خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سد چپرآباد اشنویه آبگیری می شود

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 14 خرداد 1399 - 09:59
ارومیه – مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی از بهره برداری سد چپرآباد با هدف تامین آب شرب چهار شهر اشنویه، نالوس، نقده و محمدیار طی فردا پنجشنبه خبر داد.
سد،آب،مترمكعب،اراضي،احداث،اشنويه،تأمين،كشاورزي،اروميه

اتابک جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این سد در قالب پویش الف – ب ایران به صورت ویدئوکنفرانس توسط رئیس جمهوری و وزیر نیرو فردا پنجشنبه به بهره برداری می‌رسد افزود: عملیات اجرایی احداث این سد از سال ۸۲ و با هدف تأمین سالانه ۲۵۵ میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب آب کشاورزی اراضی دشت نقده و اشنویه و احداث شبکه آبیاری و زهکشی در ۱۹ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و نیز کنترل سیلاب‌ها آغاز شده است.
وی ادامه داد: این طرح بر روی رودخانه کانی‌رش از سرشاخه‌های کوچک رودخانه گدار احداث شده است و از طریق کانال سد جلدیان بخشی از آب مازاد سد سیلوه پیرانشهر را به رودخانه گدار و از آن طرق به دریاچه ارومیه خواهد رساند.
مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان غربی اضافه کرد: پیش از بحرانی شدن وضعیت دریاچه ارومیه مطالعات انجام شده برای احداث سد چپرآباد بر اساس ظرفیت ۱۲۷ میلیون متر مکعبی و آب رسانی به ۳۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی انجام شده بود که بر اساس مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه و با تجدید مطالعات صورت گرفته گنجایش این سد به ۳۸ میلیون مترمکعب تقلیل پیدا کرد.
جعفری افزود: هم اکنون سد چپرآباد امکان تأمین آب شرب شهرهای اشنویه، نالوس، نقده و محمدیار به میزان ۱۲.۳ میلیون مترمکعب خواهد داشت و آب مورد نیاز اراضی کشاورزی منطقه به میزان ۱۱۰۰ هکتار را نیز تأمین خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی گفت: سد چپرآباد در ۱۰ کیلومتری شهرستان اشنویه از نوع خاکی با هسته رسی بوده که طول تاج آن ۴۸۸ و عرض تاج ۱۰ متر است و با اعتباری بالغ بر ۳۲۴ میلیارد تومان اجرا شده و در عملیات ساخت سد بیش از یک میلیون و ۸۹۰ هزار مترمکعب خاکبرداری و سنگ برداری صورت گرفته همچنین بیش از یک هزار تن آرماتور بندی، ۲۳ هزار مترمکعب بتن ریزی و ۱۱۵ کیلومتر حفاری و تزریق انجام شده است.
جعفری با بیان اینکه برای احداث سد چپرآباد و خرید بخشی از اراضی مخزن آن تاکنون بیش از هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال هزینه شده است خاطرنشان کرد: با اتمام عملیات اجرایی سد چپرآباد اشنویه پیش بینی شده است آب پایدار و مورد نیاز چهار شهر استان از طریق این سد تأمین شود.