خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دارواش چگونه باعث نابودی جنگل‌های زاگرس می‌شود؟

ایسنا | استان‌ها | شنبه، 31 خرداد 1399 - 08:49
یک عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، دارواش را تهدید جدی برای جنگل‌های زاگرس دانست.
دارواش،گياه،ميزبان،فتوسنتز،لرستان،طبيعي،كاهش،آزادبخت

ایسنا/لرستان یک عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، دارواش را تهدید جدی برای جنگل‌های زاگرس دانست.
دکتر نادر آزادبخت در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه گیاه انگلی دارواش تهدید جدی برای جنگل‌های زاگرس منطقه لرستان است، اظهار کرد: دارواش از گیاهان انگلی و خسارت زا به شمار می‌آید که محل آلودگی آن بیشتر بر روی شاخه‌ها و سرشاخه‌های بیرونی درختان و درختچه‌های میزبان به‌ویژه میزبان‌های ضعیف و دچار تنش کم‌آبی، سرمازدگی و...
بوده که این امر به علت نیاز به نور در زمان جوانه‌زنی بذور و فتوسنتز است.
وی ادامه داد: مهم‌ترین اثر دارواش بر میزان و ایجاد کم‌آبی است.
آزادبخت اضافه کرد: در شرایط آب فراوان این اثر به حداقل کاهش می‌یابد اما اگر درخت با کم‌آبی مواجه باشد ممکن است برخی از شاخه‌های تمامی درخت خشک شود.
این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان یادآور شد: برخی از گونه‌های دارواش باعث گرفتگی آوندهای چوبی و درنتیجه خشک شدن قسمت‌های انتهای میزبان می‌شوند.
وی تصریح کرد: از دست دادن آب موجب بسته شدن روزنه‌های میزبان شده و دی‌اکسید کربن موردنیاز فتوسنتز به گیاهان نمی‌رسد و درنتیجه عمل فتوسنتز در اثر آلودگی به انگل کاهش می‌یابد.
آزادبخت گفت: این گیاه انگل علاوه بر رقابت غذایی از طریق ترشح مواد شیمیایی در گیاه میزبان اختلالاتی پدید می‌آورد که این نابسامانی موجب کاهش رشد کاهش عمل کربن گیری و فتوسنتز، ضعف عمومی و زردی، کوتولگی، پژمردگی و درنهایت خشکیدگی گیاه میزبان می‌شود
این عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه درختان آلوده به دارواش شادابی طبیعی و سالمی ندارند، گفت: میزان خسارت این گیاه بر روی میزبان‌های مختلف زیاد است به‌طوری‌که خسارت بر روی گلابی وحشی با ۵۸.۶ درصد و بر روی آلبالوی وحشی با ۲۹ درصد به ترتیب بیشترین و کمترین فراوانی گزارش شده است.
انتهای پیام