پنج عضو غیردائم جدید شورای امنیت سازمان ملل امروز تعیین میشوند
مجمع عمومی سازمان ملل امروز (چهارشنبه) قرار است پنج عضو جدید شورای امنیت این سازمان برای سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ را برگزیند در حالی که در این زمینه رقابت اصلی میان نامزدهایی از بلوک غرب و آفریقا است.

مجمع عمومی سازمان ملل امروز (چهارشنبه) قرار است پنج عضو جدید شورای امنیت این سازمان برای سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ را برگزیند در حالی که در این زمینه رقابت اصلی میان نامزدهایی از بلوک غرب و آفریقا است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، کنیا و جیبوتی برای یک کرسی رقابت می کنند در حالی که در بلوک کشورهای غربی سه کشور کانادا، ایرلند و نروژ نیز بر سر تصاحب دو کرسی شورای امنیت رقابت می کنند.
در حوزه آسیا-اقیانوسیه، کشور هند که چندی پیش در تلاش برای کسب کرسی دائم شورای امنیت سازمان ملل در جریان گسترش این شورا شکست خورد، با توجه به عدم وجود هیچگونه رقیبی، به شکلی تضمین شده یک کرسی شورای امنیت را کسب خواهد کرد و همین مساله برای مکزیک از حوزه آمریکای لاتین و منطقه کارائیب مصداق دارد.
این در حالی است که کشورهای آفریقایی نتوانستند سنت انتخاب یک نامزد برای تصدی کرسی شورای امنیت را بین خودشان به سرانجام برسانند و به این ترتیب امروز چهارشنبه رقابت بر سر تصدی این کرسی برگزار می شود.
کنیا دلخوش به حمایت اتحادیه آفریقا است اما جیبوتی می گوید باید کرسی مذکور را به دلیل آنکه نایروبی قبلا در شورای امنیت شرکت داشته و با توجه به اصل چرخش در تصدی این کرسی، به خود اختصاص دهد.
جیبوتی فرانسوی زبان و کنیای انگلیسی زبان هر دو بر نقش خود در راستای کمک به برقراری صلح در حوزه شاخ آفریقا و همچنین مشارکتشان در مسائل مربوط به ماموریتهای صلحبانی سازمان ملل تاکید داشته اند.
کنیا همچنین روی موضوع پذیرش پناهجویان سومالیایی و سودان جنوبی توسط خودش و همچنین حمایتش از دولتهای شکننده دو کشور مانور داده است.
جیبوتی در مقابل به مکان راهبردی و نقش غیرعادی خود به عنوان پایگاه نظامی کشورهای مختلف همچون فرانسه، آمریکا، چین و ژاپن و در عین حال مشارکتهایش در سومالی اشاره کرده است.
کانادا همچنان از بابت اتفاق سال ۲۰۱۰ زمانی که مجمع عمومی کشور پرتغال را به جای آن به کرسی شورای امنیت برگزید خاطره تلخی دارد.
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا سرمایه گذاری سنگینی برای دستیابی به کرسی شورای امنیت انجام داده و هر گونه شکست در این مسیر میتواند در داخل برای او مایه شرمساری شود.
مجمع عمومی سازمان ملل قرار نیست رای گیری الکترونیکی برگزار کند حتی با وجود اینکه سازمان ملل با توجه به تداوم شیوع کروناویروس تا پایان ژوئیه فعالیتهایش را عمدتا به صورت مجازی انجام می دهد.
به جای آن هر یک از هیاتهای نمایندگی ۱۹۳ کشور عضو مجمع این شانس را دارند که در زمانی معین که در تمام طول امروز پخش شده رای مخفی خود را در محل تالار مجمع ارائه کنند.
هر عضو جدید شورای امنیت سازمان ملل نیاز به کسب دوسوم آرای به صندوق انداخته شده برای تصدی کرسی این شورا دارد و به این معنی است که در صورت رای دادن کل ۱۹۳ کشور باید ۱۲۸ رای را به دست آورده باشد.
شورای امنیت دارای ۱۰ عضو غیردائم به همراه پنج عضو دائم دارای حق وتو یعنی انگلیس، چین، فرانسه،روسیه و آمریکا است.
در عین حال مجمع عمومی سازمان ملل هم امروز رئیس خود را برای نشستهای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ انتخاب می کند.
تنها یک نامزد برای این منظور وجود دارد و آن وولکان بوزکر، دیپلمات ترکیهای است.
با این حال ارمنستان، قبرس و یونان به دلیل داشتن روابط تیره با ترکیه با او مخالف هستند و معنی آن این است که او نمی تواند به اتفاق آرا به این سمت انتخاب شود و کشورهای مجبور به رای دادن خواهند شد.
انتهای پیام