پیوند عرفان و سیاست در نگاه امام(ره) /سیاستی بر مبنای اخلاقمداری
بیرجند- مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: امام خمینی(ره) با پیوند دادن اخلاق، عرفان و سیاست، حیات تازهای به جامعه بشری داد.

حجتالاسلام احمد رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بسیاری از افراد امام (ره) را تنها به عنوان یک شخصیت سیاسی میشناسند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی بیانکرد: این در حالی است که امام (ره) در حوزه فقه، فلسفه و عرفان نیز جایگاه ویژهای داشته و آثار بسیار ارزشمندی از ایشان چون چهل حدیث، سر الصلوه و تقریرات باقی مانده است.
رضایی ادامهداد: در زمینه فقهی ایشان در حوزه علمیه نجف طی جلسات متعددی به صورت رسمی و علنی ولایت فقیه و یا حکومت اسلامی تدریس میکردند که امروزه به عنوان یک یادگار بسیار ارزشمند و گرانبها از این بزرگمرد برای ما باقی مانده است.
امام (ره) با پیوند عرفان، دین و سیاست حیات تازهای به جوامع دادند
وی افزود: نکته مهم و قابل توجه در حوزه عرفان امام (ره) این است که ایشان عرفان را در متن سیاست و اجتماع وارد کرده و از طرف دیگر هیچگاه فردگرا نبودند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه ایشان با نقد اندیشههای سکولار و پیوند دادن عرفان، دین و سیاست حیات تازهای به جامعه بشری دادند، بیانکرد: ایشان نه در حوزه اندیشه که در عرصه عمل و در متن زندگی نیز باورهای اخلاقی و عرفانی را مد نظر قرار میدادند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی با بیان اینکه یکی از تعالیم اخلاقی و عرفانی نوع دوستی، عشق به دیگران و تواضع است، افزود: امام (ره) همواره همینگونه بود و حتی وقتی کودکان دبستانی در نامهای بیانکردند که درخواست نصیحت ایشان را دارند، متواضعانه و مهربانانه پذیرفتند.
ساده زیستی امام (ره) نشأت گرفته از دیدگاه عرفانی ایشان است
رضایی با اشاره به اینکه منش و روش عرفا همیشه بر سادگی و سادهزیستی بوده است، گفت: امام در نجف به عنوان یک مجتهد در یک خانه ۴۵ متری و در اوج سادگی و بی آلایشی چون عموم مردم زندگی میکرد.
وی اظهار کرد: امام (ره) در ایام زندگی در نجف حاضر نبودند در گرمای فوقالعاده شدید آن شهر از وسایل سرمایشی و کولری که عموم مردم از آن بیبهره بودند، استفاده کنند که همه اینها از روش و مسلک عرفانی امام خمینی نشأت میگیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی با تأکید بر اینکه این روش زندگی فقط محدود به دوران قبل از رهبری ایشان نبود، بیانکرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یک خانه دو طبقه با نمای سنگ در تهران را برای زندگی امام (ره) انتخاب کردند که به شدت مورد اعتراض ایشان واقع شد و در نهایت به جماران رفتند.
رضایی ادامهداد: حتی وسایل و امکاناتی که امام (ره) استفاده میکردند بسیار ساده و ضروریات یک زندگی ابتدایی بود.
وی با اشاره به اینکه توجه به تعالیم اخلاقی چون نظم نیز از دیگر مؤلفههای رفتاری امام (ره) بود، گفت: نقل است که کاسبان و مغازهداران اطراف حرم امیرالمؤمنین (ع) ساعت خود را با زمان ورود و خروج امام (ره) به حرم تنظیم میکردند.
مبنای امام (ره) بر حمایت از مظلوم در هر کجای عالم بود
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی با تأکید بر اینکه امام خمینی هیچگاه فرد محور نبوده و همواره به دنبال پایهریزی تمدن اسلامی بر مبنای حمایت از مظلومان بود، یادآور شد: در اندیشه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، مظلوم در هر جای عالم مورد حمایت است.
رضایی ادامه داد: به طور خلاصه امام تلاش داشتند که چون اجداد طاهرینشان ائمه معصومین (ع) عمل کرده و در عرصه اجتماع، سیاست و همچنین زندگی فردی بر مدار اخلاق رفتار کنند.