فرسایش خاک در چهارمحال و بختیاری ۲۰ تن در هکتار است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: فرسایش خاک در دنیا سه تا شش تن در هکتار و این رقم در استان حدود ۲۰ تن در هکتار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: فرسایش خاک در دنیا سه تا شش تن در هکتار و این رقم در استان حدود ۲۰ تن در هکتار است.
به گزارش ایسنا، علی محمدیمقدم ۱۲ اسفند ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان با اشاره به آغاز هفته منابع طبیعی از ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه، اظهار کرد: هدف از اجرای برنامهها در این هفته ارتقا فرهنگ منابع طبیعی میان اقشار مردم و مسئولان است.
وی ضمن تشکر از رسانهها در راستای همکاری به منظور تحقق اهداف فرهنگ منابع طبیعی، افزود: بایستی این فرهنگ نهادینه شود اما تاکنون موفق نشدیم از این پتانسیلها بهره ببریم.
محمدیمقدم با اشاره به بهرهبرداری بیرویه از گونههای گیاهی در کشور، تاکید کرد: از هشت هزار گونه گیاهی ۴۰۰ گونه در معرض انقراض است.
وی خشکسالی و تغییر اقلیم، بحران آب و بیابانزایی را از چالشهای اساسی کشور عنوان کرد و گفت: از ۱۱ دشت استان ۱۰ دشت ممنوعه و چهار دشت ممنوعه بحرانی است و عوامل انسانی به بهانههای مختلف موجب تخریب سرزمین شده که راهکارهای متعددی برای تقویت این فرهنگ وجود دارد.
محمدیمقدم با تاکید بر اینکه بایستی تخریب سرزمین به عنوان یک منکر مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: امید است این مهم شکل گیرد تا همگان نسبت به آن حساس شوند.
وی توجه به آبخیزداری را با وجود خشکسالی یکی از راهکارهای اصلی برون رفت از معضل خشکسالی و تغییر اقلیم دانست و عنوان کرد: خشکسالی پدیدهای است که در بسیاری از کشورهای دنیا رخ میدهد اما راهکارهایی برای آن در نظر گرفته میشود و خسارتهای این پدیده را کاهش میدهد و آن مدیریت ریسک خشکسالی بوده که یکی از اقدامات در این زمینه آبخیزداری و آبخوانداری است تا روانابها ذخیره شده و موجب تغذیه دشتهای زیرزمینی شود.
محمدیمقدم با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سال جاری ۲۰۰ میلیون دلار معادل هفت هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی به اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص دادند، اظهار کرد: سهم استان از این اعتبارات ۲۰ میلیارد تومان بوده است.
وی از اجرای ۱۲۰ پروژه در سال جاری توسط ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خبر داد و گفت: این پروژهها با اعتباری بالغ بر ۴۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات ردیف ملی، صندوق توسعه ملی و استانی عملیاتی شده است.
محمدیمقدم اضافه کرد: ۱۰۶ مورد از این پروژهها مربوط به پروژههای آبخیزداری بوده که در سفر وزیر جهاد کشاورزی به استان به بهرهبرداری رسید.
وی از ابطال پروانههای چَرا برای متخلفان در سال آینده خبر داد و تصریح کرد: متأسفانه تاکنون حتی یک پروانه چَرای این افراد باطل نشده و این امر نشانه این است که دراین زمینه مطلوب عمل نکردیم اما در سال آینده به صورت جدی در این زمینه ورود خواهیم کرد به نحوی که امسال مصوب شده تا بیش از ۱۰۰۰ فقره پروانه چَرا باطل شود و امید است مسئولان حمایت لازم را داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در خصوص زمینخواری اظهار کرد: در چهار سال گذشته ۱۵ هزار هکتار اراضی، از زمینخواران عودت داده شد.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری علیمحمد محمدی تاکید کرد: در استان چالش مدیریت منابع آب و خاک وجود دارد که آبخیزداری از معدود اقدامات چندمنظوره است که کنترل فرسایش خاک، مدیریت سیل و تقویت آبخوان را انجام میدهد.
وی ادامه داد: فرسایش خاک در دنیا سه تا شش تن در هکتار و این رقم در استان حدود ۲۰ تن در هکتار است.
محمدی با اشاره به برخی اظهارنظرها در خصوص نرسیدن آب به زایندهرود ناشی از اقدامات آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، افزود: آمارهایی ار سوی استان همجوار در این خصوص ارائه میشود نادرست است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا کنون ۸۳ بند خاکی در استان ایجاد شده که نهایتاً دارای هفت متر ارتفاع هستند، اظهار کرد: تمام ظرفیت مخزن بندهای خاکی استان ۱۳ میلیون مترمکعب است که دارای ظرفیت استحصال ۳۹ یا ۴۰ میلیون متر مکعب آب هستند.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سرهنگ علیرضا بیگی نیز بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۳۵ تن چوب و زغال قاچاق کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد کاهش داشته و این امر به دلیل انجام اقدامات بازدارنده بوده است.
انتهای پیام