نمی‌توان به سلامت مردم بی‌توجهی کردو این موضوع یک دستور شرعی و دینی بوده اما امیدواریم دیگر شاهد چنین صحنه‌ای نباشیم.
زمان بازگشایی رواق‌های حرم به شرایط موجود بستگی دارد که ستاد کرونا در خصوص آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.
خاکسار قهرودی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از ازدحام جمعیت در حرم مطهر رضوی گفت: در حال حاضر دستورالعملی که به ما اعلام شده، بخش‌های مختلفی دارد که تمام آن در حرم اجرا می‌شود و بنا بر گفته ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، آنچه که در حرم اتفاق می‌افتد، به طور نسبی قابل مقایسه با سایر بخش‌ها در داخل شهر مشهد نیست.
با توجه به این ایام، پیش‌بینی‌مان این است که مردم کشور استقبال خوبی از برنامه‌ها به عمل آورند.
به علت رعایت پروتکل‌های بهداشتی تراکم سال‌های گذشته و حجم سفرهای مردم از سایر نقاط ایران به مشهد را قطعا نخواهیم داشت.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص طرح بخشش اجاره‌بهای املاک و اراضی آستان قدس گفت: طی ۲ ماه اجاره تمام محل‌های تجاری که در اختیار مردم بود، بخشیده شد.
اجاره‌بهای محل‌های اطراف حرم نیز برای ماه سوم بخشیده شد.
همچنین برای کسانی که تقاضای وام کرده بودند، با موافقت تولیت آستان قدس رضوی و همکاری یکی از بانک‌ها به تعدادی از آن‌ها وام تعلق می‌گیرد.
وی در مورد این که آیا شرکت‌های آستان قدس تعدیل نیرو داشته‌اند یا خیر، گفت: در هیچ‌یک از شرکت‌های وابسته تعدیل نیرو نداشته‌ایم.
حتی حق و حقوق افرادی که بنا بر اضطرار و به طور موقت از شرایط کار فاصله گرفتند، پرداخت شد.
شرکت‌های آستان قدس نیز همانند شرکت‌های کشور متاثر از شرایط کرونا بوده‌اند و کاهش درآمد داشته‌اند اما سعی کردیم این کاهش درآمد ضرری برای کارکنان و افرادی که طرف قرارداد ما هستند، نداشته باشد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص جایگاه هنرمندان در تولید محتوا و استفاده از ظرفیت آنان تصریح کرد: بار اصلی برنامه‌ها و ایجاد شرایط برای بهره‌برداری از برنامه‌ها در شرایط کرونا به عهده رسانه بود.
به همین جهت از تمام رسانه‌ها تشکر می‌کنم.
شاخص اصلی برنامه‌های مختلفی که در داخل حرم اجرا شد، هنرمندانی بودند که در حرم مستقر شده و در بخش‌های تولید محتوا کمک کردند.
خاکسار قهرودی در پاسخ به سوالی پیرامون دست‌خالی ماندن اهالی روستای حسین‌آباد جنگل از چاه‌های موقوفی آستان قدس رضوی گفت: آنچه که در اختیار آستان قدس است، آستان مالک آن نیست، بلکه امانت‌دار است و باید تلاش شود حق و حقوق موقوفه رعایت و درآمد موقوفه در محل خود مصرف شود.
اگر حلقه چاه در اختیار کسی قرار نمی‌گیرد، به این دلیل است که آن چاه و عوایدش باید منجر به درآمدی شود که به محل مورد نظر وقف شده برسد.
در حقیقت ویژگی‌های وقف به نحو شرعی باید رعایت شود.
اگر رعایت دقیق این مساله موجب کاهش خدمات و یا بروز مساله برای فرد و یا مجموعه‌ای از افراد می‌شود، به معنای کم‌توجهی و عدم خدمت رساندن به مردم نیست.
استفاده از این امکانات، بهره‌وری مردم و رعایت حقوقات آستان قدس، فرمول منطقی و منطبق بر رعایت مسائل وقف و امانت‌داری شرعی دارد.
رعایت این فرمول در برخی موارد موجب اختلاف‌نظرهایی می‌شود.
این اختلاف‌نظرها باید در قالب یک فرمول قابل قبول حل شود.
وی افزود: اگر درآمد مورد انتظار در جایی کسب نشد، ملک این چاه در اختیار کسی قرار داده می‌شود تا این اتفاق رقم بخورد.
این تعبیر که این چاه‌ها از مستضعفان گرفته شده و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داده شده، مصرف دیگری دارد.
نماینده آن منطقه وظیفه دارد به این موضوعات رسیدگی کند.
مطابق بررسی‌هایی که انجام دادیم، آنچه که از شرایط آن روستا گزارش شده، صحت ندارد و به محض اینکه این خبر منتشر شد، موضوع مورد بازرسی قرار گرفت.
آستان قدس درباره موقوفاتی که در مناطق مختلف وجود دارد، باید به گونه‌ای تدبیر کند که مردم بهره‌مند شوند.
انتهای پیام