تولید در خراسان شمالی در هفت خوان مقررات سخت؛ چرا سرمایهگذار به استان نمیآید?
موضوع تولید و کمک به جهش تولیدی مهم ترین وظیفه مسئولان در سال جاری است ولی تولید کنندگان معتقد هستند حمایت آنچنانی از مقوله تولید در استان انجام نمیشود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد همزمان با نامگذاری سال جدید به نام جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری انتظار می رود که مشکلات سر راه تولید کنندگان کشور و به تبع آن در خراسانشمالی مرتفع شود چراکه نامگذاری این سال به نام جهش تولید به دنبال سال رونق تولید است که نشان از اهمیت تولید و توجه به نگاه داخل دارد.
از سوی دیگر شروع سال 99 با شیوع ویروس کرونا همزمان شد که این مهم دلیلی بر تعطیلی واحدهای تولیدی و از رونق افتادن کسب و کارهای بنگاه های اقتصادی گردید اما آنچه به نظر میآید حائز اهمیت است، همراهی مدیران و مسئولان میباشد تا دغدغه و مطالبه رهبر انقلاب به سر انجام برسد چراکه با وجود تحریمهای ظالمانه علیه کشور ایران و گرانی مواد اولیه، مشکلات تولیدکنندگان با قدم های کوچک مسئولان خسته حل نخواهد شد.
جلسات کارگروه رفع موانع تولید بی نتیجه است
حیدریان یکی از تولیدکنندگان پلاستیک در خراسان شمالی با بیان اینکه پایه و اساس یک کشور تولید و صادرات است اظهار داشت: متاسفانه علیرغم تعداد زیاد جلساتی که برگزار شده اما تاکنون نتیجه در خصوص تسهیل امورات صادرکنندگان حاصل نشده است.
وی افزایش قیمت دلار را یکی از دست اندازهای کار تولید کنندگان و صادرکنندگان استان عنوان کرد و افزود: اگر دولت توجه جدی به کار تولید کنندگان نداشته باشد همین میزان اندک تولید در کشور نیز متوقف خواهد شد لذا شایسته است دولت چارهای برای ادامه کار تولیدکنندگان داشته باشد چراکه سرمایه های بسیار خوبی در این کشور نهفته است.
حیدریان با ارائه پیشنهاداتی به دولت خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از جوانان و نیروهای زبده در واحدهای تولیدی استان مشغول به فعالیت هستند که اگر دولت توجهی به امر تولید نداشته باشد این نیروی جوان از کار بیکار خواهد شد به همین خاطر دولت باید با در نظر گرفتن بسته های تشویقی اشتیاق را به واحدهای تولیدی برگرداند.
سرمایهگذار از استان فرار میکند
مدیرعامل شرکت سبک سازان شرق با اشاره به وضعیت کسب و کار خراسان شمالی در کشور اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و انعقاد قراردادهای ساخت و ساز در قبل از حالت کرونا اگر بخواهیم همان قرارداد را در شرایط فعلی اجرا کنیم 50 درصد ضرر کردهایم که باید دولت فکری به حال تولیدکنندگان داشته باشد.
خدابنده در ادامه با انتقاد از عدم برخورد مناسب با سرمایه گذاران در استان گفت: متاسفانه برخورد خوبی با سرمایه گذاران در استان انجام نمیشود به طوری که سرمایه گذاران برای اخذ استعلام در پیچ و خم دستگاههای اجرایی استان سرگردان ماندهاند و بعضاً آنقدر زمان استعلامات طولانی میشود که از ادامه کار صرف نظر میکنند.
یزدانی یکی از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه کشاورزان استان حال و روز مساعدی ندارند افزود: کشاورزان خراسانشمالی سالیانه 2 هزار تن محصول کشاورزی اعم از غلات و خوراکی برای مردم استان تهیه میکنند اما در شرایط فعلی حال و روز مساعدی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه مشکلات کشاورزان منطقه به قدری وسیع شده است که مجبور به فروش ادوات کشاورزی و زمینهای کشاورزی خود شده اند و مشکل دیگر آن است که بانک کشاورزی، کشاورزان را بهعنوان یک ضامن معتبر نمی داند و این در حالی است که انتظار میرود بانک کشاورزی حامی اصلی کشاورزان باشد.
یزدانی در خاتمه از بالا بودن هزینههای آب و برق گله کرده و بیان داشت: هر چند دولت اقدامات قابل توجهی برای کشاورزان انجام داده اما دایره نکات منفی به حدی زیاد است که اقدامات مثبت در خلال آن پنهان میماند لذا دولت باید به کشاورزان کمک کند تا ما بتوانیم به راحتی محصول خود را تولید و در اختیار مردم قرار دهیم.
تنها راه پیشرفت استان حمایت از سرمایهگذار و بخش خصوصی است
با این حال استاندار خراسانشمالی پیشرفت استان را در ایجاد واحدهای صنعتی عنوان کرد و بیان داشت: پیشرفت خراسان شمالی ایجاد واحدهای صنعتی با درآمد پایدار و ایجاد اشتغال برای مردم است.
محمدعلی شجاعی بر تسریع کار بخش خصوصی در چارچوب قانون تاکید کرد و گفت: تسریع کار بخش خصوصی در چارچوب قانون باید از سوی مدیران دستگاههای اجرایی انجام شود زیرا ما میتوانیم از اعتبارات بخش دولتی تنها برای ایجاد زیرساختها استفاده کنیم اما نیازمند حضور بخش خصوصی برای ایجاد اشتغال هستیم.
وی با اشاره به اینکه تعداد واحدهای صنعتی کوچک و متوسط در استان اندک است افزود: سازمان صمت باید در کنار مجوز برای واحدهای صنعتی بزرگ مجوز ایجاد واحدهای کوچک و متوسط در کنار این واحدها را ارائه دهد تا صنایع بزرگ نیاز های خود را خارج از استان تامین نکنند.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با تاکید بر اینکه تعداد سرمایه گذاران در استان هر چه بیشتر شود مشکلات در حوزه اقتصادی کمتر خواهد بود خاطرنشان کرد: مدیران دستگاههای اجرایی استان باید برای حل مشکلات سرمایهگذاران پیگیر باشند چراکه ما هستیم که به سرمایهگذاران نیاز داریم و آنها هستند که اشتغال زایی را در استان ایجاد می کنند.
انتهای پیام/311/ ت