خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کتاب فرهاد فخرالدینی درباره ردیف موسیقی ایرانی به چاپ ششم رسید

مهر | فرهنگی و هنری | یکشنبه، 25 خرداد 1399 - 08:47
کتاب «تجزیه و تحلیل و شرح ردیف موسیقی ایران» نوشته فرهاد فخرالدینی توسط انتشارات معین به چاپ ششم رسید.
موسيقي،ايراني،ايران،فخرالديني،چاپ،كتاب،رديف،شرح

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تجزیه و تحلیل و شرح ردیف موسیقی ایران» نوشته فرهاد فخرالدینی به‌تازگی توسط انتشارات معین به چاپ ششم رسیده است.
چاپ اول این‌کتاب سال ۱۳۹۲ به بازار عرضه شد و حالا نسخه‌های چاپ ششمش به کتابفروشی‌ها آمده‌اند.
«هارمونی موسیقی ایرانی» و «فرم و آفرینش در موسیقی ایرانی» دو کتاب دیگری هستند که فخرالدینی درباره موسیقی ایرانی نوشته و توسط همین‌ناشر چاپ شده‌اند.
فرهاد فخرالدینی، آهنگساز، موسیقیدان و رهبر ارکستر ایرانی متولد سال ۱۳۱۶ در تبریز است.
ساخت موسیقی سریال‌هایی چون «امام علی(ع)»، «بوعلی‌سینا» و «سربداران» از جمله آثاری هستند که مردم با آن‌ها فخرالدینی را به یاد می‌آورند.
فخرالدینی تحقیقات زیادی در حوزه موسیقی ایران و موسیقی عربی داشته و نمونه ثمربخشی این تحقیقات را می‌توان در موسیقی سریال امام علی(ع) مشاهده کرد.
کتاب «تجزیه و تحلیل و شرح ردیف موسیقی ایران» در ۲۰ فصل تدوین شده که فصل اول آن «دانستنی‌های لازم» است که در آن، فواصل موسیقی ایرانی، وزن و ریتم در موسیقی ایرانی و طرز اجرای تکیه‌ها، بررسی شده‌اند.
«ردیف و تایخچه آن»، «دستگاه و مقام موسیقی قدیم ایران»، «دوازده مقام اصلی»، «طبقات هفده‌گانه موسیقی قدیم»، «آوازات ستّه (شش آواز)»، «شعبات بیست و چهارگانه»، «مبداء و مَحَطّ خوانندگی»، «موسیقی ایرانی از دوره قاجار به بعد»، «دایره ملودی در ردیف موسیقی ایران»، «بداهه پردازی» عناوین برخی از فصل‌های این‌کتاب هستند.
۹ فصل دیگر کتاب هم به شرح و تحلیلی مفصل از ۷ دستگاه موسیقی ایرانی و تمام گوشه‌ها و نغمه‌های آنها اختصاص دارد.
تصاویر موسیقی‌دانان قدیمی ایران همراه با دست‌نوشته‌های نویسنده کتاب بخش پایانی این‌کتاب را تشکیل می‌دهد.
چاپ ششم این‌کتاب با ۴۸۰ صفحه و قیمت ۸۰ هزار تومان عرضه شده است.