خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 20 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شهری که به دست یکی از پهلوانان باستانی بنیان‌گذاری شد+ تصاویر

باشگاه خبرنگاران | فرهنگی و هنری | جمعه، 23 خرداد 1399 - 07:19
یکی از شهر‌های استان فارس به دست گرگین میلاد (یکی از پهلوانان باستان) بنیان‌گذاری شد.
آتشكده،لار،كاريان،شهر،قرار،حمدالله،لارستان،مستوفي

ایران‌زمین؛
به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس مطالب آمده در افسانه‌ها و اسطوره‌ها گرگین میلاد از پهلوانانِ باستان، بنیان‌گذار شهری بود که با مشتق‌گیری از نامش احتمالاً به لاد شهرت یافت و این نام بعد‌ها به لار دگرگون شد.
شهر لار در مرکز شهرستان لارستان قرار گرفته است.
این شهر که در فاصلهٔ ۳۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر شیراز و ۱۹۰ کیلومتری شمال غرب بندرعباس قرار گرفته است، پنجمین شهر پرجمعیت نیمه‌ جنوبی استان فارس به حساب می‌آید.
لار فعلی در اواخر قرن ششم قمری شکل گرفت و برخی از منابع قرن هشتم هجری از جمله حمدالله مستوفی اولین بار از وجود آن خبر دادند.
حمدالله مستوفی لار را به عنوان یکی از توابع شبانکاره معرفی کرده است.
از جاذبه‌های گردشگری لار و اطراف آن می‌توان به تمب بت، آتشکده کاریان، قلعه اژد‌ها پیکر، آتشکده محلچه، بازار قیصریه لار و آتشکده آذرفرنبغ یا آتشکده کاریان اشاره کرد.
آتشکده آذرفرنبغ یا آتشکده کاریان با ارتفاع تقریبی ۲۰ متر در مسیر کاریان (روستایی از توابع بخش جویم شهرستان لارستان) قرار گرفته است.
این مکان آتشکدهٔ موبدان بوده است و یکی از سه آتشکدهٔ بزرگ ایران در عهد ساسانیان محسوب می شد.
روی یک کتیبه چنین ذکر شده که ساختمان آتشکده آذرفرنبغ با هزینه‌ای بالغ بر ۳۰ هزار دینار بنا شده است.
انتهای پیام/