طرحهای آبرسانی استان مرکزی امسال به بهرهبرداری میرسد
اراک- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: ۵۶ طرح آبرسانی روستایی و ۱۵ طرح آبرسانی شهری امسال در سفر وزیر نیرو به استان مرکزی بهرهبرداری میشود.

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف عرفانی نسب روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نخستین هفته تیرماه، همزمان با آغازین روزهای فصل تابستان و افزایش دمای هوا را به نام هفته صرفه جویی در مصرف آب نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع کرونا در اسفند ماه با افزایش ۱۰ الی ۱۵ درصدی مصرف آب مواجه بودیم.
علاوه بر آن موضوع بهداشتی آب بر آن افزود شد که ۱۰ درصد افزایش مصرف را نیز به دنبال داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: از ابتدای امسال شاهد افزایش مصرف آب در استان در مقایسه با سال گذشته بودیم.
حتی در بعضی از شهرستانها مصرف آب تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد.
عرفانی نسب بیان کرد: امسال برنامههای هفته صرفه جویی در فضای مجازی برگزار میشود تا مشترکین به سمت مصرف درست آب سوق پیدا کنند زیرا در این صورت ظرفیت آبی استان به حدی است که پاسخگوی مشترکین باشیم.
وی گفت: مجموع مشترکین آب استان مرکزی ۴۷۷ هزار مشترک در قالب ۶۳۰ هزار نفر است.
به گفته وی ۴۸.۵ درصد از مشترکین الگوی مصرف را رعایت میکنند و مجموع استفاده آنها ۳۰ درصد از آب تولیدی است اما ۵۱ درصد از مشترکین بیش از الگوی مصرف و ۷۱ درصد از ظرفیت آب تولیدی را مصرف میکنند که این مساله فشار بسیاری بر شرکت آب و فاضلاب وارد میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی اظهار کرد: سال گذشته اعتبار دولتی شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی نزدیک به یکصد میلیارد تومان بود اما تخصیص آن ۲۸ درصد و رقم کمی بود اما با وجود این شرایط ۵۵ پروژه در این حوزه به اتمام رسید.
عرفانی نسب در خصوص شاخص ترین پروژههای آبرسانی شهر و روستا استان در سال گذشته گفت: ایستگاه پمپاژ محلات و دلیجان، ۲ پروژه در حوزه روستایی از جمله مجتمع شمال شرق شهرستان آشتیان و فاز نخست مجتمع سردار سلیمانی در شهرستان ساوه از جمله پروژههای شاخصی بود که سال گذشته به اتمام رسید.
وی بیان کرد: شاخص ترین پروژه در سال ۹۹ بهره برداری از ۶۵ پروژه آبرسانی روستایی در پویش «الف- ب - ایران» است که با حضور وزیر نیرو در هفته سوم آبان ماه افتتاح میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: ۱۵ پروژه شهری نیز وجود دارد و بایستی موضوع ابلاغ اعتبارات در این حوزه مشخص شود.
پوشش شبکه فاضلاب
عرفانی نسب بیان کرد: ۶۹ درصد از جمعیت استان تحت پوشش شبکه فاضلاب است البته ظرفیت جمع آوری فاضلاب در تصفیه خانه ۷۴ درصد است که اگر بتوانیم توسعه شبکهها را انجام دهیم ظرفیت تصفیه خانهها پاسخگو است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی مهمترین اقدام در بحث تصفیه خانه فاضلاب را اتمام فاز سوم تصفیه خانه فاضلاب شهر اراک عنوان کرد و گفت: در این حوزه قول مساعد داده شده و پیمانکار مشغول به کار است و اگر از نظر اعتباری با مشکلی مواجه نباشیم این پروژه جزو برنامههایی است که در سال پایانی فعالیت دولت دوازدهم انجام میشود.
عرفانی نسب افزود: پروژههایی مانند تصفیه خانه شازند و طرح تکمیلی تصفیه خانه خمین در دست اقدام است و پیمانکاران مشغول انجام کار هستند.
وی توجه به موضوع کیفیت و گندزدایی آب را مهم برشمرد و تاکید کرد: در این راستا در استان مرکزی ۲۵ آزمایشگاه در نقاط مختلف شهری و روستایی استان وجود دارد و در ۵۲۱ نقطه کار گندزدایی آب به صورت مایعی و گازی انجام میشود.
وی افزود: ۸۴ درصد مصرف آب مربوط به مشترکان خانگی است.
۹۰ درصد آب در بخش کشاورزی، ۵ درصد شرب و مابقی در صنعت مصرف میشود.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: در حوزه فضای سبز شهرداریهای شهرستانهای اراک، ساوه، دلیجان و خمین آب مربوط به آبیاری فضای سبز را از آب شرب جدا کردند.
مطالبات شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی
عرفانی نسب عنوان کرد: تاکنون مطالبات شرکت آب و فاضلاب ۳۵ میلیارد تومان برآورد شده است که ۱۵ میلیارد تومان آن سهم مشترکان خانگی است.
وی کیفیت آب استان را قابل قبول عنوان کرد و گفت: در شهر اراک پروژه رینگ شمالی به اتمام رسیده است و قرارداد رینگ جنوبی هم امسال منعقد میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: وضعیت کیفی آب شهر فرمهین مناسب نیست و در این راستا ایستگاه برداشت آب وجود دارد و در شهر ساوه نیز شبکه دوم را داریم.
عرفانی نسب افزود: در روستاها در ۳۰ نقطه آب شیرین کن نقطهای وجود دارد و امسال برای سایر روستاها نیز برنامه داریم.