راه طولانی تا پیدا شدن واکسن کرونا داریم
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی به خودمراقبتی و دیگرمراقبتی تأکید کرد و گفت: راه طولانی تا پیدا شدن واکسن کرونا داریم.

ایسنا/زنجان نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی به خودمراقبتی و دیگرمراقبتی تأکید کرد و گفت: راه طولانی تا پیدا شدن واکسن کرونا داریم.
سیدمرتضی خاتمی دیروز (۲۱ خرداد) در جلسه شورای اداری استان زنجان با اشاره به اینکه مجلس نخستین دوره قانونگذاری در گام دوم انقلاب را طی میکند، اظهار کرد: تلاشهای زیادی در گذشته برای توسعه استان انجام شده و در جریان است، اما با توجه به قدمت و پیشینه تاریخی زنجان، جای کار بسیاری در حوزه زیربنایی برای احیای این هویت باقی است.
وی، محوریترین بخش در توسعه استان را حوزه کشاورزی دانست و گفت: کشاورزی، آورده بالایی دارد و تلاش داریم مشکلات را به حداقل برسانیم.
برای تعیین قیمت مناسب گندم در مجلس تلاشهای فراوانی صورت گرفت اما از طرف دیگر دولت با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکند.
همچنین باید توجه داشت بخش کوچکی از واردات گندم از نظر ارزبری زیانبار و در کاهش منابع موثر است.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی، به نگاه تفاهمآمیز برای حل مشکلات استان تأکید کرد و افزود: متاسفانه نگاه فردی در نظام دیوانسالار ما جا خوش کرده و باید با تغییر این دیدگاه و توسعه همکاریها، بهرهوری را افزایش دهیم.
وی با اشاره اینکه استان زنجان مهمترین سایتهای معدنی را در خود جای داده است، تصریح کرد: با این حال از تجهیزات مدرن بهرهمند نیستیم و با وجود زیرساختهای فرسوده، اتلاف منابع زیاد و سود عایدی کم است و انتظار میرود این استان با دارا بودن این حجم از سایتهای معدنی به لحاظ کاهش اثر سوء آلایندهها، ارتقای بهداشت و دیگر زیرساختها با دیگر مناطق متفاومت باشد.
خاتمی، بحث آب را از مهمترین مقولههای کشور خواند و گفت: میتوانیم با مدیریت منابع وضع را بهبود بخشیم.
تخصیص اعتبارات سدهای در دست احداث استان بیشتر به طنز شبیه است و استان را از هدفگذاریها دور نگه میدارد.
در برنامههای تدوین شده، حل بخشی از مشکلات روستاهای دارای تنش آبی به تأمین آب از طریق سدها حواله شده و برخی دیگر مستلزم اهتمام شرکت آب و فاضلاب است.
این مسئول یادآور شد: استان زنجان با توجه به قرارگیری در شاهراه ارتباطی، سهم بیشتری از توسعه بزرگراه را نیاز دارد.
همچنین در روکش آسفالت ضعف داریم.
راههای روستایی آسفالت نشده به نسبت طول راهها زیاد است.
رئیس مجمع نمایندگان استان زنجان در مورد تخصیص حقآبه و منابع آبی عنوان کرد: مقایسه وضعیت آب استانهای همجوار نشان میدهد، تفاوت معناداری بین سهم برداشت آب زیرزمینی از طرف ما و آنها وجود دارد و تخصیص کل استان را کمتر در نظر گرفتیم.
وی به فعالسازی پروژهها با توجه به محدود بودن فصل کاری در استانهای سردسیر تأکید کرد و افزود: باید ثقل کار را در نیمه اول سال قرار دهند و بخش فنی استانداری اهتمام ویژه در راهاندازی و نظارت پروژههای عمرانی داشته باشند.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه اقتضائات اقتصادی سبب ضرورت گشایش کسب و کارها شده است، بیان کرد: نباید این ذهنیت برای مردم ایجاد شود که ما از گردنه عبور کردیم و به موازات بازگشایی باید فاصلهگذاری، خودمراقبتی و دیگر مراقبتی را بیشتر رعایت کنیم.
