کمک ۳ میلیارد ریالی خیرین به بیمارستان ها برای مبارزه با کرونا
بیرجند- معاون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در ایام کرونا سه میلیارد و ۲۵۳ میلیون ریال توسط خیرین و سازمان های مردم نهاد به بیمارستان ها کمک شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید جلال احمدی صبح سه شنبه در نشستی با اصحاب رسانه بیان کرد: اقدامات جمهوری اسلامی ایران در امر مبارزه با کرونا بی نظیر بوده است.
وی با بیان اینکه باید تلاشها و ایثارگریهای انجام شده در مبارزه با این ویروس روایت شود، اظهار کرد: در سطح کشوری ۱۱۰ شهید در حوزه سلامت و درمان داشتهایم.
احمدی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت امور بیماریها و مراکز درمانی بیان کرد: تهیه فوکال پوینت علمی و اجرایی کرونا، تقسیم بندی بیمارستانها، جداسازی بخشها و فضای اورژانس از جمله اقدامات انجام شده است.
وی ادامه داد: برگزاری کارگاه آموزشی برای کارکنان شاغل در بیمارستان، آموزش همراهان بیمار، تهیه وسایل حفاظتی برای بیماران و پرسنل، علامت گذاری و نشان کردن مسیر انتقال بیمار از تریاژ و آمادگی بخش ایزوله تنفسی از دیگر اقدامات انجام شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: علی رغم کمبود متخصص در شهرستانها تلاش کردیم با جا به جایی پزشکان متخصص در سطح بیمارستانها، هیچ کمبودی در این امر نداشته باشیم.
اختصاص ۳۰۰ تخت ویژه به بیماران کرونایی
احمدی با بیان اینکه در سطح استان ۳۰۰ تخت ویژه و ۳۶ تخت آی سی یو برای بیماران کرونایی پیش بینی کردهایم، گفت: اعمال جراحی در هیچ ایامی تعطیل نشده است.
وی تأمین دو دستگاه پرتابل ایزوله تنفسی کمپانی فرانسه، دو دستگاه ضد عفونی سطوح برای استقرار در بیمارستان، تأمین دو دستگاه سی تی اسکن ۱۶ اسلاید در شهرستانها و تأمین ۲۲ دستگاه اتو بایپت و دو دستگاه سونوگرافی پیشرفته در طبس را از دیگر اقدامات انجام شده دانست.
احمدی راه اندازی آزمایشگاه ویروس شناسی در ابتدای اپیدمی کووید ۱۹ را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و گفت: تاکنون شش هزار و ۵۸۰ نمونه انجام شده که ۷۸۷ مورد مثبت و مابقی منفی بوده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پرستاری بیان کرد: ترخیص پرستاران پر خطر اعم از مادران باردار و شیرده، جداسازی وسایل فردی، تهیه مطالب آموزشی، لغو مرخصیها، توزیع میان وعده به پرسنل و فعال کردن تایمکس کارتی از جمله اقدامات انجام شده است.
ملاقات با بیماران در بیمارستان ممنوع است
احمدی با بیان اینکه ملاقات با بیماران همچنان ممنوع است، گفت: متأسفانه گاهی مردم این امر را فراموش کرده و در پشت درب بیمارستانها تجمع میکنند که نیازمند توجه است.
وی با اشاره به اقدامات حوزه خدمات دندان پزشکی بیان کرد: در حال حاضر جز بخش اورژانس دندان پزشکی، بقیه بخشها غیر فعال است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تغذیه بالینی را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و افزود: تولید هود ایزوله، تهیه و توزیع فیلتر و تولید لباس سرهمی با کمک تولید کنندگان محلی از دیگر اقدامات انجام شده است.
احمدی راه اندازی اتاقک شست و شوی آمبولانس، راه اندازی پایگاه مخصوص کرونا، برگزاری مانورهای مواجهه و برگزاری ۱۰ جلسه آموزش ویدئوکنفرانس را از دیگر اقدامات انجام شده دانست.
ابتلای ۱۵ بیمار خاص به کرونا
وی بیان کرد: پذیرش و مدیریت بیماران دیالیزی اورژانسی، راه اندازی واحد تریاژ در ورودی مرکز و غربالگری مراجعان و انجام آزمایشهای اولیه در مرکز بیماران خاص هم از تمهیدات انجام شده برای بیماران خاص بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: تاکنون ۱۵ نفر از بیماران خاص به کرونا مبتلا شدهاند که از این تعداد دو نفر فوت کردهاند.
احمدی با اشاره به ارائه خدمات مامایی در ایام کرونا بیان کرد: طی این ایام سه هزار و ۱۱۸ مادر باردار در بیمارستانهای غیر ریفرال و چهار هزار و ۴۲۹ نفر در بیمارستانهای ریفرال تحت مراقبت بودهاند.
وی ارزش تقریبی تجهیزات تأمین شده در بازار آزاد را ۱۴۸ میلیارد ریال دانست و گفت: همچنین در ایام کرونا سه میلیارد و ۲۵۳ میلیون ریال توسط خیرین و سازمانهای مردم نهاد کمک شده است.