کمپین پیشگیری از مصرف ماده مخدر گل در اراک آغاز به کار کرد
در مراسم آغاز به کار کمپین پیشگیری از مصرف ماده مخدر گل در اراک عنوان شد: اپلیکیشن بهباش به منظور پیشگیری از ماده مخدر گل در استان مرکزی طراحی شد.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مصرف ماده مخدر گل مدتی است که در میان جوانان رواج پیدا کرده و این در حالی است که جامعه شناسان نسبت به عوارض خطرناک این ماده اعتیاد آور هشدار داده و خواستار آگاهی خانواده ها شدند، گل در فرهنگ ما نماد شادی و مهربانی بوده، متاسفانه این واژه در زمینه اعتیاد، نامی آشنا برای یکی از انواع مواد اعتیادآور است که بسیاری از خانوادهها با نام آن آشنا هستند.
گل یکی از انواع مواد اعتیادآور و همان ماریجوانای تغییر یافته است که از قسمتهای مختلف گیاه شاهدانه به دست میآید، در حال حاضر گل، حشیش و سایر مواد این خانواده، دومین ماده مورد سوء مصرف در کشور هستند، این در حالی است که اگر قشر جوان را در نظر بگیریم، نخستین ماده مورد سوء مصرف ماده گل است.
نحوه مصرف آن اغلب به شکل تدخینی بوده اما متاسفانه اخیرا مصرف خوراکی آن هم به صورت قرص، آدامس، کیک، بستنی و سایر موارد رواج یافته و در این صورت عوارض بیشتری را به جا میگذارد.
علت این که بعضی از جوانان به سمت ماده گل گرایش پیدا میکنند، باور عمومی غلطی بوده که در مورد کم خطر بودن و عدم اعتیادآوری آن دارند و همین باور سبب مصرف این ماده و آسیب جدی افراد شده است.
متاسفانه این ماده حتی کم خطرتر از حشیش، ماریجوانا و علف معرفی شده، ولیکن میتواند آنقدر خطرناک بوده که با یک بار مصرف، فرد برای همیشه معتاد شود، اعتیادی که پزشکان آن را غیر قابل ترک میدانند، زیرا به طور مستقیم بخشهای مسئول آرامشبخشی را در مغز فلج کرده و خودش جایگزین آن میشود، بنابراین با مصرف نکردن گل، فرد دچار اضطراب شدید، بیقراری، وحشت زدگی، تپش قلب شدید و سایر موارد مشابه میشود.
گل برخلاف مواد مخدر، توهمزا نیز بوده و حتی خطرناکتر از شیشه است، اعتیاد و وابستگی، افزایش ضربان قلب، خشک شدن دهان و گلو، گیجی و عدم تمرکز، تکلم آهسته، پرخاشگری و خشم، افسردگی و انزوا، اثرات روی حافظه و عدم تمرکز، توهم و هذیان از جمله علائم و عوارض ماده مخدر گل است.
والدین بهتر است ابتدا اطلاعات خود را در راستای شناخت مواد اعتیادآور از جمله گل، بیشتر کرده و علائم مصرف گل را از نظر فیزیکی، روانی و رفتاری بشناسند، بر رفتار فرزندان خود و رفت و آمد آنان نظارت داشته، تغییرات خلقی و رفتاری نوجوانان را جدی گرفته، در خانه در این باره با فرزندان خود صحبت و به آنها آگاهی لازم را بدهند، در راستای تبلیغات فریبندهای که در فضای مجازی و اینترنت در مورد عدم اعتیاد آوری گل انجام میشود صحبت کنند.
ماده اعتیادآور گل با ماری جوانا و حتی حشیش قابل مقایسه نیست، منشا آن از تیره کانابیس بوده اما میزان ماده اعتیاد آور گل به مراتب بیشتر و در نتیجه قدرت تخریب مغزی آن مهلکتر است.
مصرف گل، احتمال این را که افراد متعاقب مصرف آن به صرف سایر مواد اعتیادآور روی آورند، افزایش میدهد و از این رو گل همچون یک دروازه ورود برای گرایش به سایر مواد اعتیادآور است.
هنوز پروتکل ویژهای برای درمان وابستگی به ماده مخدر گل تدوین نشده به نظر میرسد درمان درمان این آسیب پیچیده، زمانگیر و طولانی باشد بنا بر این هنوز نیز بهترین اقدام پیشگیری و ممانعت از استفاده اولیه جوانان از این ماده مخرب است.
متاسفانه با طیفی از مواد مخدر رو به رو هستیم
معاون سیاسی و امنیتی استاندار مرکزی ظهر امروز در آیین افتتاحیه کمپین پیشگیری از مصرف ماده مخدر گل در فرهنگسرای شهر اراک با اشاره به قدمت استفاده از ماده مخدر اظهار داشت: استفاده از مواد مخدر یک پدیده دیرینهای بوده یعنی از زمانهای گذشته بشیریت با آن مواجه بوده و همه انسانها به نوعی در معرض آسیب مواد مخدرقرار داشته و دارند.
بهروز اکرمی افزود: تا زمانی که شیاطین بشری وجود دارند مواد مخدر نیز وجود داشته، به نظر میرسد با موضوعی مواجه هستیم که هم دیرپا و هم تا آیندهای نا معلوم ادامه دارد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی تصریح کرد: با طیفی از مواد مخدر رو به رو هستیم در این راستا به نظر میرسد که تهدید بسیار جدی بوده به همین سبب با راهاندازی کمپین پیشگیری از ماده مخدر گل، میخواهیم جدی بودن تهدید را به اکرمی ادامه داد: اگر جدی بودن تهدید را بپذیرفتیم خود را برای مقابله با یک تهدید جدی آماده میکنیم، امروزه مسئولیت پیشگیری و مقابله با ماده مخدر بر عهده تک تک ایرانیها با هر میزان توانایی بوده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی اضافه کرد: تنها نسخه شفابخش مبارزه با مواد مخدر همیت همگانی بوده، همه باید احساس خطر و مسئولیت کرده و پیام راهاندازی این کمپین نیز همین موضوع است.
اکرمی بیان کرد: افرادی که در عرصه تولید و توزیع مواد مخدر فعالیت داشته هوشمندانه عمل میکنند دراین راستا راهکارها و مقابله ما نیز باید هوشمندانه باشد که سبب واکسینه شدن جامعه میشود.
وی عنوان کرد: امیدواریم ماده مخدر گل که جوانان را هدف قرار داده از بین رفته و این نشستها نتایج عینی و عملی برای جامعه ما داشته باشد و اگر همگان وارد عرصه شوند موفقیت را به دست میآورند.
گل دومین ماده پرمصرف بعد از مادههای مخدر مثل تریاک و هرویین است
کیانوش امینی نیز در این مراسم با اشاره به علت برگزاری کمپین پیشگیری از ماده مخدر گل اظهار داشت: طبق اطلاعات و آمار به دست آمده نوع مصرف مصرفکنندگان متفاوت شده، طبق شیوعشناسی سال 94، گل دومین ماده مصرفی بعد از مادههای مخدر مثل تریاک و هرویین است.