کمتر از ۱۰ درصد در جامعه ایمنی ایجاد شده و راه طولانی تا پیدا شدن درمان و واکسن داریم.
خاتمی با اشاره به اینکه پاییز و زمستان آینده درگیری شدیدی در زمینه ویروس کرونا خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: خانمهای باردار، سالمندان، کودکان و کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند، در معرض آسیب هستند.
گروههای پرخطر باید علیه آنفلوانزا واکسینه شوند و آموزشها کماکان تداوم یابد و با بسیج عمومی و همگانی سعی کنیم مراقبتها به خوبی صورت گیرد و بیماریابی فعال را مورد توجه قرار دهیم.
ثروت عظیم صنایع معدنی و دستان خالی مردم در استان
نماینده مردم خدابنده در خانه ملت نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه اینکه مجلس تعیینکننده نقشه راه سیستم است و ارگانها و نهادها باید بر اساس این نقشه حرکت کنند، ابراز کرد: بودجه دولت دچار مشکلاتی است و دخل و خرج دولت با هم تناسب ندارد، تورم دستگاههای دولتی مشکلی است که باید بازطراحی ساختاری در آن صورت گیرد.
سیدالبرز حسینی با اشاره به اینکه ۸۰ میلیون جمعیت با ۳ میلیون کارمند داریم، تصریح کرد: طرحهای نیمهتمام در عرصه اجرا سنگینی میکند.
۷۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش پروژههایی است که دولت بابت اجرای آنها بدهی دارد.
همچنین مصرف بیرویه مردم در حوزههای آب، برق، انرژی و حتی دارو باید مدیریت شود.
وی با بیان اینکه در سطح کلان نیز فرصتهای خوبی در کشور داریم، عنوان کرد: اولین نعمت، وجود مقام معظم رهبری است و دومین نعمت ظرفیت مردم است که در بزنگاهها تکلیف خود را نشان دادند و اخیرا با حرکتهای جهادی در ماه مبارک رمضان حضور فعالی در عرصه کمکرسانی به نیازمندان و اقشار آسیبدیده از کرونا داشتند.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی، جمعیت جوان و مراکز دانشبنیان را از دیگر فرصتهای کشور برشمرد و گفت: رویکرد دیگر به تمدن چنین هزار ساله و قرارگیری استان در مسیر جاده ابریشم مربوط میشود که گسترش توانمندیهای اطراف این شاهراه ما را به اروپا وصل میکند و هنوز نتوانستیم از آن استفاده کنیم.
حسینی، وجود ذخایر معدنی را از دیگر مزیتهای استان خواند و افزود: پتانسیلهای گردشگری، کشاورزی، ساختار علمی، وجود دانشگاهها و مراکز علمی به حوزه اجرایی ما کمک میکند اما در حوزه اشتغال و ازدواج مشکلات داریم.
همچنین باید معضلات زیستمحیطی، ایجاد صنایع مادر، توسعه مراکز فرهنگی در شهرستانها و نیز جذب اعتبارات عمرانی تمهیدات جدی اندیشیده شود.
وی یادآور شد: در حوزه صنعت با توجه به تنوع کانههای معدنی، بیش از ۳۰ ماده معدنی و ۶۰ معدن فعال داریم و اگر ذخایر استان را در عمق برداشت کنیم، خواهیم دید روی ثروت عظیم منابع راه میرویم و فرصت شکوفایی فراهم نشده است؛ چراکه معدن انگوران ۸۰۰ هزار تن ظرفیت استخراج ماده معدنی دارد.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه زنجان در تامین امنیت سرمایهگذاری رتبه سوم کشور را دارد، خاطرنشان کرد: باید ظرفیتهای منابع انسانی دیگر استان را رشد دهیم و در جذب سرمایهگذار بیشتر تلاش کنیم.
همچنین با وجود ۱۰۰۰ سایت گردشگری و ۹۸ اثر فرهنگی و تاریخی ظرفیتهای خوبی در حوزه گرشگری داریم.
انتهای پیام