یک مسئول: ۹۰۳ میلیارد تومان اعتبار؛ نیاز روستاهای خراسان شمالی برای بهره مندی از آب پایدار
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: روستاهای خراسان شمالی بالغ بر ۹۰۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند تا از آب پایدار بهره مند شوند.

ایسنا/خراسان شمالی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: روستاهای خراسان شمالی بالغ بر ۹۰۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند تا از آب پایدار بهره مند شوند.
ساقی در نشست خبری که در تاریخ سوم خرداد ماه در محل این شرکت برگزار شد و طی آن از سند پایداری آب روستایی استان نیز رونمایی شد، اظهارکرد: در این سند، اهداف برای بهره مندی روستاها از آب شرب پایدار تا پایان برنامه هفتم( سال ۱۴۰۵) تدوین شده است و باید اقدامات لازم برای اجرای این اهداف انجام شود.
وی در ارتباط با روستاهایی دچار تنش آبی در استان نیز بیان کرد: به ترتیب روستای اسفراین با ۷۳ روستا، بجنورد با ۶۱، مانه و سملقان ۵۹، راز ۳۶، شیروان ۳۴، گرمه۱۱، فاروج ۹ و جاجرم با هفت روستا بیشترین تنش آبی را دارند.
ساقی افزود: برای اینکه روستاهای شهرستان بجنورد از این تنش آبی خارج شود به ۱۸۲ میلیارد تومان، شیروان ۱۰۴، اسفراین ۲۳۷، جاجرم ۳۴، مانه و سملقان ۱۳۱، فاروج ۹۳، گرمه ۲۹ و راز و جرگلان ۹۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی در ارتباط با طرح های این شرکت برای بهره مندی روستاها از آب سدها نیز گفت: در شهرستان بجنورد و مانه و سملقان ۶۷ روستا باید از آب سد شیرین دره بهره مند شوند که تاکنون این آب برای ۱۸ روستا وصل شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: در شهرستان اسفراین نیز از سد بیدواز ۱۰۶ روستا باید به تصفیه خانه متصل شوند که تاکنون وصل نشده اند.
وی تصریح کرد: در شهرستان راز و جرگلان نیز پروژه پرسه سو وجود دارد که باید ۵۵ روستا از آب سد چندیر بهره مند شوند.
ساقی در خصوص مصرف دام های روستایی از آب شرب تصفیه شده نیز گفت: حدود نیمی از جمعیت این استان در روستاها زندگی می کنند که دام های آن ها از آب شرب تصفیه شده استفاده می کنند.
وی خاطرنشان کرد: دو میلیون راس دام در این استان وجود دارد که طبق بررسی های به عمل آمده در این شرکت، به ازای هر روستایی دارای دام، ۶۷ لیتر آب در روز توسط دام استفاده می شود.
انتهای پیام