آنچه در جلسه مقابله با آتشسوزی کوهدشت گذشت؛ از برخورد با مرتعخواران تا اطفاء حریق با دست خالی
فرماندار کوهدشت با اشاره به ضرورت برخورد قاطع با مرتعخواری و کمبود امکانات اطفای حریق در این شهرستان گفت: اراضی ملی کوهدشت باید رفع تصرف شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، ماشاءالله نعمتی، ظهر امروز در دومین جلسه هماهنگی، پیشگیری و مقابله با آتشسوزی در این شهرستان که در سالن آمفیتئاتر اداره فرهنگ و ارشاد کوهدشت برگزار شد، اظهار داشت: در سال گذشته 347 هکتار از اراضی ملی این شهرستان دچار حریق شد و امسال نباید بگذاریم که این فاجعه دوباره تکرار شود.
وی با بیان اینکه بلوطستان کوهدشت در لرستان کمنظیر است، افزود: وظیفه اداره منابعطبیعی حفاظت از مراتع و جنگلهاست، باید جلوی مرتعخواران در این شهرستان گرفته شود.
فرماندار کوهدشت با اشاره به غفلت در برخورد با مرتعخواری در این شهرستان عنوان کرد: در هیچ کجایی ندیدهام که شبیه این شهرستان مراتع زیر شخم و یا ساختوساز رفته باشد، اگر نظارتی بهصورت مستمر بر اراضی ملی انجام میشد ما شاهد این وضعیت نبودیم.
وی با بیان اینکه منابعطبیعی کوهدشت باید احیا شود، بیان کرد: با قاطعیت باید با زمینخواران این شهرستان برخورد شود و دستگاههای قضایی و امنیتی نیز پای کار بیایند.
نعمتی با بیان اینکه ما باید برای اطفای حریقهای احتمالی کوهدشت برنامه داشته باشیم، گفت: دهیاران در حریق اخیر منطقه داوودرشید بهسرعت وارد عمل شدند، اما این در حالی بود که برخی از ادارات با تعلل به میدان عمل آمدند.
فرماندار کوهدشت خاطرنشان کرد: هنوز آن چیزی را که انتظار دارم در مقابله با آتشسوزی مراتع در شهرستان کوهدشت شاهد نبودهایم، بهطور مثال در هنگام اطفای حریق مراتع داوودرشید ما حتی آب و یا یک چراغ روشنایی هم در اختیار نداشتیم.
نعمتی اظهار داشت: جیره مواد غذایی باید برای نیروهای امدادی و مردمی در هنگام اطفای حریق در نظر گرفته شود و هرگونه کوتاهی در این باره پذیرفته نیست.
وی به ضرورت حمایت از زحمات دهیاران در هنگام اطفای حریق مراتع تأکید کرد و افزود: دهیاران کوهدشت باید حمایت شوند و آنان را نیز باید تقویت کرد، حداقل امکانات اطفای حریق را باید در اختیار آنان قرار داد.
کمبود امکانات اطفای حریق
فرماندار کوهدشت با تقدیر از حضور بسیجیان در اطفای حریق مراتع داوودرشید عنوان کرد: ما دنبال سهمخواهی اضافه نیستیم و با توجه به اینکه کوهدشت کانون حریق در لرستان است، انتظار گسیل امکانات را داریم.
وی بیان کرد: شهرداران شهرهای شهرستان کوهدشت آمادگی واحدهای آتشنشانی را برای جلوگیری از اطفای حریق احتمالی مزارع کنترل کنند، همچنین باید گروههای اطفای حریق در کوهدشت تشکیل شود.
نعمتی گفت: در صورت بروز هر گونه حریقی که خارج از توان شهرستان کوهدشت باشد، باید بهصورت سریع وضعیت را به فرمانداری گزارش داد تا از استان لرستان درخواست نیرو داشته باشیم.
