بافت تاریخی پیشانی همدان است؛ بلندمرتبهسازی در 5 درصد شهر دردی از بازار مسکن دوا نمیکند
مدیر کل میراث فرهنگی همدان با تأکید بر ضرورت حفظ بافت تاریخی گفت: کمتر از 5 درصد شهر همدان جزء بافت محسوب میشود و بلندمرتبهسازی در آن، کمک چندانی به مشکل کمبود مسکن نمیکند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، علی مالمیر، پیش از ظهر در جلسه بررسی وضعیت مسکن در همدان اظهار داشت: محدوده شهری همدان 5 هزار متر مربع است که 500 متر آن بافت تاریخی است و از این مقدار هم نیمی به تپه باستانی هگمتانه و بازار اختصاص دارد.
وی افزود: با این حساب کمتر از 5 درصد شهر شامل بافت میشود و بلندمرتبهسازی در آن، کمکی به مشکل کمبود مسکن نمیکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان بیان کرد: نزدیک به 70 درصد ضوابط میراث فرهنگی در محدوده بافت منطبق بر طرح تفضیلی شهر است و سقف ارتفاع مسکن در طرح تفضیلی شهر همدان پنج و نیم طبقه بود که در سال 91 به هفت طبقه افزایش یافت، اما تبصرهای دارد که شامل بافت تاریخی شهر نمیشود.
مالمیر مطرح کرد: مصوبه شورای عالی معماری شهرسازی در سال 94 همدان را جزء 168 شهر دارای بافت تعیین کرده و بر اساس این مصوبه باید بافت آن حفظ شود.
وی، قدمت تاریخی و جاذبههای طبیعی را دو مزیت مهم همدان دانست و گفت: تلاش میراث فرهنگی، حفظ جایگاه همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن است و مسئولان باید این موضوع را درنظر بگیرند.
مالمیر در مورد تأثیر جلوگیری از بلندمرتبهسازی در بافت همدان بر افزایش نرخ مسکن هم تصریح کرد: بحث مسکن موضوع پیچیدهای است که باید مورد بررسی قرارگیرد و مشخص شود که هر عامل تا چه اندازه در افزایش نرخ مؤثر بوده است.
وی گفت: مسکن در همدان کالای سرمایهگذاری است نه مصرفی و مردم ترجیح میدهند ثروت خود را در حوزه مسکن سرمایهگذاری کنند و این از دلایل مهم افزایش نرخ در این حوزه است.
مالمیر اعلام کرد: مناطق مرغوب همدان باید افزایش یافته و مانند برخی شهرها دارای چند منطقه پربرخوردار باشد تا در یک منطقه شاهد افزایش چشمگیر نرخ زمین و مسکن نباشیم.
انتهای پیام/744/ش