توضیحات مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با بازگشایی کتابخانه ها
مدیرکل کتابخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با بازگشایی کتابخانه های استان توضیحاتی را ارائه داد.

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل کتابخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با بازگشایی کتابخانه های استان توضیحاتی را ارائه داد.
"یاسر رحیمیان" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به مرحله سوم بازگشایی کتابخانه ها در اول تیرماه و ورود مراجعین و اعضاء به کتابخانه ها، افزود: امکان امانت داخل سالن مانند روال سابق است اما کتابهای مطالعه شده باید در قفسه قرنطینه قرار گیرند.
وی تصریح کرد: در برخی از کتابخانهها، سالنهای مطالعه در داخل مخزن قرار دارند و این مسئله به دلیل چینش بخشها یا معماری آنها است، در شرایط فعلی در صورتی که امکان جداسازی سالن مطالعه از مخزن وجود دارد باید به شکلهای مختلف (استفاده از حائل پلاستیکی و طلقی، قفسههای مازاد، طناب، نوار خطر، سلفون و ...) انجام شود.
همچنین به صورت کلی، باید اعضاء کتابخانه را در خصوص رعایت دستورالعملهای بهداشتی و عدم تورق کتابهای موجود در قفسهها (هم برای رعایت سلامتی خودشان، کارکنان کتابخانه و سایر مراجعان) توجیه و راهنمایی کرد.
مدیرکل کتابخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: در صورتی که حجم متقاضیان استفاده از سالن مطالعه زیاد باشد و فاصلهگذاری اجتماعی نقض شود، کتابخانه باید از سازوکار نوبتدهی و استفاده از سالن مطالعه استفاده کند.
رحیمیان ادامه داد: مطابق بخشنامه امکان حضور اعضا در بخش کودک، نوجوان، مرجع، نشریات وجود ندارد.
وی عنوان کرد: در هنگام سیاههبرداری، منابع قفسههایی که هنوز سیاههبرداری نشده قابل امانت هستند، منابع قفسههایی که سیاههبرداری آنها به اتمام رسیده نیز با ثبت سیستمی قابل امانت هستند که راهنمای لازم در این خصوص در دسترس کتابداران محترم قرار خواهد گرفت.
مدیرکل کتابخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در کتابخانههایی که احتمال هجوم و تقاضای وسیع اعضاء در خصوص امانت منابع وجود دارد، کارکنان کتابخانه با هماهنگی رئیس اداره شهرستان مجاز هستند فرایند رفخوانی را با تأخیر دوهفتهای آغاز کنند.
رحیمیان بیان کرد: برای ضدعفونی کردن کتابهای برگشتی، از قفسه یا اتاق قرنطینه استفاده خواهد شد و کتابها به مدت ۷ روز در این قفسه یا اتاق نگهداری میشود، بر اساس مطالعات علمی، میزان ماندگاری ویروس کرونا بر روی کاغذ ۳ ساعت است اما بهمنظور حفظ و صیانت از سلامتی کتابداران محترم و اعضاء کتابخانه مدت زمان نگهداری منابع در قفسه قرنطینه به ۷ روز افزایش یافته است.
وی افزود: درخصوص استفاده اعضا از سالن های مطالعه، جهت رعایت فاصله گذاری اجتماعی، چیدمان میز و صندلی های سالن ها را تغییر دادیم.
انتهای پیام