وضعیت سرویس مدارس مشخص نیست/ عودت مبالغ اضافی به خانواده ها
کرمان - رئیس انجمن اولیا و مربیان استان کرمان گفت: طبق تصمیم کارگروه ماده ۱۸ کل مبلغ اضافه ای که والدین بابت سرویس مدارس پرداختهاند در حساب مدارس محفوظ است که به خانواده برگشت داده میشود.

ابراهیم روحی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص کلیت وظایف اداره انجمن اولیا و مربیان بیان داشت: یکی از وظایف اصلی این اداره توانمندسازی، آگاهسازی و آموزش خانوادههاست که به شیوههای مختلف حضوری و غیرحضوری ارائه میشود.
وی به شیوههای حضوری آموزش خانواده اشاره کرد و افزود: در طول سال از اساتید حوزه خانواده در مدارس دعوت میکنیم و جلساتی با حضور خانوادهها تشکیل میشود که مباحث مختلفی از جمله سبکهای زندگی، شیوههای فرزندپروری، و… به والدین آموزش داده میشود.
رئیس انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان به شیوههای غیرحضوری آموزش خانواده اشاره کرد و گفت: یکی از شیوههای غیرحضوری بحث مجله پیوند و کتابخانه پیوند مدارس و اتاق اولیا است که در مدارس تشکیل میشود.
والدین از منابع غنی که توسط اداره کل انجمن اولیا و مربیان و وزارت تدوین میشود برای ارتقای آگاهی خود استفاده میکنند.
ایجاد مراکز مشاوره و راهنمای خانواده پیوند در ۲۱ شهرستان
روحی به مراکز مشاوره و راهنمای خانواده پیوند اشاره کرد و افزود: این مراکز در ۲۱ شهرستان و منطقه استان به منظور تسهیل در زندگی خانوادهها راهاندازی شده که مشکلات خانوادهها در خصوص فرزندان توسط مشاور متخصص خانوادهها بررسی شده و با راهنمایی مشکل مرتفع خواهد شد.
وی تصریح کرد: انجمن اولیا و مربیان در اوایل مهرماه با همکاری و عضویت خانوادهها تشکیل میشود و با تشکیل جلساتی پیرامون مسائل و مشکلات آموزشی و پرورشی مدرسه در طول سال تصمیمگیری میکنند که تقریباً سومین فعالیت این انجمن است.
رئیس انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان یادآور شد: در این انجمن از والدینی که تخصص و فعالیت ویژهای در رابطه با دانشآموزان داشته باشند تحت عنوان کارگروههایی دعوت به همکاری میشود.
وی ادامه داد: از دیگر فعالیتهای انجمن اولیا و مربیان برگزاری جشنوارهای تحت عنوان «جشنواره تجارب اولیا و مربیان» است که همه ساله برگزار میشود.
برنامه سال تحصیلی آینده بر مبنای پروتکلهای بهداشتی ابلاغ میشود
وی در بخشی از سخنان خود به سرویس مدارس اشاره کرد و گفت: یکی از فعالیتهای انجمن اولیا و مربیان نظارت بر سرویس مدارس است زیرا سرویس مدرسه کلاس درس سیاری است که اگر کنترل نشود و به وظایف خود عمل نکند میتواند آثار مخربی بر روی دانشآموزان داشته باشد.
روحی ابراز داشت: سرویس مدارس دامنه کار وسیعی دارد سه دستگاه اجرایی آموزش و پرورش، شهرداری و پلیس در هر استانی مجری برنامه سرویس مدارس است که در طول سال با برنامهریزی که انجام میدهند سرویس ایمنی را برای دانشآموزان فراهم میکنند.
وی در خصوص واگذاری نظارت سرویس مدارس به انجمن اولیا و مربیا ن گفت: مصوبه سال ۱۳۸۷ هیئت وزیران سه دستگاه وزارت آموزش و پرورش، راه و شهرسازی و وزارت کشور را به نظارت بر سرویس مدارس ملزم کرده است؛ زیرا سرویس مدارس میتواند در خارج از مدرسه اثرات تربیتی داشته باشد لذا بخشی از کار اجرایی سرویس را بر عهده آموزش و پرورش گذاشتند تا بتوانند در آنجا بر موضوعات تربیتی دانشآموزان نقش داشته باشند.
روحی در خصوص وضعیت سرویس مدارس در سال آینده با توجه به احتمال شروع موج دوم کرونا گفت: اسفندماه هر سال برای وضعیت سرویس مدارس سال بعد برنامهریزی میکنیم، امسال هم در این خصوص برنامههایی داشتیم از جمله تعیین نرخ سرویس مدارس که در کارگروهی مطرح و بر طبق آئیننامهای که داشتیم برنامهها را در موعد مقرر انجام خواهیم داد البته به دلیل وضعیت نامشخص مدارس هنوز چیزی به مدارس ابلاغ نشده است.
