همه بیماران نیازمند تست تشخیصی کرونا نیستند
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: همه بیماران نیازمند آزمایش تشخیص بیماری کرونا و خدمات تخصصی نیستند بنابراین با رعایت اصول خود مراقبتی و قرنطینه در منزل درمان می شود.

ایسنا/کردستان معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: همه بیماران نیازمند آزمایش تشخیص بیماری کرونا و خدمات تخصصی نیستند بنابراین با رعایت اصول خود مراقبتی و قرنطینه در منزل درمان می شود.
فرزام بیدارپور امروز(18خرداد) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با توجه به از سرگیری زندگی اجتماعی و بازگشایی برخی کسب و کارها بعد از شیوع کرونا در استان، با رعایت اصول بهداشتی و فاصلهگذاری فیزیکی باید زندگی عادی را ادامه دهیم و به این وضعیت عادت کنیم چراکه این ویروس فعلاً با ما زندگی خواهد کرد.
وی در خصوص برخی اظهارات مبنی بر ضعیف شدن ویروس کرونا بر اثر گرما و شروع فصل تابستان، افزود: ما هنوز نمیتوانیم درباره وضعیت این ویروس به درستی قضاوت کنیم و وضعیت آن در آینده نیز با توجه به شواهد موجود، قابل پیشبینی نیست.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با بیان اینکه نمیتوان مشخص کرد که اپیدمی در چه زمانی تمام میشود و تا چه زمانی گرفتار ویروس هستیم و این مهم هنوز قابل قضاوت نیست، بیان کرد: باید توجه کرد که گرم شدن هوا تأثیرگذار است اما نه به این معنی که از میزان فعالیت ویروس کاهش یابد چرا که در روزهای گذشته حتی در استانهای گرمسیر کشور با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا مواجه شدیم.
بیدارپور با بیان اینکه فقط 5 درصد از کسانی که به کرونا مبتلا میشوند با تشخیص پزشک نیازمند بستری هستند، ذکر کرد: قطعاً بستری شدگان در بخش کرونا نیازمند امکانات و شرایط ویژه هستند چه بسا اگر تعداد افزایش یابد امکان ایجاد مشکل در خدمات رسانی و کمبود امکانات پیشبینی خواهد شد.
وی توجه به دستورالعملهای بهداشتی توسط مردم در خصوص مقابله با کرونا مهم اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه کرونا ویروسی ناشناخته است رفتارش هم تا حدودی نامشخص و نامعلوم است لذا با توجه به شرایط دستورالعملها تغییر میکند.
وی با اشاره به آخرین دستورالعمل از سوی سازمان بهداشت جهانی مبنی بر استفاده اجباری از ماسک، تصریح کرد: در اماکن عمومی و پرجمعیت حتماً از ماسک استفاده شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اهمیت ماسک در مقابله با کرونا، افزود: با یک سرفه سه هزار و با هر عطسه حدود ۳۰ هزار قطره به فاصله ۴ متری پرتاب میشود که در هر قطره ۲۰۰ میلیون ویروس وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ماسک ۹۰ درصد احتمال آلودگی به ویروس کرونا را کاهش میدهد، عنوان کرد: با توجه به اینکه علائم ابتلا به کرونا در افراد کاملاً متفاوت و به تعداد ویروس بستگی دارد در همه مکانها و مواجهه به افراد مختلف حتماً از ماسک استفاده شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه استفاده از دستکش برای محافظت از کرونا خود منبعی برای افزایش آلودگی است، افزود: اگر سطحی آلوده را با دستکش لمس کنید، ویروس به سطح دستکش منتقل میشود، اگر با این دستکش دهان یا بینیتان را لمس کنید، میتوانید ویروس را به خودتان منتقل کنید بنابراین شستن مکرر دستها با آب و صابون بهترین راه نابودی این ویروس است.
وی با اشاره به استمرار وضعیت قرمز کرونا در سنندج، بیان کرد:اگر مردم همواره بیرون بیایند و مسائل بهداشت فردی، اجتماعی و فاصلهگذاری فیزیکی را رعایت نکنند، مجدداً شاهد استمرار افزایش آمار مبتلایان خواهیم بود چراکه هنوز خیلی از افراد مبتلا نشدهاند و با این شرایط دچار بیماری میشوند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: برای کسانی که در تماس با افراد آلوده بوده اما علائم بیماری کرونا را ندارند، نیازی به تست و نمونهگیری نیست اما افراد علایم دار به مراکز ۱۶ ساعته در سطح استان مراجعه کنند.
بیدارپور تصریح کرد: ویروس کرونا چون در منزل و سایر اماکن سرپوشیده در حال گردش است استفاده از کولر آبی و بازگذاشتن پنجره منازل و اماکن برای تبادل هوا ضروری است.
وی برگزاری مراسم و شرکت در مجالس عروسی، ترحیم و مهمانیها را عاملی برای گسترش و افزایش ویروس کرونا اعلام کرد و گفت: نباید خیال مردم راحت و فکر کنند بیماری تمام شده است باید حتماً مسائل بهداشتی و فاصلهگذاری فیزیکی را همچنان رعایت کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کردستان تأکید کرد: همه ما در کنترل بیماری کرونا نقش داریم و با رعایت اصول بهداشتی نه فقط به خود بلکه به سلامت دنیا کمک میکنیم.
بیدارپور با اشاره به اینکه مردم در مهار و کنترل این بیماری بازیگران اصلی هستند خطاب به شهروندان تأکید کرد: با رعایت اصول بهداشتی و توجه به توصیههای ایمنی از جمله ماندن در خانه به سلامتی خود و همه مردم بخصوص سالمندان، افراد دارای بیماریهای خاص و زمینهای کمک کنید.
وی در پایان یادآور شد: با توجه به اینکه کرونا ویروس جدیدی است و همه کادر درمانی برای مهار، درمان و مقابله با آن در تلاشند لذا وظیفه همه آحاد جامعه در این میان خودداری از تجمع در اماکن عمومی و ماندن در خانه است.
انتهای پیام