تامین 2500 میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای خراسان رضوی
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای پروژههای خراسان رضوی از طریق صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شده است.

ایسنا/خراسان رضوی رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای پروژههای خراسان رضوی از طریق صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شده است.
مرتضی شهیدزاده ظهر امروز 13 خرداد در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی که در اتاق بازرگانی استان برگزار شد، عنوان کرد: در شرایط فعلی کشور، توجه مقام معظم رهبری به سربازان نظام اقتصادی است که بخشی از این سربازان در بخش خصوصی هستند.
وی با بیان اینکه «پشتوانه اصلی شعار امسال افراد فرهیخته و دلسوز بخش اقتصادی و منابعی هستند که از قبل طراحی شدهاند»، خاطرنشان کرد: در این راستا یکی از بهترین و مشخصترین استراتژیهای رهبری ایجاد صندوق توسعه ملی است.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی تاکید کرد: بیش از 80 درصد منابع صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی واقعی تعلق دارد.
تاکنون بیش از 2500 میلیارد تومان برای پروژههای خراسان رضوی از طریق صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شده است.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در خصوص هدف از تاسیس صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: هدف از تاسیس صندوق توسعه ملی تبدیل بخشی از منابع به ثروتهای ماندگار مولد و سرمایههای زاینده اقتصادی، حفظ سهم نسلهای آینده از منابع نفت، گاز و فرآوردههای نفتی از طریق تامین مالی طرحهای اقتصادی و سرمایهگذاری در قالب اعطای تسهیلات بانکی به بخشهای غیردولتی و سرمایهگذاری در بازارهای پولی و مالی خارجی است.
شهیدزاده در خصوص مصارف صندوق توسعه ملی، بیان کرد: از مصارف صندوق توسعه ملی، اعطای تسهیلات به بخشهای خصوصی تعاونی و بنگاههای اقتصادی متعلق به موسسات عمومی غیردولتی برای تولید و توسعه سرمایهگذاریهایی با توجیههای فنی، مالی و اقتصادی، اعطای تسهیلات صادرات خدمات فنی و مهندسی به شرکتهای خصوصی و تعاونی ایرانی که در مناقصههای خارجی برنده میشوند، است.
وی افزود: همچنین اعطای تسهیلات خرید به طرفهای خریدار کالا و خدمات ایرانی در بازارهای هدف صادراتی از جمله دیگر این مصارف است.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی تاکید کرد: از اولویتهای پرداختی تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی، طرحها و فعالیتهای نفت گاز و پتروشیمی پالایشگاه، طرحها و فعالیتهایی که بتوانند از محل ارزآوری ناشی از صادرات محصولات خود نسبت به بازپرداخت اصل و سود تسهیلات دریافتی به صورت ارزی اقدام کنند، طرحها و فعالیتهای حمل ونقل ریلی مشروط به تعهد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای فروش ارز به این طرحها برای بازپرداخت تسهیلات بانکی، طرحها و فعالیت های نیروگاهی و آبشیرینکنها مشروط به بازپرداخت اقساط به صورت ارزی و تولید انواع خودرو در راستای اجرای نوسازی ناوگان فرسوده حملونقل تجاری درون و برون شهری مشروط به تضمین بازپرداخت اقساط به صورت ارزی توسط (وزارت نفت) دولت جمهوری اسلامی ایران است.
شهیدزاده گفت: در زمینه سرمایه در گردش طرحها و فعالیتهای تولیدی؛ صادرات محصولات کشاورزی، احداث گلخانه و تولید محصولات گلخانهای، طرحها و فعالیتهای زیر بخش شیلات، طرحها و فعالیتهای صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، افزایش بهرهوری مصرف آب از طریق روشهای نوین آبیاری و فناوریهای روز آمد و نیز طرحهای تامین، تصفیه و انتقال آب از جمله اولویتهای پرداخت تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی در بخش کشاورزی است.
وی در خصوص اولویتهای پرداخت تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی در بخش صنعت و معدن، تشریح کرد: از سرمایه در گردش طرحها و فعالیتهای تولیدی طرح و فعالیتهای صادراتی، طرحهای سرمایهگذاری جدید و توسعهای، طرحهای سرمایهگذاری ایجاد و توسعه زیرساختهای حملونقل ریلی به ترتیب در اولویت قرار دارند.
انتهای پیام