سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

میزان خورشید‌گرفتگی در بیرجند 68 درصد بود

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 01 تیر 1399 - 12:34
گروه استان‌ها ـ در حالی امروز آخرین خورشید گرفتگی قرن  چهاردهم شمسی را شاهد بودیم ‌که خورشید در بیرجند 68 درصد و در نهبندان 73 درصد گرفت.
خورشيد،گرفتگي،درصد،خورشيدگرفتگي،بيرجند،ساعت،ايران،نهبندان،مشاهده

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خورشید گرفتگی پدیده نجومی روز یکم تیرماه است، طبق تقویم این آخرین خورشیدگرفتگی در قرن چهاردهم شمسی و تماشایی‌ترین گرفتگی در یک دهه اخیر است.
خورشیدگرفتگی بعدی که در ایران قابل مشاهده است در سال 1401 خواهد بود و در سال 1414، یعنی پانزده سال دیگر هم یک خورشیدگرفتگی کامل در آسمان ایران خواهیم داشت.
خورشیدگرفتگی یا کسوف هنگامی رخ می‌دهد که ماه از بین زمین و خورشید بگذرد؛ بدین ترتیب کامل یا جزئی تصویر خورشید را برای یک بیننده روی زمین مبهم می‌کند و سایه‌ ماه بر سطح زمین می‌افتد.
خورشیدگرفتگی حلقوی هنگامی رخ می‌دهد که قطر ظاهری ماه از خورشید کوچکتر باشد، بدین ترتیب نور بیشتری از خورشید را مسدود می‌کند و سبب می‌شود خورشید مانند یک حلقه به نظر برسد.
این کسوف در سراسر ایران نیز قابل مشاهده است هرچند میزان آن در تمامی نقاط کشور یکسان نخواهد بود و به طور متوسط 48 درصد خورشید گرفته خواهد شد.
این عدد برای افغانستان 75 درصد خواهد بود.
هرچقدر به سمت جنوب شرق برویم زمان و درصد خورشیدگرفتگی بیشتر می شود.
در ایران این خورشید گرفتگی از ساعت حدود 9 صبح شروع شد و حوالی ساعت یازده و نیم به پایان رسید.
پژوهشگر پسا دکترا دانشگاه بیرجند بیشترین میزان خورشید گرفتگی را در استان در نهبندان دانست و با اعلام این خبر گفت: در خورشید گرفتگی یکم تیرماه هرچه به سمت جنوب برویم در آن قسمت خورشید گرفتگی بهتر و بیشتر رویت می‌شود آن طورکه در شهرهای جنوبی استان از جمله نهبندان بهترین وضعیت را دارد.
یوسفی درصد خورشید گرفتگی را در نهبندان 73 درصد دانست و افزود: در بیرجند 68 درصد سطح خورشید می‌گیرد و هرچه به سمت شمال استان می‌رویم درصد خورشید گرفتگی کمتر می‌شود.
وی با بیان اینکه آغاز و پایان خورشید گرفتگی مقدار کمی در نقاط مختلف متفاوت بود، گفت:‌ در بیرجند ساعت 9 و دو دقیقه آغاز خورشید گرفتگی و 11:58 دقیقه پایان خورشید گرفتگی بود ‌که اوج آن در ساعت 10:24 دقیقه قابل مشاهده بود.
انتهای پیام/254/ش