رئیس انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: باید کارگروهی تحت عنوان کارگروه ماده ۱۸ که متولی آن آموزش و پرورش، نماینده والدین و شهرداری است تشکیل شود و برای سال تحصیلی پیش رو تصمیمگیری کنیم ضمن اینکه در حال حاضر مدارس در حال برگزاری امتحانات هستند که پس از آن برنامه سال آینده را بر اساس پروتکلهای بهداشتی که در نظر گرفته شده به مدارس ابلاغ خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه مدارس در حال حاضر هیچ برنامهای در خصوص ثبتنام، سرویس مدارس و … وجود ندارند، ابراز داشت: پیامکی که برای والدین ابلاغ شده احتمالاً برای تسویه حساب سال قبل بوده که برای همه والدین ارسال شده و در حال حاضر در خصوص ثبتنام هیچ بخشنامهای صادر و تصمیمی گرفته نشده است.
روحی در خصوص هزینهای که بابت سرویس مدارس پرداخت شده و پس از آن مدارس تعطیل شدند، گفت: هر ساله بر طبق ابلاغیه والدین باید از زمانی که متقاضی ثبت نام میشوند، متقاضی سرویس مدارس هم میشدند لذا اولیا باید ۴۰ درصد از هزینه سرویس را در شروع سال تحصیلی پرداخت و مابقی را تا پایان بهمن ماه تسویه کنند اما با شیوع بیماری کرونا برخی از والدین هنوز به مدارس بدهکار هستند و برخی کل سال را پرداخت کردهاند.
مابقی هزینه سرویس مدارس به خانواده برگشت داده میشود
وی یادآور شد: والدینی که بابت سرویس مدارس بدهکارند تا زمانی که مدارس دایر بودند باید نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کنند اما گروه زیادی کل سال تحصیلی را تسویه کردهاند که برای متوسطه اول هشت ماه و نیم و برای متوسطه دوم ۹ ماه است لذا اضافه بر آن را مدارس باید به والدین برگردانند که در این راستا بر طبق تصمیم کارگروه ماده ۱۸ کل مبلغ اضافه را که والدین بابت سرویس مدارس پرداختهاند و در حساب مدارس محفوظ است را بر طبق بخشنامه ابلاغی به والدین پرداخت خواهیم کرد.
مسئول انجمن اولیا و مربیان در اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: کل پرداختهای اولیا برای تمامی مقاطع پنج ماه و ۲۰ روز است و الباقی باید به والدین برگشت داده شود و تقریباً دو ماه و ۱۰ رو باید حساب شود و در مقاطع متوسط اول و دوم بر طبق قرارداد باید مابقی پول برگشت داده شود.
وی ادامه داد: مدارس دولتی، غیردولتی و مهد کودکها تابع بخشنامههای آموزش و پرورش هستند و هر بخشنامهای که از طرف اداره کل ابلاغ شود برای تمامی مدارس لازمالاجرا است.
روحی در رابطه با کسانی که مبلغ سرویس مدارس را تا اسفند ماه به راننده تحویل دادهاند، افزود: در راستای بحث کرایه پایین سرویس مدارس در کل کشور به میزان ایاب و ذهاب که انجام میدهند و با توجه به مسأله گران شدن سوخت در سال گذشته رانندگان نتوانستند از سوخت استفاده کنند و فرصت ثبت نام برای دریافت سوخت نداشتند و مشکلات دیگری که در این رابطه وجود داشت هزینه ایام تعطیلات نوروز به عنوان کمک به رانندگان سرویس مدارس در نظر گرفته شد و والدین هم پرداخت میکردند لذا امسال هم اگر والدین راضی باشند ایام تعطیلات و چند روز ابتدایی اسفندماه را برای رانندگان سرویس مدارس در نظر بگیرند اما هیچ اجباری در این رابطه وجود ندارد.
روحی در بخشی از سخنان خود در خصوص نگرانی خانوادهها از بابت برگزاری امتحانات نهایی پایه نهم و دوازدهم اذعان کرد: در کمیته خاصی که زیر نظر سازمان سنجش و اداره بهداشت تشکیل شد مقرر شد تمامی پروتکلهای بهداشتی در حوزههای امتحانی رعایت شود ضمن اینکه مدارسی که امکان استفاده از فضای باز جهت برگزاری امتحانات را داشته باشند باید امتحانات را در فضای باز برگزار کنند و یا امتحانات در سالنهای بزرگ با فاصله تقریبی دو متر برگزار شود.