قیام ۱۵ خرداد باعث رسوایی حکومت پهلوی شد
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی گفت: قیام ۱۵ خرداد باعث رسوایی حکومت پهلوی شد و به جهانیان نشان داد که آن حکومت، پلید است، به ویژه زمانی که این حکومت از کشتن چند هزار نفر خبر داد.

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی گفت: قیام ۱۵ خرداد باعث رسوایی حکومت پهلوی شد و به جهانیان نشان داد که آن حکومت، پلید است، به ویژه زمانی که این حکومت از کشتن چند هزار نفر خبر داد.
حجت الاسلام رسول برگی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، اظهار کرد: موضوع دستگیری و تبعید حضرت امام خمینی(ره)، ضربهی بسیار بزرگی به جامعهی اسلامی بود و هرکسی که این موضوع را شنید نتوانست دستگیری امام(ره) را تحمل کند؛ چرا که میدانستند شاه جز ظلم چیزی نمیداند.
وی با بیان اینکه قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، نقطهی عطف تاریخ انقلاب بود، گفت: اگر قیام ۱۵ خرداد نبود شاید مسئلهی ۲۲ بهمن و پیروزی انقلاب اسلامی سالها با تاخیر مواجه میشد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به حرکات انجام شده همزمان با قیام ۱۵ خرداد، گفت: همان روز در تبریز نیز اتفاقات زیادی رخ داد و آیت الله علامه شهید قاضی طباطبایی نقش بسیار زیادی ایفا کردند؛ قطعا اگر رهبری و مدیریت آیت الله شهید قاضی طباطبایی نبود در تبریز با ایجاد مصیبت و بلوایی دیگر میخواستند جریان ۱۵ خرداد را منحرف کنند اما آیت الله طباطبایی با علما و بزرگان دست پروردهی خود به طور مستقیم وارد موضوع شده و آن را مدیریت کردند.
وی ادامه داد: آیت الله شهید قاضی طباطبایی اجازه ندادند آتش قیام ۱۵ خرداد خاموش شود و این امر، آتش زیر خاکستری شد که در قیام ۲۹ بهمن سال ۵۶ مردم تبریز خود را نشان داد.
حجت الاسلام برگی ادامه داد: آیتالله شهید قاضی طباطبایی بعد از قیام ۱۵ خرداد تبعیدهای فراوانی را متحمل شد و حتی فردی روحانی نما به حریم آیت الله قاضی طباطبایی نیز توهین کرد.
وی با بیان اینکه اولین شهدای تحولات قبل قیام ۱۵ خرداد از تبریز بودند، گفت: قبل از قیام ۱۵ خرداد، روز دوم فروردین سال ۴۲، آیت الله طباطبایی در حمایت از حرکت قم در مسجد جامع صحبت کردند ولی بخشی از روحانی نماها با ایشان مخالفت میکردند و تابعین شاه بودند، ولی در آن حین قیامی در مسجد رخ داد و منجر به تیراندازی شد که در اثر آن اعتراضات و قیام، دو نفر از اهالی تبریز شهید شدند، این دو شهید جزو افتخارات آذربایجان هستند که قبل از قیام ۱۵خرداد سال ۴۲، در دوم فروردین به شهادت رسیدند.
وی تاکید کرد: اگر تحولات قبل و بعد قیام از ۱۵ خرداد توسط فرد متفکر انقلابی به نام علامه آیت الله شهید قاضی طباطبایی مدیریت نمیشد قطعا هیچ زمانی قیام ۲۹ بهمن سال ۵۶ رخ نمیداد، تحولات رخ داده در تبریز، مقدمهی اصلی ۲۲ بهمن سال ۵۷ است.
وی با تاکید بر اینکه آذربایجان همواره در تحولات پیشرو بوده است، گفت: آذربایجان به ویژه تبریز در فتنه ۸۸ قبل از نهم دی ماه، در هشتم دی به خیابانها ریختند یا در اعتراضات بنزین سال ۹۸ حرکتی به یادمادنی از سوی جامعه اسلامی تبریز و زنجان آغاز شد، یا در جریان شهادت شهید سلیمانی حضرت آقا قیام مردم تبریز را نیز پیش خانوادهی آن شهید بزرگوار مطرح کردند.
حجت الاسلام برگی ادامه داد: مردم تبریز به تبعیت از رهبری تحول گرا هستند و با تحول خود نشان دادند آذربایجان هیچ زمانی دست از ولایت، امام و رهبر خود دست نخواهد کشید.
انتهای پیام