ضرورت برداشت بهموقع محصولات
فرماندار کوهدشت خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی با همکاری دستگاههای ذیربط کمیسیونهای خرید تضمینی گندم را فعال کنند و محصولات کشاورزان نیز باید بهموقع برداشت شود.
نعمتی اظهار داشت: کمیتهای متشکل از نهادهای ذیربط برای تقسیم کار و پشتیبانی از نیروهای اعزامکننده به هنگام حریق مراتع و جنگلها در کوهدشت تشکیل شود.
وی افزود: نیروهای اعزامکننده بههنگام اطفای حریق باید بیمه شوند و بهمحض تماس دهیاران باید دستگاههای اجرایی دیگر نیز پای کار بیایند.
کمبود امکانات اطفای حریق
حجتالاسلام ابراهیم طهماسبی امامجمعه کوهدشت نیز در این جلسه اظهار داشت: جنگلها سرمایه اصلی این شهرستان است و ما وظیفه داریم که از این سرمایه محافظت کنیم.
وی افزود: شهرستان کوهدشت با کمبود امکانات برای اطفای حریق روبهروست و دستگاههای اجرایی نیز باید آمادگیهای لازم را برای اطفای حریق داشته باشند.
امامجمعه کوهدشت عنوان کرد: آتش مراتع و جنگلهای منابعطبیعی با دست خالی خاموش نمیشود و باید امکانات را در اختیار نیروهای مردمی و امدادی قرار داد.
زاگرس را دریابیم
احسان سهرابی سرپرست اداره منابعطبیعی و آبخیزداری کوهدشت نیز در این جلسه اظهار داشت: منابعطبیعی زیربنای توسعه پایدار است و باید همه مردم از این سرمایه محافظت کنند.
وی با بیان اینکه جنگلهای لرستان در زاگرس میانی واقع بوده و دارای ارزشهای بالای اکولوژیکیست، افزود: زاگرس حدود 6 میلیون هکتار دارد که بیشاز 42 درصد جنگلهای ایران را شامل میشود.
سرپرست اداره منابعطبیعی و آبخیزداری کوهدشت عنوان کرد: زاگرس بیشاز 40 درصد منابع آبی کشور را تأمین میکند و بیش از 80درصد عشایر کشورمان نیز از این ناحیه ارتزاق میکنند.
کوهدشت و فقط 4دستگاه دمنده
وی بیان کرد: 15 نقطه بحرانی و 25 نقطه نیمهبحرانی آتشسوزی در کوهدشت شناساییشده و نقشه این مناطق از لحاظ حریق نیز تهیه شدهاست.
سهرابی با اشاره به آموزش روستاییان برای پیشگیری از اطفای حریق توسط نیروهای منابعطبیعی گفت: کوهدشت فقط دارای چهار دستگاه دمنده بوده و 2 عدد از این دستگاهها در اختیار دهیاران مناطق بحرانیست.
سرپرست اداره منابعطبیعی و آبخیزداری کوهدشت خاطرنشان کرد: سالانه بیشاز 15 هزار هکتار از جنگلهای ما دچار حریق میشود و این ضربه مهلکی را به پیکر اقتصادی کشور وارد میکند.
از دستدادن زمان در هنگام حریق
سهرابی با بیان اینکه بحرانهای حریق کوهدشت تاکنون بهموقع مهار نشدهاست و باید هستههای اطفای حریق توسط دهیاران تشکیل شود، اظهار داشت: تاکنون بیشتر جلسات ستاد اطفای حریق این شهرستان فراتر از کاغذ نرفتهاست و برخی از ادارات هنگام حریق جنگلها هیچگونه همکاری با ما نداشتهاند.
وی افزود: انتظار داریم که جمعیت هلالاحمر جیره مواد غذایی نیروهای اعزامکننده بههنگام حریق مراتع و جنگلهای شهرستان کوهدشت را تأمین کند.
انتهای پیام/ 644/ ز